Görüş Bildir
Haberler
Komplo Teorisi Gibi Görünen Ama Tamamen Gerçek 10 Tarihi Olay

Komplo Teorisi Gibi Görünen Ama Tamamen Gerçek 10 Tarihi Olay

fatihizm
26.10.2015 - 13:26 Son Güncelleme: 10.02.2022 - 13:46

Tarihte birçok komplo teorisi günümüzde hala tartışılıyor. Biz de bu teorilerden 10 tanesini bir araya getirdik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. MKUltra Projesi

1. MKUltra Projesi

MKUltra programı 1945 yılında başladı ve bu konuyla ilgili Joint Intelligence Objectives Agency (Ortak İstihbarat Ajansı) kuruldu, bu kuruma doğrudan yetki verildi. Çalışılan bazı bilim adamları, işkence ve beyin yıkama olarak tanımlanan suçlardan , bazıları da Savaş suçu, Nazi, Nazilik suçuyla yargılanmıştır.

2. Gleiwitz Vakası

2. Gleiwitz Vakası

Gleiwitz Vakası 31 Ağustos 1939'da, 2. Dünya Savaşının Avrupa'da başlamasının arefesinde, Polonyalı kılığına bürünmüş Nazi güçlerince Yukarı Silesya'nın Gleiwitz kentindeki Gleiwitz Radyo İstasyonuna yapılan düzmece saldırıdır.

Bu provokasyon, Nazi Almanyası SS'inin Himmler Operasyonu'nun en iyi bilinen parçasıdır. Almanya'nın Polonya'yı işgali için haklı bir nedeni olduğunu göstermek amacıyla, Polonya'nın saldırganlığını göstermek için tertip edilmiştir.

3. Northwoods Operasyonu

3. Northwoods Operasyonu
s395.photobucket.com

Northwoods Operasyonu, CIA'in Küba'ya karşı planladığı gizli bir operasyondur. Planlarda CIA ABD ordusunu vuracak ve bunu Küba yapmış gibi gösterecekti. Böylece halk desteği alınarak Küba'ya savaş açılabilecekti. Ancak, bu dehşet verici plan dönemin başkanı John F. Kennedy tarafından onaylanmadı.

4. Contra, kokain kaçakçılığı ve CIA

4. Contra, kokain kaçakçılığı ve CIA

Amerika Birleşik Devletleri Merkezi İstihbarat Ajansı (CIA) Reagan yönetimi sırasında Orta Amerika'da kokain ticaretinin içinde olduğu ve ülkeye kaçak yollarla kokain soktuğu iddiası 1980'lerden beri çeşitli resmi gazetelerde soruşturma konusu olmuştur.

İddia şöyle; CIA kokain ticaretine, 1979’da Nikaragua’da kurulan sol kanat Sandinist hükümeti yıkmaya çalışan sağcı gerillaları (Contra) desteklemesiyle dahil oldu.

Senatonun terör ve narkotik alt-komitesinin 1989’da bildirdiğine göre: “Uyuşturucu ticareti tüm Contra savaş gayretlerine yayıldı.” Rapor, Orta Amerika’daki Amerikan görevlilerinin kokain akışını kasıtlı bir şekilde görmezden geldiğini ve ticarette kullanılan hava taşıma şirketlerinin Amerika merkez hükümetinden para yardımı aldığı sonucunu çıkarıyor.

1986 Şubat’ında durum kontrolden çıkınca Ronald Reagan bir açıklama yapmak zorunda kaldı ve şunları söyledi: “Sovyet müttefikleri olan Küba ve Nikaragua gibi ülkelerle uluslar arası uyuşturucu ticareti ve terörizm arasındaki bağlantı gittikçe açığa çıkmaktadır. Bu ikiz şeytanlar, uyuşturucu ticareti ve terörizm, günümüzde yarıküreye yönelik en tehlikeli ve sinsi tehditlerdir.”

5. PRISM (surveillance program) - PRIZMA (gözetim programı)

5. PRISM (surveillance program) -  PRIZMA (gözetim programı)

Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) PRISM programı adı altında en az dokuz büyük Amerikan (Google, Yahoo, MSN, AOL) internet servislerinden iletişim ve veri toplama olayını anlatan gizli bir güvenlik programıdır.

Amerika Birleşik Devletleri Hükümeti 2001 yılında bu gözetim sistemi kapsamını artırmış ve program resmi olarak 2007 yılında hayata geçmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Mockingbird Operasyonu

6. Mockingbird Operasyonu

Kısaca, Soğuk Savaş döneminde CIA'in kendi fikirlerini yaymak için çok çeşitli güçleri kullanması olayı. 

Temel amaç CIA'in görüşlerini ve 1950'lerde ABD'nin oluşturduğu savaş programını desteklemek için bir ağ kurulması ve bu ağın içine medya çalışanları, diğer ülke liderleri ve güçlü iş adamlarını almaktı. 

Neredeyse tüm dünyanın canını yakacak planlarla dolu olan bu operasyon 1970'li yıllarda bitmiş, bitirilmiş gibi görünse de tamamen bittiği gerçeği hiçbir yerde konu edilmemektedir.

7. Tuskegee Frengi Deneyleri

Frengi, spiroket bakterisi Treponema pallidum pallidum alttürünün sebep olduğu cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyonunun adıdır. 

Bulaşmanın başlıca rotası cinsel temastır; aynı zamanda anneden cenine, hamilelik ya da doğum sırasında bulaşabilir. 

Tuskengee programı da bu hastalığı tedavi etmek için çıkarılmıştır. Başarılı da olunmuştur ancak ortaya çıkan komplo teorileri 400 siyahi insanın tedavi bulunmasına rağmen ilaç verilmediği için öldüğü gerçeği üzerine yoğunlaşmıştır. 

Uzmanlar, deneyin asıl amacının hastalığın başlangıçtan ölüme kadarki süreci izlemek ve ölüm sonrası otopsi incelemesi yapabilmek olarak adlandırmıştı. 

Yaklaşık 40 yıl süren deney biraz meraklı kimseler tarafından şu şekilde adlandırılmaktadır, 'Nazi'lerin işlemiş olduğu insanlık suçunun bir kademe altı...'

Olayı bir insanlık suçuna çeviren durum ise, 1950lerde penisilinin yaygın olarak kullanılmaya başlamasıyla sfilizin (frengi) kolaylıkla tedavi edilir bir hastalık haline gelmesine rağmen bu hastaların araştırmayı sürdürmek için tedaviden mahrum bırakılmasıdır. 

Bunun benzeri ülkemizde verem hastalığı ve tedavi araştırmaları olarak nitelendirilmektedir.

8. COINTELPRO (Counter Intelligence Program) (Karşı İstihbarat Programı)

8. COINTELPRO (Counter Intelligence Program) (Karşı İstihbarat Programı)

ABD'nin kendi vatandaşlarına karşı yürüttüğü çok bilinen operasyonlardan birisinin adı. 

1965'te Soğuk Savaş'ın en hareketli günlerinde başlayan program başlangıçta ABD Komünist Partisinin aktivitelerini takip etmek ve bozmak amacıyla yürürlüğe sokulmuştu ancak bununla yetinmeyen FBI, Ku Klux Klan, Black Panthers gibi örgütlerin içine sızarak amaçları ve planları ifşa etmek amacıyla programı genişleterek sürdürmüştür. 

ABD halkına ise kısaca, casusların Amerika’nın sırlarını çalmasını önleme çalışmaları şeklinde tarif edildi.Malcolm X cinayetinde COINTELPRO ajanlarının rolü olduğu kesin biçimde ortaya çıkmıştır.

9. Stargate Projesi

9. Stargate Projesi

Özetle, uzak mesafelerden görüntü almaya yarayacak duru görü ve psişik yöntemleri içinde barındıran birçok projeyi kapsayan ABD'nin metafizik-psişik projesi. 

İslam inancına sahip ülkelerde bilimsel ve dinin emirleriyle uyumsuz olduğu düşüncesiyle ilgi görmemiş bir proje olarak bilinir. 

Ancak, Amerika politik anlamda en büyük rakiplerinden SSCB'den psişik yöntemler kullanarak bilgi almak için bu projeye yaklaşık 20 milyon dolarlık bir yatırım yapmıştır. 

SSBC dağıltıktan sonra ise projenin geliştirilmesi çalışmalarına birkaç üniversitesinin laboratuvarlarında devam edilmiştir.

10. The NSA Files - Edward Snowden Olayı

10. The NSA Files - Edward Snowden Olayı

Projenin patlama noktası Snowden’ın Amerikan ve İngiliz istihbarat servislerinin kullandığı kitle takip programlarını kamuoyuna açıklamasıyla oldu. 

Olayın sonucunda Amerikan Ulusal Güvenlik Dairesi’nin Başkanı Orgeneral Keith Alexander, Amerikan Kongresi’nde bir komisyona gizli programla ilgili bilgi vermek zorunda kalmıştır.

Dahası Amerikan'ın en büyük internet şirketleri Google, Facebook ve Microsoft da Obama yönetiminden, kendilerinden istihbarat dairelerine kullanıcı bilgilerini teslim etmesini isteyen federal mahkeme emirlerini yayınlamasına izin vermesini talep ederek her şeyin açığa çıkarılmasını istemişlerdir.

Obama'yı ve yönetimini zora sokan bu talepler karşısında Amerika Başkanı bu gibi sistemlerin Amerikan ya da diğer halkları değil, terörist saldırılar yapmasından korkulan yabancıları gözetlemek için kullanıldığını belirtmiştir.

Dünya kamuoyuna yansıyan bu olay sonuncunda uzmanlar, 21. yüzyıl dünyasında gizliliğin çok zor olduğunu ve devletlerin mümkün olduğunca şeffaf ve demokratik olmaları gerektiğini savunmuştur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
87
42
19
14
12
7
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın