Görüş Bildir
Haberler
Borsada Yıl Sonu Hedefi Ne? Ünlü Kurum Hangi Hisseleri Portföyüne Aldı?

Borsada Yıl Sonu Hedefi Ne? Ünlü Kurum Hangi Hisseleri Portföyüne Aldı?

Deniz Yatırım, 2022 Strateji Raporu'nu açıkladı. Rapora ilişkin Deniz Yatırım Strateji Ve Araştırma Bölüm Müdürü Orkun Gödek, değerlendirmesinde 2022 yılını 'yüksek volatilite ile normale dönüş çabaları' şeklinde tanımladıklarını söyleyerek, bu yılın ana gündem maddesinin enflasyon gelişmeleri ve para politikaları olarak kalmaya devam edeceğini kaydetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Enflasyon bir süre daha konuşulacak

Enflasyon bir süre daha konuşulacak

Dünya Gazetesi'ne raporla ilgili yaptığı değerlendirmede, global enflasyon beklentilerinin ABD önderliğinde yükseldiğine işaret eden Gödek, 'Genişlemeci maliye ve para politikalarının yarattığı fazla tasarruflar pandemi sürecinde henüz tam olarak kullanılmış değil. Emtia grubundaki sert fiyat yükselişleri, arz zincirindeki aksamanın sürmesi ve hizmet sektöründeki normalleşme 'enflasyon tortuları' konusunu bir süre daha konuşmaya devam etmemize neden olacak' değerlendirmesini yaptı.

İlk çeyrekte enflasyonun zirveye ulaşması bekleniyor

İlk çeyrekte enflasyonun zirveye ulaşması bekleniyor

Türkiye'deki enflasyon beklentilerindeki bozulmanın yılın son çeyreğinde hız kazandığını kaydeden Gödek, enflasyonun seyrinde beklentilerdeki çıpalama ve lira stabilizasyonunun belirleyici rol oynayacağını dile getirdi. Yıl başlangıcında gerçekleştirilen zamların ardından ocak ayı enflasyonunun da yüksek geleceğini paylaşan Gödek, “İlk çeyrek içerisinde TÜFE’de zirve noktaya ulaşma ve son çeyrekteki düşürücü yönde olmasını düşündüğümüz baz etkisi faktörüne dek yüzde 30-40 aralığında yüksek-yatay seyir beklentimiz var. Elbette bahse konu fikrimiz ağırlıklı liranın daha stabil bir patikada ilerlemesine bağlı” dedi.

Enflasyondan korunmak için hangi yatırım araçları ön plana çıkıyor?

Enflasyondan korunmak için hangi yatırım araçları ön plana çıkıyor?

Yüksek enflasyon ortamında, düşük seyreden reel faizlerle birlikte, yerel varlıklardaki getiri arayışının bu yıl yüksek olabileceğini söyleyen Gödek, bu noktada ilk öne çıkan finansal aracın hisse senetleri, yani BIST olacağını aktardı. 12 ay vadeli BIST 100 endeksi hedef fiyatını 2750 puan seviyesinde belirlediklerini açıklayan Deniz Yatırım Strateji Ve Araştırma Bölüm Müdürü Orkun Gödek, bunun son kapanışa göre yüzde 37 prim anlamına geldiğini belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı : 

Döviz geliri olan, ihracatçı sektör-şirketler kaynaklı ayrışmanın devam etme ihtimalini yüksek görüyoruz. Taşıdıkları yüksek iskonto ve ülke genelindeki düşük yabancı yatırımcı payları gözetildiğinde bankacılık sektörü hisselerinin 2022’de 2021’e kıyasla daha olumlu bir yıl geçireceklerini düşünüyoruz. Türkiye’nin cazip bir destinasyon olarak ön planda kalmaya devam etmesi ile turizmde toparlanma beklentimiz eşliğinde havacılık sektörü, yurt dışında büyüme hikayesi üzerinden seçici enerji sektörü üyeleri, yüksek enflasyon döneminde gelir büyümesi anlamında fayda sağlayacağını düşündüğümüz perakende ve telekom, yüksek ilginin güçlü bilançosu üzerinden korunacağını düşündüğümüz cam sektörü temalarına inanıyoruz.

Model portföyde bulunan hisseler neler?

Model portföyde bulunan hisseler neler?

Model portföyde yaptıkları güncellemeleri de paylaşan Gödek; listeden OZKGY'yi çıkarken; TURSG’yi ekledikleri bilgisini vererek, yeni portföyü şöyle paylaştı:

GARAN

GARAN

Cazip değerleme, güçlü sermaye, yüksek karşılık oranları ve TÜFE’ye endeksli bonoların karlılığa katkısı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ISMEN

ISMEN

Komisyon gelirlerinde artış, alternatif getiri arayışı döneminde kredili işlem hacimlerinde olası toparlanma ve düzenli temettü getirisi.

KORDS

KORDS

Kord bezi segmentine ek olarak kompozit güçlendirme tarafındaki toparlanma beklentimiz ve döviz bazlı gelir yapısı.

TAVHL

TAVHL

Pandeminin sonuna yaklaşılması ve Türkiye’nin cazip turizm destinasyonu konumunda olması dolayısıyla turist sayısında artış beklentimiz.

SISE

SISE

Yeni yatırımlarla desteklenen büyüme hikayesi, güçlü bilanço, döviz bazlı gelir yapısı ve düzenli temettü getirisi.

TCELL

TCELL

Yüksek karlılık, pozitif bilanço yapısı, nakit yaratma kapasitesi, dijital hizmetlere yönelik yatırımlar, yüksen enflasyonun pozitif katkısı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AKSEN

AKSEN

Güçlü FAVÖK üretimi, yabancı para geliri sağlayan yatırımları, döviz bazlı gelirlerde artış, cazip çarpanlar.

BIMAS

BIMAS

Rekabet Kurulu cezası nedeniyle iskonto görmesi, gıda enflasyonu ve alternatif temel tüketim malı talep arayışının büyümeyi desteklemesi.

TKFEN

TKFEN

Gübre tarafından gelecek katkı, Orta Doğu ülkelerinden olası yeni siparişler, bakiye siparişlerde toparlanma beklentimiz.

TURSG

TURSG

Cazip çarpanlar, trafik ve kasko segmentlerindeki pazar payının görece daha düşük olması, marj baskısının rakiplerine kıyasla daha sınırlı kalması ve artan finansal gelirler.

OZKGY

OZKGY

2021 yılındaki güçlü performansı sonrasında revize ettiğimiz 12-aylık hedef fiyatımızın sınırlı getiri potansiyeline işaret etmesi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Madem yatırım haberi 'Yatırım Tavsiyesi Değildir!' ile birlikte Deniz Yatırım Raporu sonundaki uyarı notunu da dikkatinize sunarız!!

Bu rapor/e-posta içerisinde yer alan değerlendirmeler Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. tarafından, güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan elde edilen bilgi ve veriler kullanılarak hazırlanmıştır. Raporda yer alan ifadeler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir ve hiçbir şekilde alış veya satış yapılması yönünde yönlendirme olarak değerlendirilmemelidir. Deniz Yatırım, bu bilgilerin doğru, eksiksiz ve değişmez olduğunu garanti etmemektedir. Bu sebeple, okuyucuların, bu raporlardan elde edilen bilgilere dayanarak hareket etmeden önce, bilgilerin doğruluğunu teyit etmeleri önerilir ve bu bilgilere dayanılarak aldıkları kararlarda sorumluluk okuyucuların kendilerine aittir. Bilgilerin eksikliği ve yanlışlığından Deniz Yatırım ve Onedio hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Ayrıca, Deniz Yatırım ve DenizBank Finansal Hizmetler Grubu çalışanları ve danışmanlarının, herhangi bir şekilde bu rapor/e-posta içerisinde yer alan bilgiler dolayısıyla ortaya çıkabilecek, doğrudan veya dolaylı zararlarla ilgili herhangi bir sorumluluğu yoktur. Burada yer alan bilgiler sermaye piyasası aracına yönelik bir yatırım tavsiyesi, alımsatım önerisi ya da getiri vaadi değildir ve yatırım danışmanlığı kapsamında yer almamaktadır. Yatırım Danışmanlığı hizmeti; yetkili kuruluşlar tarafından imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Buradaki içeriğin hiçbir bölümü Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.’nin yazılı izni olmadan çoğaltılamaz, hiçbir şekil ve ortamda yayınlanamaz, alıntı yapılamaz ve kullanılamaz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın