Görüş Bildir
Haberler
Görenlere "Yok Artık" Dedirtecek 10 Karanlık ve Çılgın Nazi Projesi

Görenlere "Yok Artık" Dedirtecek 10 Karanlık ve Çılgın Nazi Projesi

Rinascita
07.08.2016 - 00:48

Şüphesiz ki, Dünya'nın en fanatik gruplarından biridir Naziler.. Öyle fanatikler ki, sırf görüşlerine uymadıkları için milyonlarca insanı öldürdüler. Ayrıca bu fanatiklikleri sayesinde, şimdiye kadar görülmemiş derecede abartılı ve paranoyakça düşünme yollarıyla planlar yapan Naziler hakkında doğrudan çıldırmış oldukları düşünmemek olmaz. Listverse'nin hazırladığı, bizim de sizler için düzenlediğimiz bu liste, Nazilerin  hem düşmanları hem kendi halkları üzerindeki hakimiyetini içermektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10.Nesli Tükenmiş Bir Hayvan Irkını Yeniden "Üretmek"

10.Nesli Tükenmiş Bir Hayvan Irkını Yeniden "Üretmek"

1900lü yılların ilk çeyreğinde, Naziler nesli tükenmiş olan yaban öküzlerini yeniden hayata döndürme planlarına başladılar. Avrupa'da başıboş dolaşan yaban öküzlerini cesaret göstergesi olarak öldüren avcılar ödüllendirilirdi. Bu efsanevi statüsünden ötürü, Nazilerin 'saf ırk' politikalarına uygun bulundular. Zoolog Lutz ve Heinz Heck kardeşler, bu hayvanları hayata döndürme çabalarından ötürü Naziler tarafından büyük destek aldılar.

Genetik olarak 'mükemmel' yaban öküzü ırkını elde etmek için seçici-damızlık programları kullandılar, fakat daha küçük ve daha az kaslı bir ırk elde edebildiler. Halk arasında 'sığır' olarak bilinen bu hayvanların çoğu 2.Dünya savaşı sırasında ölürken, bir kısmı da Belçika hükümetinin korumasına alındı. 2009 yılında ise bulundukları yerden Devon, Amerika'ya gönderildiler..

9.Kablolu Televizyonlar Aracılığıyla Ulusal Yayın Yaparak Beyin Yıkama Planları

9.Kablolu Televizyonlar Aracılığıyla Ulusal Yayın Yaparak Beyin Yıkama Planları

George Orwell'ın 1984 adlı distopik romanını bilenler için bu sistem hiç de yabancı gelmeyecektir. Naziler televizyonu kendi fikirlerinin propagandasını yapmak için kullanmayı hedefledir. Walter Bruch'ın bu konudaki tecrübelerini desteklediler. Bruch, Nuremberg'den Berlin'e kadar uzanan ve Nazi propagandalarını ülkenin çeşitli yerlerinde sürekli olarak yayınlayan ulusal bir kablolu televizyon sistemi kurmayı önerdi. Önerilen içerisinde planladıkları toplumun ideal yaşam tarzından, katliamın görüntülerine kadar bir çok yayın vardı. Lakin, Almanların beklenmedik yenilgisi Nazilerin bu planlarını yerle bir etti.

8.Noel'i Kaldırmak

8.Noel'i Kaldırmak

Her şeyi yok etmeye çalıştıkları gibi, Noel kutlamalarını da ortadan kaldırmak isteyen Naziler ilk denemelerinde başarısız oldular. Aralarında birçok Hristiyan'ın bulunduğu Alman toplumundan Noel'i tamamen silemeyeceklerini anladıklarında ise B planı olarak kendi isteklerine göre şekillendirmeye çalıştılar. İsa ve Meryem Ana figürlerini, Aryan figürlerine çevirdiler, Noel ağaçlarını swastikalar ile süslemeye başladılar. Son olarak, Adolf Hitler 'Mesih' olarak kabul edilince işler çığrından çıktı. Savaş, Nazilerin aleyhine dönünce Noel de Nazilerin elinden kurtulmuş oldu tabi.

7.Yahudileri Madagaskar'a Gönderme Planı

7.Yahudileri Madagaskar'a Gönderme Planı

1940 yılında Fransa üzerindeki zaferinden sonra Naziler, Almanların yaşam alanını çaldıklarını düşündükleri için Avrupalı Yahudileri Madagaskar'a göndermeyi planladılar. Her ne kadar toplu katliamdan daha iyi bir plan gibi görülse de adada hastalıktan ve diğer dış etmenlerden ötürü zaten kendilerini öldürmeleri beklendiğinden problem çözülmüş olacaktı.

Fakat, bu planın uygulanması ve gerekli ekipmanın sağlanması için Almanların kısa süre içerisinde İngilizleri yenmesi gerekiyordu. Bunu başaramadıkları için, Sovyet Rusya'nın işgalinden sonra Yahudileri Sibirya ve kutuplara sürgün etmeyi planladılar. Bunların hepsi süreç gerektirdiğinden, en sonunda vazgeçip soykırıma başladılar.

6.İdeal Aryan Kadını Programı

6.İdeal Aryan Kadını Programı

Yönetimde oldukları süreç içerisinde, yaşam stilleri ve kalıtımlarının 'saf ırk' olması için ellerinden geleni ardına koymayan Nazilerin bu planı tamamen kadınları içermekte.. İdeal bir anne ve eş olmaları için bir buçuk aylık eğitim programlarına alınan 'Alman' kadınlara, Heinrich Himmler ve Gertrud Scholtz Klink yardımıyla 'mükemmel soy üretmeleri' için dersler verildi, dersleri geçenler sertifika ile ödüllendirildi. Fakat, savaş sırasında sanayi ve ev işlerinin hepsi ile kadınlar ilgilenmeye başlayınca bu program unutuldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5.Angora Projesi

5.Angora Projesi

Ankara Tavşanı olarak bilinen bu tavşanlar da Naziler denilince akla gelenlerden.. Heinrich Himmler'in komutasındaki toplama kamplarında mahkumlar tarafından bakılan tavşanların beslenmesi ve yaşama şartları, mahkumlardan çok daha iyi durumdaydı. Öyle ki, bir çok mahkum açıktan ve uygunsuz şartlardan toplama kampında ölürken tavşanların yemekleri eksik edilmiyordu. Bu tavşanların tüyleri Nazilerin askeri kıyafetlerinde kullanıldıkları için bakımları ön planda tutuluyordu, hatta bazıları evcil hayvanları olarak besliyordu. Toplama kamplarındaki komutanlardan birinin açıklaması şu şekilde: 'Mauthausen'de en çok değer verilen canlılar, Nazilerin evcil hayvan olarak baktıkları Ankara Tavşanı'ydı.'

4.Askerlerine Şeker Kaplı Uyuşturucular Vermek

4.Askerlerine Şeker Kaplı Uyuşturucular Vermek

Almanların savaş süresince korkusuz ve atak tavırlarının az bilinen nedenlerinden birisi de Nazi askerlerinin birer uyuşturucu bağımlısı olmalarıydı. Pervitin adlı metamfetamin askerlerin daha uzun süre dinlenmeden savaşmalarını ve bütün riskleri almalarını sağlamıştır. Daha sonraları daha yenilebilir hale getirilmesi açısından şeker ve çikolata ile kaplanmıştır.

1944 yılında ise metamfetamin, kokain ve morfin karışımı D-IX adlı uyuşturucuyu ürettiler ve ilk olarak mahkumların üzerinde test ettiler. Testler sonucunda mahkumların fazlasıyla güçlenmeleri, Nazilerin amaçlarına hizmet etmiştir. Müttefiklerinin işgaline karşın bu ilaçları askerlerinde kullanmak üzere seri üretime geçen Nazi topluluğu, o sıralarda Hiropon adlı metamfetamin üzerinde çalışan Japonların kararlılığını hesaba katmadılar.

3.Gizemcileri Kullanmak

3.Gizemcileri Kullanmak

Bazı yüksek rütbeli Nazilerin gizem ile ne kadar içli dışlı olmalarının yanı sıra onları aralarına alacak ve orduda kullanacak kadar bu gizemlere ve gizemcilere inanıyorlardı. Wilhelm Wulff, Ludwig Straniiak ve Wilhelm Gutberlet Naziler tarafından kullanılan önemli gizemciler arasında yer alıyorlar. Wilhelm Wulff bir astrolog olarak İtalya diktatör Benito Mussoli'nin bulunmasını sağlamak amacı ile görevlendirilirken, Ludwig Norveç sularında gizli görevde olan Alman savaş gemilerinin yerini belirlemede görevlendirilen bir fizikçiydi. Ama içlerinde en tehlikeli olan Gutberlet, toplum içerisinde ne kadar gizlenirse gizlensin herhangi bir Yahudi'nin varlığını tesbit etmekle görevlendirildi. Hatta zamanla Hitler tarafından ırk danışmanı olarak görevlendirildi.

2.Neredeyse Dünya'nın En Büyük Otelini Tamamlamak

2.Neredeyse Dünya'nın En Büyük Otelini Tamamlamak

Bütün Nazi propagandası sadece zalimlik ve korku üzerine dayalı değildi. Karşılıklı fayda çerçevesinde topluluğu daha kolay kontrol edebileceklerinin farkında oldukları için 'Güce Karşılık Eğlence' programı ile Naziler Almanya Baltık Denizi yakınlarındaki Hotel Prora'yı inşa ederek Dünya üzerindeki en büyük oteli inşa etmiş olmayı hedeflediler. 200.000 insanı ağırlamaya yetecek kadar genişlikte ve 4.5 kilometre uzunluğundaki bu otel Almanya işçi sınıfı ile patronların bir arada çalışabilmesi için ortam yaratmak amacını da taşıyordu. Bütün faaliyet ve etkinlik alanlarının bulunduğu bu otel, 1939'da Almanya'nın Polonya'yı işgal etmesi üzerine gerekli iş gücünün sağlanması amacıyla çalışanların silah üretim fabrikasına geçmesi sonucu tamamlanamadı. 2011'de restore edilerek gençlik pansiyonuna çevrilen otel, Nazilerle olan ilişkisi açısından çok fazla turist ve ziyaretçi çekiyor.

1.Dördüncü Hükümet

1.Dördüncü Hükümet

1943 yılında Stalingrad'da Almanların yenilgisi üzerine ekonomistler ve sanayiciler savaş sonrası Dördüncü Hükümet için acil durum planı yapmanın gerekli olduğu konusunda hemfikir oldular. Strasbourg'da toplanan bu uzmanlar, yeni hükümetin askeriden ziyade finansal konulara odaklanması gerektiğini ve yeniden ortaya çıkacakları ve ülkenin kontrolünü ele alacakları zamana kadar yeraltı Nazi Partisi'ne gerekli yatırım ve ödeneği sağlaması konusunda karara vardılar. Sanayiciler Almanya'nın mal varlığının yüklü bir kısmını Güney Afrika gibi tarafsız ve dostane ülkelere kaçırdılar. Savaştan sonra birçok Nazi lideri ölümle veya hapis cezaları ile cezalandırılması içlerine oturdu tabiki. Bugünlerde hala Dördüncü Hükümet'in Almanya adı altında yaşadığı ve Avrupa Birliği'ni oluşturduğu konusunda komplo teorileri var. Doğru olabilir mi? Neden olmasın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
149
64
50
38
21
10
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
infinite

Güney Afrika'dan ziyade İsviçre. Zira ülke nazi parasıyla zengin oldu. Tarafsız ülke olduğundan dolayı kimseye vermek zorunda da değiller. Bankalarında hala ... Devamını Gör

Dünya tarihinin aynı zamanda hem en aptalca, hem de en zekice yönetilen devleti.

semiramis

Millet okumaya üşenir diye yazım hataları kontrol dahi edilmemiş.