Görüş Bildir
Haberler
8 Maddede Esrarengiz Ölümlerin Nedeni Kabul Edilen Zihin Kontrolü Deneyi: MK-Ultra

8 Maddede Esrarengiz Ölümlerin Nedeni Kabul Edilen Zihin Kontrolü Deneyi: MK-Ultra

Altay Şengür
09.06.2015 - 23:07 Son Güncelleme: 27.10.2021 - 13:29

Tarihin tozlu sayfalarında yerini almış, sıradan bir deney olmak bir yana, birçok insanın dilinde olan; deney sırasında oluşturulan dokümanların yok edilmesi sebebiyle üzerine teoriler üretilmeye devam eden türden bir deney: MK-Ultra! Nam-ı diğer Zihin Kontrol Deneyi.

Alın çayınızı, kahvenizi; gelin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tarihin Derinlerinden Bir Deney: MK-Ultra

1. Tarihin Derinlerinden Bir Deney: MK-Ultra

1950’li yıllarda Kore’de savaş tutsaklarına beyin yıkama, zihin yönlendirme ve insanların davranışsal mühendisliği üzerine deneyler yapıldığı istihbaratı üzerine CIA (Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı), bu yarışta geri kalmamak adına 1953 yılında MK- Ultra projesine start verdi. Projenin başına ise dönemin ünlü CIA ajanlarından Allen Dulles getirildi. Uzun bir süre gizli tutulmaya çalışılan, 44'ü üniversite olmak üzere toplamda 80 enstitünün ortak olarak yürüttüğü bu projede, CIA'in toplam bütçesinin %6'sı kullanılmıştır.

2. Hedef: Beyin Yıkamak, İdeoloji Değiştirmek

2. Hedef: Beyin Yıkamak, İdeoloji Değiştirmek

Uzmanlık konusu LSD, halüsinojenler ve kimyasallar olan ajanlarla birlikte, beyin kontrolü deneyi olan MK-ULTRA projesini başlatan Allen Dulles’ın 1953 yılında yaptığı konuşma, projenin amacını anlamamız konusunda oldukça ilgi çekicidir. Allen Dulles yaptığı konuşmada, hedeflerinin ne olduğunu şu cümlelerle açıklamıştır: “Hedef, insan zihnindeki savaşı kazanmaktır. Bu savaşın ilk cephesi propaganda, depolitizasyon ve sansür ile kitlesel sindirmeyi sağlamaktır. İkinci cephe ise bireyin beyninde kazanılacaktır. Hedef, beyin yıkamak, ideoloji değiştirmek ve gerektiğinde birçok Mançurya Kobayı yaratabilmektir.”

Mançurya Kobayı (Manchurian Canditate) ise kendi iradesi dışında, birtakım beyin yıkama seansları, ilaçlar veya hipnozun etkisiyle başkasının istediği eylemleri yapanlara verilen genel isimdir. Mançurya Kobayı teriminden hedeflenen, robotlaştırılmış ve her istenileni yapabilen bireyler elde edebilmektir.

3. "Deneylerde, bize karşı koyamayacak herkesi kullandık."

3. "Deneylerde, bize karşı koyamayacak herkesi kullandık."

Temel olarak LSD üzerine kurulan bu deneyde, LSD’nin yanında halüsinojenler, hipnoz, beyin yıkama ve ağır işkence seansları da denekler üzerinde uygulanmıştır. Denekler sandalyelere bağlanmış, zorla kimyasallar yutturulup, bu kimyasallara verdikleri tepkiler görülmek istenmiş daha sonra ise bireysel ve toplumsal zihin kontrolü, kimyasal maddeler yardımıyla kişinin düşüncelerinin etki altına alınması amaçlanmıştır. ‘Böyle bir deneyde kim denek olmak ister’ sorularının cevabını ise bizzat deneyde yer almış bir yetkili şöyle veriyor:

'Deneylerde, bize karşı koyamayacak herkesi kullandık.'

4. Deney 1973 Yılında İfşa Oluyor

4. Deney 1973 Yılında İfşa Oluyor

1973'te New York Times gazetesi, CIA ve Savunma Bakanlığınca yürütülen deneyleri yazınca yer yerinden oynadı. Fakat 1 sene önce, Watergate skandalı sırasında, deneye dair tüm veri ve sonuçlar yok edilmişti bile. Bu yüzden MK-Ultra’nın tüm detaylarını bilmek imkânsıza yakındır fakat var olan belgelerden bile, deneyler sırasında onlarca deneğin öldüğü, birçoğunun suikaste kurban edildiği, bazılarının ise eskiden var olmayan zihinsel sorunlar geliştirdiği bilinmektedir ve belgelenmiştir. Milyonlarca dolarlık projenin sadece bir ayağı olan Pont-Saint-Espirit ayağında meydana gelen deneysel hatalardan ötürü 32 denek akıl hastanesine kaldırılmış ve en az 7 denek ölmüştür.

5. Anlaşılamamış Ölümlerin Nedeni: MK-Ultra

5. Anlaşılamamış Ölümlerin Nedeni: MK-Ultra

Bu gizlilikten mi, yoksa belgelerin yok edilişinden dolayı mıdır bilinmez fakat tarihin gizli kalmış suikastlarının faillerinin bu proje kapsamında kullanıldığı savı, dilden dile konuşulmaya devam etmektedir. Bu ölüm iddialarının en önemlileri ise: John F. Kennedy, Marilyn Monroe ve John Lennon’dır. 

Şimdi gelin o olaylara daha yakından bakalım ve arkalarında bıraktıkları sisli perdeyi aralamaya çalışalım..

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. John F. Kennedy Suikastı

insanveevren.wordpress.com

Döneminin oldukça güçlü başkanlarından olan Kennedy, savaş karşıtlığı ile biliniyordu. Derin ve gizli güçler tarafından suikaste uğradı ve 1963 yılında öldürüldü. John F. Kennedy cinayetinin faili olan Lee Harvey Oswald’ın bir zihin kontrolü operasyonuna maruz kaldığı düşünülmektedir. Lee Oswald’ın zihin kontrol projesinde Mançurya Kobayı haline getirildiği iddia edilmektedir. Bilindiği gibi John F. Kennedy cinayeti hiç çözülememiş ve iddiaya göre cinayetin tüm delilleri ise Amerikan Derin Devleti tarafından yok edilmişti.

7. Marily Monroe'nun Ölümünün Ardındaki Sır

Ölümü hakkında tartışmaların sürdüğü bir diğer isim ise bir zamanların efsanevi sarışını, film yıldızı ve belki de en ilginci John F. Kennedy’nin sevgilisi olduğu bilinen Marilyn Monroe’dur. Evinde ‘overdose’dan yani yüksek miktarda uyuşturucudan öldüğü söylense de ölümündeki sır perdesi yıllarca kaldırılamadı. Bazı kişiler onun intihar ettiğini bazı kişiler/kitaplar ise bir ABD Derin Devlet Projesi ya da bildiği sırlar nedeniyle bir zihin kontrolü projesi sonucu öldürüldüğünü iddia etti.

8. ''Kanımda hiçbir duygu yoktu.''

1981’de öldürülen John Lennon’un katili Mark David Chapman'ın, bir ruh hastası olmasının yanı sıra, bir MK-ULTRA projesi kurbanı olduğu iddia edilmiştir. David Chapman kendisini John Lennon sanıyordu ve onu öldürürken söylediği sözler şunlardı: 

“Kanımda hiçbir duygu yoktu. Hiçbir öfke yoktu. Hiçbir şey yoktu. Beynimde ölü bir sessizlik hâkimdi. Ölüm, soğuk sessizlik, kalkıp yürüyene kadar devam etti. O bana baktı… Beni geçerek ilerledi ve sonra kafamda onu duydum. O bana tekrar ve tekrar ‘onu yap, onu yap, onu yap’ diye emir verdi.”

Peki 'zihin kontrolü' konusunda siz ne düşünüyorsunuz?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
181
59
32
29
19
10
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KürŞad

"Mançurya Kobayı" ve "Mankurt" kavramları arasında hem uygulama hem de fonetik olarak benzerlik olması düşündürdü beni şu an, bağlantılıdır belki.. Komplo te... Devamını Gör

Mustafa Batu

Zihinkontrolu telegram iskencesi İnternete yazın buradada var insanların psikolojisini bozmak onların beyinlerini yönetmek birer katil yapmak veya kendine za... Devamını Gör