Görüş Bildir
Haberler
Hababam Sınıfı'ndan Mavi Boncuk'a, Netflix Üzerinden İzleyebileceğiniz Kült Yeşilçam Filmleri

Hababam Sınıfı'ndan Mavi Boncuk'a, Netflix Üzerinden İzleyebileceğiniz Kült Yeşilçam Filmleri

22.11.2022 - 07:27

Kalplerimizi ısıtan hikâyeleri, ağlatırken güldüren senaryolarıyla şimdi bile hâlâ izlenen Yeşilçam filmleri, Netflix platformu sayesinde dünyaya açılıyor. Türk sinemasına altın çağını yaşatan Kemal Sunal'dan Adile Naşit'e, Şener Şen'den Türkan Şoray'a kadar birçok başarılı oyuncunun klasikleşmiş filmini artık dilediğiniz an izleyebilirsiniz. Netflix kataloğunda bulunan filmlerden oluşturduğumuz liste, ilerleyen günlerde çok daha kalabalık olacağa benziyor. İşte bu klasikleşen yapımlardan bazıları!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Dert Bende (1973) - IMDb: 4.5

15. Dert Bende (1973) - IMDb: 4.5

Murat Soydan'ın, Türkan Şoray'ın ve Mesut Engin'in başrollerinde yer aldığı Dert Bende filmi, bir aşk hikâyesini bizlere sunuyor. Fatma ve Tarık ilk görüşte birbirlerine âşık olurlar. Fakat Fatma'nın kardeşi Süreyya da Tarık'ı sever. Tarık'ın yurt dışına gitmesini fırsat bilen Fatma'nın eski sevgilisi Bülent, Fatma'yı evlenmek için ikna eder. Süreyya'nın Tarık'a yazdığı aşk mektuplarına karşılık Fatma, evleneceğini belirten bir mektup yazar. Fatma ile Bülent'in doğum gününde ise olaylar beklenmedik bir hâl alır.

14. Fatmagül'ün Suçu Ne? (1986) - IMDb: 5.2

14. Fatmagül'ün Suçu Ne? (1986) - IMDb: 5.2

Beren Saat'in başrolünde yer aldığı aynı isimli dizisi de bulunan Fatmagül'ün Suçu Ne? isimli filmde Hülya Avşar ve Aytaç Arman başrolleri paylaşıyor. Deli bir abisi dışında hiç kimsesi olmayan genç köylü kızı Fatmagül, dört kişinin tecavüzüne uğrar. Bu dört kişiden üçü zengin ve Türk kanunlarına göre Fatmagül ona tecavüz eden biriyle evlenirse dava düşecek. Bunu fırsat bilen zengin aileleri, oğullarını hapisten kurtarmak için fakir olan çocuğu Fatmagül ile bir sene evli kalıp sonra boşanmaları yönünde ikna etmeye çalışır.

13. Şoför Nebahat (1960) - IMDb: 5.5

13. Şoför Nebahat (1960) - IMDb: 5.5

Süreyya Duru'nun yönetmenliğini üstlendiği Şoför Nebahat filminde Fatma Girik, Metin Serezli, Münir Özkul, Oya Peri, İzzet Günay gibi isimler rol alıyor. Dolmuş şoförü olan babasını kaybettikten sonra evin tüm sorumluluğunu üstlenen Nebahat, ailesinin geçimini sağlamak için dolmuş şoförlüğü yapmaya başlar. Çevresindeki insanlar, kadın dolmuş şoförünü yadırgarken ve etrafı erkek sürücülerle doluyken dahi Nebahat bu durumu hiç önemsemez. Hayatını dolmuş şoförlüğüne ve ailesine adayan Nebahat, arabasına yolcu olarak binen avukat Bülent'e âşık olmaya başlar.

12. Oh Olsun (1974) - IMDb: 7.2

12. Oh Olsun (1974) - IMDb: 7.2

Sadık Şendil'in senaristliğini üstlendiği Oh Olsun filminde Halit Akçatepe, Kemal Sunal, Hulusi Kentmen, Münir Özkul, Hale Soygazi, Adile Naşit, Tarık Akan gibi dönemin ünlü simaları yer alıyor. Güçlü bir fabrikatör olan Fehmi Haznedar'ın üç oğlu var. Fehmi Bey'in tek isteği, oğullarının okullarını bitirerek bir an önce işe başlamaları. Ferit ise okulla pek ilgili değil ve oldukça çapkın bir delikanlı. Okulda biraz haylaz olan Ferit'i yola getirmek isteyen babası, onu fabrikasında işçi olarak çalıştırır. Ferit, fabrikada da rahat durmaz ve Alev ile yakınlaşmaya başlar.

11. Çıplak Vatandaş (1985) - IMDb: 7.5

11. Çıplak Vatandaş (1985) - IMDb: 7.5

Başrollerini Şener Şen, Nilgün Akçaoğlu, Tuncay Akça gibi isimlerin paylaştığı Çıplak Vatandaş isimli filmde düşük kademeli bir memur olan İbrahim'in hikâyesine odaklanılıyor. İbrahim, ailesini geçindirmek için ek işler yaparken dört çocuğu ve beşinciye hamile olan eşiyle yaşadığı hayat, onun psikolojisini bozar. Canına tak eden İbrahim, bir gün soyunarak sokakta koşmaya başlar. Bunun üzerine basında haber olur ve reklam şirketlerinden teklif alır. Kendini bir anda akıl hastanesinde bulan İbrahim'in öyküsü, Şener Şen'in usta oyunculuğuyla bizlere aktarılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Milyarder (1987) - IMDb: 7.6

10. Milyarder (1987) - IMDb: 7.6

Şener Şen, Adile Naşit, Uğur Yücel, Tuluğ Çizgen, Münir Özkul, Tuncay Akça gibi isimlerin yer aldığı Milyarder filmi, istasyon şefi olan Mesut'un piyangodan ikramiye kazanmasıyla başlıyor. Ölümlerin yaşandığı o piyango gecesinden sonra zengin olan Mesut, ne yapacağını şaşırır. Piyango kazandıktan sonra her yerden akrabası çıkan adamın şaşkınlığı ve yaşadıklarını izlerken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

9. Tokatçı (1983) - IMDb: 7.7

9. Tokatçı (1983) - IMDb: 7.7

Kemal Sunal'ın harika filmlerinden biri olan Tokatçı'da Sunal'a Nazan Saatçi, Şevket Altuğ ve Ali Şen eşlik ediyor. Köyde ırgatlık yapan Osman, yanında çalıştığı Hasan Ağa'nın kızına âşık olur. Ailesiyle birlikte Emine'yi istemeye gittiklerinde Hasan Ağa yüklü bir başlık parası ister. Parayı bulmak için soluğu İstanbul'da alan Osman, gece gündüz çalışarak parayı biriktirir. Fakat yolda tüm parasını çaldırır. Köyüne eli boş dönen Osman, babasının öldüğünü ve tüm toprakların ellerinden alındığını öğrenir. Yeniden İstanbul'a gitmeye karar veren Osman'ın hayatı, karşılaştığı askerlik arkadaşı sayesinde değişir.

8. Mavi Boncuk (1975) - IMDb: 7.8

8. Mavi Boncuk (1975) - IMDb: 7.8

Emel Sayın'ın başrolünde olduğu Mavi Boncuk'ta güzel oyuncuya Kemal Sunal, Münir Özkul, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Tarık Akan gibi ünlü isimler eşlik ediyor. Dönemin en ünlü seslerinden Emel Sayın'ı dinlemeye giden bir grup arkadaş, yüksek meblağdaki hesabı ödeyemeyince mekân sahipleri tarafından hırpalanır. İntikam almak isteyen arkadaşlar Emel Sayın'ı bir halıya sararak kaçırır ve Sayın'ı geri vermek için mekân sahibinden fidye isterler. Fakat bri süre sonra Emel Sayın'la arkadaş olmaya başlarlar ve işler değişir.

7. Şekerpare (1983) - IMDb: 8.0

7. Şekerpare (1983) - IMDb: 8.0

Senaristliğini Yavuz Turgul'un yaptığı Şekerpare filminde İlyas Salman, Şener Şen, Yaprak Özdemiroğlu, Şevket Altuğ gibi usta isimler yer alıyor. Osmanlı Dönemi'nde geçen filmde baş komiserlik yapan Ziver Bey, halkı haraca bağlayan ve sevilmeyen bir adam. Bekçi Cumali'nin çalıştığı karakola tayini çıkan Ziver Bey, zor zamanlar geçirmeye başlar. Bekçi Cumali genelevde çalışan Şekerpare'ye âşık ancak Şekerpare, Ziver Bey'e tutulur.

6. Çiçek Abbas (1982) - IMDb: 8.0

6. Çiçek Abbas (1982) - IMDb: 8.0

Şener Şen'in ve İlyas Salman'ın devleştiği Çiçek Abbas adlı filmde ikiliye Pembe Mutlu ve Ayşen Gruda eşlik ediyor. Sinan Çetin'in yönetmenliğini üstlendiği filmde; Şakir dolandırıcı bir minibüs şoförü, Çiçek Abbas ise Şakir'in iyi niyetli muavini. İkili aynı kıza âşık olur ve aralarında bir rekabet başlar. Altın Portakal'da En İyi Senaryo Ödülü'nü kazanan film, klasikleşen yapımlardan biri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Korkusuz Korkak (1979) - IMDb: 8.1

5. Korkusuz Korkak (1979) - IMDb: 8.1

Natuk Baytan'ın yönetmenliğini üstlendiği filmin kadrosunda Kemal Sunal, Ayşin Atav ile başrolü paylaşıyor. Bir şirkette memur olan Mülayim, hastaneye tahlil yaptırmak üzere gittiğinde altı ay ömrü kaldığını öğrenir. O günden itibaren korkmadan yaşayan Mülayim, kendisi için bir kiralık katil tutar. Fakat o esnada tahlillerde yanlışlık yapıldığını öğrenir. Bunun üzerine de kendi kiraladığı kiralık katilden kaçmaya çalışır.

4. Züğürt Ağa (1985) - IMDb: 8.7

4. Züğürt Ağa (1985) - IMDb: 8.7

Senaristliğini Yavuz Turgul'un yaptığı filmde Şener Şen, Erdal Özyağcılar, Nilgün Nazlı gibi dönemin ünlü isimleri yer alıyor. Feodalizmin çöküşünü işleyen filmde Haraptar Köyü'nün Ağası Züğürt Ağa'nın malları, kuraklık yüzünden yeteri kadar ürün elde edemeyen halk tarafından çalınır. Halkı örgütleyen ise kurnaz Kekeç Salman. Köyden İstanbul'a göçen Züğürt Ağa, yeni bir yaşam kurmaya çalışır.

3. Kibar Feyzo (1978) - IMDb: 8.7

3. Kibar Feyzo (1978) - IMDb: 8.7

Askerden dönen Feyzo, sevdiği kadın Gülo'yu babasından istemeye karar verir. Gülo'nun babası Maho Ağa, en fazla başlık parası verenle kızını evlendireceğini söyler. Başlık parasının yarısını ödeyen Feyzo, kalanını senet yaptırır. Kalan borcu ödemek için İstanbul'a gider ve hayatı değişir. Gülümseten bu güzel filmin kadrosunda Kemal Sunal, Şener Şen, İlyas Salman ve Erdal Özyağcılar gibi isimler bulunuyor.

2. Neşeli Günler (1978) - IMDb: 8.7

2. Neşeli Günler (1978) - IMDb: 8.7

Aile komedisi olan Neşeli Günler, duygusal yönleriyle de izleyiciyi kendine çekiyor. Altı çocuk sahibi ve turşuculuk yaparak geçimini sağlayan Saadet Hanım ile Kazım Efendi, kavga eder ve ayrılır. Çocukların üçü annede üçü babada kalır. Yıllar sonra bir araya gelen kardeşler, anne ve babalarını da birleştirmek isterler ve ortaya sıcacık bir hikâye çıkar.

1. Hababam Sınıfı (1975) - IMDb: 9.2

1. Hababam Sınıfı (1975) - IMDb: 9.2

Dönemin neredeyse tüm ünlü isimlerini kadrosunda toplayan Hababam Sınıfı filminde, Özel Çamlıca Lisesi'ne yeni atanan Mahmut Hoca; hem müdür yardımcılığı hem tarih öğretmenliği yapar. Hababam Sınıfı ise Mahmut Hoca'nın varlığından hiç memnun olmaz. Rıfat Ilgaz'ın aynı isimli kitap serisinden uyarlanan filmde Tarık Akan, Münir Özkul, Halit Akçatepe, Kemal Sunal, Adile Naşit, Tarık Akan gibi isimler yer alıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
slachtbeest

aile serefinin fotografini neden neseli gunler olarak paylastiniz ?