Görüş Bildir
Haberler
Gidenlerin Asla Mezun Olmak İstemeyeceği Sanat Eseri Gibi Kampüslere Sahip 10 Üniversite

Gidenlerin Asla Mezun Olmak İstemeyeceği Sanat Eseri Gibi Kampüslere Sahip 10 Üniversite

Begüm
29.06.2020 - 07:45

Bizde böyle okul vardı da biz mi okumadık diyeceğinize garanti verebileceğimiz 10 sanat eseri gibi okulu sizin için derledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eötvös Loránd Üniversitesi, Macaristan

1777'den beri Budapeşte'te olan üniversitenin kuruluşu 1635 yılına dayanmaktadır. Macaristan'ın en köklü üniversitelerinden biri olan ELTE, 5 Nobel Ödülü'ne sahiptir. Geleneklere bağlı ve idealist bir okul olan ELTE üniversitesinin kütüphanesi Ortaçağ mimarisinin günümüze uyarlanmış hali. Ne yalan söyleyelim, bu tarihi kütüphanede sabaha kadar ders çalışasımız geldi.

Pavia Üniversitesi, İtalya

1361'de kurulan üniversiteye ait bulunan birkaç belge üniversitenin MS 825'te de var olduğunu söylüyor. Pavia şehrine yapılmış olan üniversitenin belli bir kampüsü yok, o yüzden şehre 'şehir kampüsü' deniyor. Hukuk alanında oldukça iyi olan üniversite tam bir rönesans tarzı bir İtalyan avluya sahip, bunun yanı sıra üniversitenin bazı kampüslerinde dersler ve konferanslar için eski dönemin manastırları kullanılıyor. Ee bu üniversitede erasmusa gidip şöyle avluda heykellerle sohbet mi etsek napsak 🤣

Bologna Üniversitesi, İtalya

Dünyanın eski üniversitesi olan Bologna rönesansın neden İtalya'dan çıktığını anlamamıza olanak sağlıyor. Kuruluş tarihi 1088 olan üniversite eğitim hayatına hukuk ile başlamış olsa da 14.yüzyılda mantık, tıp, astronomi, teoloji, Yunanca gibi alanlarda eğitim vererek dönemin en iyi ve ilk eğitim kurumu olmuş. 

İtalya zaten başlı başına bir sanat eseri, bu üniversite de yanında verilen hediyesi gibi! Üniversitenin bu kısmı tıp bölümüne ait.

Charles Üniversitesi, Çek Cumhuriyeti

Bir Ortaçağ üniversitesi olan Charles Üniversitesi'nin 672 yıllık bir tarihi var! Çek Cumhuriyeti'nin en eski ve prestijli olan okulun kökleri 1348'e dayanıyor. Barok stiline sahip kütüphane üniversiteye ait, günümüzde Çek Milli Kütüphanesi olarak anılıyor. Üniversite aynı zamanda içinde birkaç müzeye ve 2 botanik parka da ev sahipliği yapıyor.

Kütüphanedeki eşsiz barok işlemelerine bakarken ders falan unutulur, net.

Michigan Üniversitesi, Amerika

Michigan Üniversitesi, Amerika

1817'de kurulan üniversite iç ve dış cephelerini yenilese de hukuk kütüphanesini gerçeğe en yakın şekilde korumayı seçmiş. Oldukça büyük bir kitap havuzuna sahip olan üniversite kütüphanesi, eyaletin en göz alıcı kütüphanesi olarak görülüyor. Ee hukukçuların doğuştan ballı olduğunun kanıtı: Hukuk kütüphanesi!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Durham Üniversitesi, İngiltere

1832 yılında kurulan üniversite Hogwarts'a benzerliği ile dillerden düşmüyor. İngiltere'de açılan ilk üniversite olan Durham, aslında 1657 yılından beri var. Eski zamanlarında dini bir okul olan üniversite, tam İngiltere'ye uygun bir tasarıma ve görünüşe sahip. Şurda şöyle bir mezuniyet yemeği yemek için tüm yıl çalışılır!

Sydney Üniversitesi, Avustralya

1850'de kurulan üniversite Avustralya'nın ilk üniversitesi! Dünyanın en güzel 10 kampüsü listesinde bulunan üniversite neo-gotik tarzda yapılmış. Tarihin içinde okuyup tarihin içinde mezun olmak isteyenler için biçilmiş kaftan! Okumak için başka sebep aramaya gerek yok gibi duruyor.

Sorbonne Üniversitesi, Fransa

1257 yılında Robert Sorbon tarafından kurulmuş olan Sorbonne en eski Fransız üniversitesi ünvanına sahiptir. 68 öğrenci hareketinden etkilenen üniversite, 2018 yılında yeniden yapılanarak kampüslerini Paris'in belli yerlerine dağıtmıştır. Sınıfları, çalışma alanları ve kütüphaneleri ile fark yaratan tasarımları ders dinlemeyi engelleyecek gibi görünse de akademi alanında en iyi üniversitelerden biri olan Sorbonne'un 32 Nobel Ödülü bulunmaktadır. 

Din eğitimi ile başlayan üniversite daha sonralarında sosyal bilimler alanında eşsiz bir üne sahiptir.

Chicago Üniversitesi, Amerika

Chicago Üniversitesi, Amerika

1890 yılında John D. Rockfeller tarafından kurulan üniversite dünyanın en büyük kütüphanelerinden birine ev sahipliği yapmaktadır. Üniversitenin içerisinde bulunan Regenstein Kütüphanesi'nin cephesindeki detaylar bir kitabın ön kısmına benzetilecek şekilde yapılmıştır. Dış cephesinde brütalist mimarinin görüldüğü kütüphanenin iç kısmında tamamen camdan tasarlanan bir okuma alanı ve barok tarzını yansıtan çalışma alanı bulunmaktadır.

Padua Üniversitesi, İtalya

1222'de İtalya'nın Padua şehrinde inşa edilen üniversite aynı zamanda İtalya'nın en eski ikinci, dünyanın ise en eski beşinci üniversitesidir. Padua'yı diğer üniversitelerden ayıran ise içinde bulunan dünyanın ik anatomik tiyatrosu! 1595'te yapılan tiyatro, 17.yüzyıldaki tüm anatomi çalışmalarına örnek olmuş muhteşem bir eserdir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
167
53
12
7
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
the-crown

Meğer hogwarts o kadarda lüks değilmiş insanlar zaten hogwarts gibi okullarda okuyorlarmış:(

Ördekkaç

Kıskanmadım desem yalan olur.

Pasif Kullanıcı

niye Turkiye'de de apartman üniversiteler var. adam tek bi binaya üniversite insa etmiş, bence büyük bi basari