Görüş Bildir
Haberler
Getiri Arayışında Borsa İstanbul Öne Çıkabilir: Hangi Hisseler Potansiyel Taşıyor?

Getiri Arayışında Borsa İstanbul Öne Çıkabilir: Hangi Hisseler Potansiyel Taşıyor?

2022 yılına başladığımız şu günlerde yatırım kurumlarının da bu yıla dair stratejileri netleşiyor. 

2021 yılı Türkiye'de oynaklığın arttığı ve son dönemlerinde TL'de değer kaybı ve enflasyondaki hızlanma ile geçerken, 2022'de de bunların genel olarak ivme kaybederek sürmesi ve yıl sonuna kadar yavaşlaması bekleniyor. 

Dünya ekonomisinde başlığın enflasyon ve Fed olması beklenen bu yılda Borsa İstanbul'da önerilerin sektör ve hisseler hangileri olacak?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Küresel ekonomilerde riskler neler?

Küresel ekonomilerde riskler neler?

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan 2022 yılı Strateji Raporu'nda önce global ardında  yurt içindeki ekonomik beklentiler ve BİST 100 endeksi ve hisselerin öngörüleri yer alıyor. 

Küresel ekonomide Fed'in varlık alımları sonlandırması ve gelişmekte olan ülkelere yönelik fon akımlarının azalması bekleniyor. Pandemi yıkıcı etkisini kaybederken, tedarik zincirindeki bozulma ve global enflasyon endişeleri devam ediyor. 

Global risklerin arasında, kalıcı enflasyon riskleri ve faiz artış hızındaki ivmelenme, yeni virüs varyantları nedeniyle ekonomik kapanma ve tedarik zincirindeki bozulma, Ukrayna gibi jeopolitik risklerin gündemde üst sıralara çıkması, Çin’in emlak krizi ve ticaret savaşlarıyla yeniden küresel gündeme oturması olarak öne çıkıyor.

2022'de Türkiye'de enflasyon beklentisi ne?

2022'de Türkiye'de enflasyon beklentisi ne?

Yurt içinde ise ekonomik beklentilerde öne çıkanlarda ekonomi yönetiminin makas değiştirmesi ve Türk Lirası'na istikrar kazandırıcı politikaların gündemde olması gelirken, fiyat istikrarı ve finansal istikrar hedeflemesine katkı yapacak bir para ve kur politikası uygulanması beklentisi ve enflasyon beklentilerinin yılın ikinci yarısında yumuşak inişe geçmesi oluyor. 

Riskler de kurdaki oynaklığın para ve maliye politikası kaynaklı tekrar yükselmesi, kur ve faiz kanalından gelen negatif şoklarla enflasyon beklentilerinde bozulma, cari dengede yüksek kur seyrine rağmen açıkların devam etmesi ve son olarak da politik şokların (erken seçim vs) risk iştahını azaltması olarak görülüyor.

Borsa İstanbul'da yerli hakimiyeti artar mı?

Borsa İstanbul'da yerli hakimiyeti artar mı?

Finansal piyasalarda bu yılın ana temasının negatif reel faiz ortamında yatırımcıların getiri arayış olacağı sebebiyle, faizli enstrümanların negatif reel getiri sağlamasından dolayı yurtiçi bireysel ve kurumsal yatırımcıların Borsa İstanbul’a olan ilgisinin artacağı düşünülüyor. 

Yabancı yatırımcı takas oranlarının geldiği yüzde 41 seviyelerinde olması göz önüne alındığında yerli yatırımcıların Borsa İstanbul üzerindeki etkisinin artarak devam etmesi de bekleniyor.

Kurum, Borsa İstanbul'da favori sektörler olarak bankacılık, otomotiv, dayanıklı tüketim, demir-çelik, cam, havacılık, gıda, perakende ve teknolojiyi önererek, model portföyden çıkan hisse olmazken, Akbank, Türk Hava Yolları ve Tofaş'ı ekliyor.

Borsa İstanbul'da oynaklık sürecek

Borsa İstanbul'da oynaklık sürecek

BIST 100

endeksinde 12 aylık hedef değer 2.750 olurken, endeks hedefini de yüzde 31 getiri potansiyeli

ile AL olarak sürdürdüğünü açıklıyor. Kurum ayrıca volatilitenin yüksek olabileceği beklentisiyle hisse bazında seçici olmayı

da öneriyor.

Tavsiye listesinde hangi hisseler var? Hedef fiyat önerileri neler?

Tavsiye listesinde hangi hisseler var? Hedef fiyat önerileri neler?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Uyarı notu!

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. 

Bu rapordaki veri, grafik ve tablolar güvenirliliğine inandığımız sağlam kaynaklardan derlenmiş olup, burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.

Bu bilgiler ışığında yapılan ve yapılacak olan ileriye dönük yatırımların sonuçlarından Şeker Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Onedio hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Ayrıca, Şeker Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin yazılı izni olmadıkça bu raporların içeriği kısmen ya da tamamen üçüncü kişilerce hiç bir şekil ve ortamda yayınlanamaz, iktisap edilemez, alıntı yapılamaz, kullanılamaz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mert

Biraz beyni calisan. Borsa istanbul denilen Arap cadirina para yatirmaz. Bilincli bircok isin uzmani ordan kacali uzun zaman oldu. ORasi bildiginiz kumarahabe