Görüş Bildir
Haberler
Hafızamızda Yer Edinen Bol Oscar Ödülüne Sahip Filmlerin Çekildiği 12 Yer

Hafızamızda Yer Edinen Bol Oscar Ödülüne Sahip Filmlerin Çekildiği 12 Yer

Yeter Şirin
22.10.2023 - 09:46

Oscar ödülleri sinema sektörü için en prestijli ödül olarak görülmekte Özellikle bu ödülleri alan fimler ister istemez dikkatimizi çekiyor Bu sene Nuri Bilge Ceylan’ın herkesten tam not alan ‘Kuru Otlar Üstünde’ filmi 96'ncısı düzenlenecek olan Oscar’a aday gösterildi. Umarım girdiği her film festivalinden ödül alan bu film Oscar’ı alarak da bir kez daha göğsümüzü kabartır diyerek gelin birlikte Oscar ödüllü yabancı filmler nerede çekilmiş birlikte inceleyelim.

Kaynak: https://blog.obilet.com/oscar-odullu-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yüzüklerin Efendisi

1. Yüzüklerin Efendisi

İlk sırayı seri filmler dalında en çok Oscar alan Yüzüklerin Efendisi aldı. John Ronald Reuel Tolkien'in yazdığı aynı isimli kitaptan uyarlanan ve tekrar tekrar izlediğimiz film Yüzük Kardeşliği, İki Kule ve Kralın Dönüşü olarak 3 filmden oluşmakta. Müzikleri kadar görsel şölen yaşadığımız film Yeni Zelanda’da çekildi.

2. Parazit

2. Parazit

2019 yılında vizyona giren Parazit zengin ve fakir sınıf çatışmasını, iki ailenin tezatlıklarının çok iyi işlenen ve seyiricisine yansıtan film Güney Kore’de geçmekte. 92'nci Oscar ödül töreninde 6 dalda aday olan Parazit 4 dalda Oscar aldı.

3. Dune Çöl Gezegeni

3. Dune Çöl Gezegeni

Yüksek bilinç ve uzun bir yaşam süresi sunan bir madde beraberinde çok ciddi yan etkileri de getirmekte. Ayrıca yıldızlararası yollarda gezinmeye yardımcı olan kaynak olan çöl gezegeni Arrakis’in kontrolüne sahip olan Paul Atreides’in hikayesinini antalan film 6 Oscar ödülü aldı. Film Budapeşte, Ürdün, Norveç ve Abu Dabi’ gibi birçok yerde çekildi.

4. Avatar

4. Avatar

Görsel şölen yaşatan bir başka filmimiz olan Avatar 3, Avatar Suyun Yolu filmi 4 Oscar alarak listemizde yer alıyor. İlk fim Çin’de bulunan Zhangjiajie Ulusal Orman Parkı yönetmen James Cameron’a ilham kaynağı olmuş.

5. Schindler’in Listesi

5. Schindler’in Listesi

Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanan Schindler’in Listesi nazı baskısı sırasından binden fazla Yahudiyi kurtaran Oscar Schindler’in hayat hikayesi anlatılır. 1994 yılında 7 dalda Oscar ödülü alan film günümüzde bile oldukça etkileyici film Polonya ve İsrail’de çekildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Diriliş ( The Revenant)

6. Diriliş ( The Revenant)

Leonardo DiCaprio’nun Oscar hasretini son bulduran Diriliş filmi 1823 yılında kürk avcısı olan Hugh Glass’ın ayı saldırısı sonucu ağır yaralanması ve buna rağmen hayata tutunmasını anlatan film toplam 3 Oscar ödülü aldı. Film Amerika, Kanada ve Arjantin’de çekilmiş.

7. Mad Max: Fury Road

7. Mad Max: Fury Road

Charlize Theron’a bir kez daha aşık olduğumuz Mad Max çorak topraklarda Furiosa’nın ölümsüz Joe’den kaçırdığı kadınların hikayesini anlatıyor. Film daha gerçekçi olsun diye Afrika’da bulunan Zambiya Çölünde çekilmiş. E tabi bu kadar emek varken filmin 6 Oscar ödülü kazanması şaşırtmıyor.

8. Slumdog Millionare

8. Slumdog Millionare

En fakir ülkelerden biri kabul edilen Hindistan’da ünlü bilgi yarışmasına katılan Jamal’ın her soruda çocukluğundan itibaren yaşadıklarını anlatan film 8 Oscar ödülünü alarak dikkatleri üstüne çekti. Filmin Hindistan’da çekilmesi ve renkli hindistan sokaklarının yerine gecekondu hayatını da oldukça iyi yansıtan bir film.

9. Hayat Güzeldir (La Vita e Bella)

9. Hayat Güzeldir (La Vita e Bella)

Guido’nın Dora’ya aşık olması ve her şeye rağmen evlenmesiyle başlayan film bir anda Yahudi oldukları için toplama kampına götürülmeleri ve hayatların bir anda değişmesini konu alan ve ağlamaktan canımızı çıkartan bir film. Savaşın yıkıcı etkisini iliklerimize kadar hissettiğimiz Hayat güzeldir 3 Oscar ödülü aldı. İtalya’da çekilen filmi izlemeyen varsa mutlaka izlemeli.

10. Cesur Yürek

10. Cesur Yürek

Mel Gibson’ın hayat verdiği William Wallace’nin memleketi İskoçya’ya dönmesi ve ilgiliz askerinin ilk aşkına tecavüz etmesiyle gelişen olaylar ve bir halkın özgürlüğü için neler yapabileceğini anlatan film İskoçya’da çekildi. Film o kadar sevildi ki 5 Oscar ödülü aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Forrest Gump

11. Forrest Gump

Öğrenme güçlüğü yaşasa da fiziksel olarak inanılmaz atletik olan Forrest Gump’ın hikayesini anlatan film Winston Groom’un aynı isimli kitabından esinlenerek beyaz perdeye aktarıldı. 6 Oscar ödülü alan film Amerika’da çekildi.

12. Gladyatör

12. Gladyatör

İmparator Marcus Aurelius'un oğlu Commodus’un general olan Maximus’un yükselişini kıskanması sonucu oluşan olayların anlatıldığı Gladyatör Russel Crowe’nin aldığı en iyi erkek oyuncu ödülü dahil toplam 5 Oscar ödülü aldı. Filmin hemen hemen bütün çekimleri Fas’ta yapıldı.

Bu içerikler de dikkatinizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın