Görüş Bildir
Haberler
Gezgin Ruhlara Duyurulur! Dünyada Hala Keşfedilmeyi Bekleyen 15 Mükemmel Köşe

Gezgin Ruhlara Duyurulur! Dünyada Hala Keşfedilmeyi Bekleyen 15 Mükemmel Köşe

Dünyamızda her yer keşfedilmiş diye düşünüyorsanız fazlasıyla yanılıyorsunuz. Çünkü henüz insan elinin değmediği çok sayıda doğal güzellik var. Eğer siz de bu güzellikleri merak ediyorsanız, buyurun içeriğimize!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Vale do Javari - Brezilya

1. Vale do Javari - Brezilya

Amazon'un insanlardan izole yaşayan en az 14 kabilesine ev sahipliği yapan bu bölge, dünyanın en izole yerlerinden biri. Yaklaşık 2000 yerli halk, Avusturya büyüklüğünde bir bölgede ve Brezilya hükümetinden bağımsız olarak yaşıyor. Kabilelerin tecrit halinde yaşama hakkı, yabancıların yerli toprakları işgal etmesini önlemekle görevli bir federal kurum tarafından korunuyor .

2. Kuzey Patagonya - Şili

2. Kuzey Patagonya - Şili

Ilıman yağmur ormanlarına, buzullara, fiyortlara ve kaplıcalara ev sahipliği yapan kuzey Patagonya, Şili'nin en vahşi manzaralarından birine sahip. Ülkenin en seyrek nüfuslu bölgesi olan bu yer, 80'lerden beri yalnızca karayoluyla erişilebilir durumda. Kuzey Patagonya, kutup bölgelerinin dışındaki en büyük buz kütlelerinden biri.

3. Kamçatka - Rusya

3. Kamçatka - Rusya

Rusya'nın doğu yarımadası, biri 1996'dan beri sürekli olarak patlayan ve geri kalanları pasif halde olan 300'den fazla yanardağ ile Dünya'daki en muhteşem volkanik faaliyetlerden bazılarına ev sahipliği yapıyor. Bölgede yoğun bir somon akını olduğu için boz ayı sayısı da epey fazla. Bununla birlikte, bölge 1991'de Sovyetler Birliği'nin çöküşüne kadar Batılılara kapalıydı ve ondan önce , Kaliforniya büyüklüğünde olan bölgede yalnızca 400.000 kişinin yaşamasına izin verildi.

4. Yeni Hebrid Çukuru - Pasifik Okyanusu

4. Yeni Hebrid Çukuru - Pasifik Okyanusu

Avustralya'nın doğu kıyılarında bulunan bilim adamları 2013'ün sonuna kadar Güney Pasifik deniz tabanındaki bu çukuru araştırıyor. İngiltere ve Yeni Zelanda'dan araştırmacılar, okyanus tabanındaki bu çatlağa sualtı robotları göndererek diğer derin deniz hendeklerinde bulunanlardan tamamen farklı karides ve yılan balıkları buldular. Yani Yeni Hebrid Çukuru dünyamız için tamamen yeni bir keşif!

5. Kuzey Orman Kompleksi - Myanmar

5. Kuzey Orman Kompleksi - Myanmar

Himalayaların en doğusundaki dik yamaçlarda yer alan subtropikal ormanların çoğu, insan faaliyetlerinden neredeyse hiç etkilenmemiştir. Myanmar'ın Kachin Eyaletindeki ormanlarının derinliklerinde dünyanın en büyük kaplan koruma alanı bulunuyor. Ayrıca ayılara, kırmızı pandalara ve gibonlara da ev sahipliği yapıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tsingy de Bemaraha Milli Parkı - Madagaskar

6. Tsingy de Bemaraha Milli Parkı - Madagaskar

Milyonlarca yıl boyunca erozyonla oluşan pürüzlü ve iğne biçimli kireçtaşı labirent, kendi içinde geçitler, kanyonlar ve ormanlara sahip. Çok sayıda bitki ve hayvan türü bu bölgeye özgüdür, yani bunlar Dünya'nın başka hiçbir yerinde bulunmaz. Bunun yanı sıra henüz keşfedilmemiş pek çok bitki ve hayvan türü bu bölgede bulunuyor. Bölgenin güney ucu halka açıkken, rezervin çoğu turistlere kapalıdır.

7. Güney Namibya

7. Güney Namibya

Dünyanın en eski çölü olduğu tahmin edilen Namib, ve dünyanın en kurak, en az nüfuslu yerlerinden biri. Sert çölün güney kısmına kum tepeleri hakimdir ve çok az asfalt yol vardır. 1256 fit yüksekliğindeki dev Dune 7'nin dünyanın en uzun kumul olduğuna inanılıyor.

8. Yıldız Dağları - Papua Yeni Gine

8. Yıldız Dağları - Papua Yeni Gine

Batı Papua Yeni Gine'deki bu uzak bölge, bir milden daha yüksek bir kireçtaşı plato ağı olan Hindenburg Duvarı'nı içeriyor. 30 mil uzunluğundaki blöf serisi, yerden yüksekte neredeyse bozulmamış ekosistemlere sahiptir. Bölgede 2013 yılında yapılan bir biyolojik araştırmada, neredeyse 100'ü bilim için yeni olan 1108 hayvan ve bitki türü buldu.

9. Saha Cumhuriyeti - Rusya

9. Saha Cumhuriyeti - Rusya

Sibirya Saha Cumhuriyeti ya da diğer adıyla Yakutya, Rusya'nın 1/5'ini kaplar ve Kuzey Kutup Dairesi'nin üzerinde yer alan bölgenin büyük bir bölümünü kapsar. İklimi dünyanın en uç noktalarından biridir. Öyle ki Ocak ayında ortalama sıcaklıklar -36 °C kadar düşüktür ve arazinin çoğu permafrost ile kaplıdır. Madencilik bölgenin bozulmamış vahşi doğasına zarar vermiş olsa da, vahşi yaşam için muhteşem bir sığınak ve üreme alanı olan Lena Nehri Deltası gibi bölümleri hala dokunulmamış durumda.

10. Grönland

10. Grönland

Eriyen buzulların yeni adalar ortaya çıkarmaya devam ettiği Grönland'ın yaklaşık yüzde 80'i buz örtüsüyle kaplı olduğundan, ülkenin iç kısımlarının çoğu hala ıssız. Çok soğuk bir yer olmasına rağmen Grönland turizm açısından her geçen gün daha fazla rağbet görüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Namuli Dağı - Mozambik

11. Namuli Dağı - Mozambik

Yaklaşık 8000 fit yüksekliğindeki bu zirve, ayrı adalar gibi gelişmiş bir dizi dağın en büyüğüdür ve çok farklı türlere ev sahipliği yapmaktadır. 2014 yılında, bir grup biyolog ve kaya tırmanıcısı , kaya tırmanışının bazen keşfedilmemiş habitatlara ulaşmanın tek yolu olduğu bölgede saha çalışması yapmak için bir araya geldi.

12. Fiordland Milli Parkı - Yeni Zelanda

12. Fiordland Milli Parkı - Yeni Zelanda

Yeni Zelanda'nın en büyük milli parkı olan Fiordland, buzullar tarafından şekillenen ve ülkenin en eski kayalarından bazılarını içeren bir yer. Uçsuz bucaksız vahşi doğa, onlarca yıldır neslinin tükendiği düşünülen uçamayan yerli bir kuş olan takahē ve dünyanın tek uçamayan, gececi papağanı olan kākāpō gibi benzersiz bir hayvan çeşitliliğine ev sahipliği yapıyor. Fiordland'ın 2,9 milyon dönümlük alanı, Güney Yarımküre'deki en vahşi arazilerden biri.

13. Cape Melville - Avustralya

13. Cape Melville - Avustralya

Yüzlerce fit yükseklikte yığılmış granit kayaların yasaklanmasıyla duvarlarla çevrili Cape Melville, Avustralya'nın en büyük şehirlerinden biri olan Brisbane'den sadece 900 mil uzaklıkta. Helikopter dışında bölgeye neredeyse erişilemediği için bilim insanları, 2013 yılında bölgede tamamen yeni üç hayvan türü keşfettiler.

14. Son Doong Mağarası - Vietnam

14. Son Doong Mağarası - Vietnam

Dünyanın en büyük mağarası kendi nehrine ve hatta bir ormana sahiptir. 5,5 milden daha uzun ve bir gökdeleni barındıracak kadar büyük olan mağaranın ilk keşif gezisi , 2009 yılında yapıldı ve içeriye 200 metrelik bir kalsit duvarı tarafından engellendi. Laos sınırına yakın 150'den fazla mağaradan oluşan çevredeki ağın çoğu hala araştırılmamış durumda.

15. Kuzey Sentinel Adası - Hindistan

15. Kuzey Sentinel Adası - Hindistan

Myanmar'ın en güney ucundaki Bengal Körfezi'nin ortasında yer alan Kuzey Sentinel Adası, teknik olarak Hindistan'a aittir, ancak çok az yabancı Sentinelese halkıyla temas kurmuştur. Adayı çevreleyen ve 50 ila 300 kişinin yaşadığı tahmin edilen üç millik sahil bölgesi bulunan bu yerde yerlilerin yabancıların temas girişimlerine karşı düşmanca tepkileri, adanın çoğunu keşfedilmemiş bıraktı.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
5
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın