Görüş Bildir
Haberler
Gençlik Korku Sinemasının Çarpıcı Yıldızları: Tüm Zamanların En Sevilen 'Teen-Slasher' Filmleri

Gençlik Korku Sinemasının Çarpıcı Yıldızları: Tüm Zamanların En Sevilen 'Teen-Slasher' Filmleri

Beyza
23.12.2023 - 16:01

Korku filmleri birçok kişi için bir tutkudur. Eğer siz de komedi, romantik ya da dram türleri yerine korku filmi seyretmekten zevk alıyorsanız bu listeye bayılacaksınız. İşte son yılların en sevilen teen-slasher filmleri!

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. House of 1000 Corpses (2003)

20. House of 1000 Corpses (2003)

IMDb: 6

Özet: İki çift, Amerika’nın en karanlık bölgelerine doğru bir yolculuğa çıkarlar. Amaçları, Dr. Satan adıyla tanınan bir yerel efsanenin izini sürmektir. Araştırırken kaybolurlar ve ilginç bir aileye denk gelirler. Ailenin ilgi alanları; cinayet, yamyamlık ve şeytani ayinler başta olmak üzere, çiftlerimiz için pek çok sürpriz hazırlamaktadır.

Yönetmen: Rob Zombie

Oyuncular: Walter Phelan, Judith Drake, Ken Johnson

19. Halloween (2007)

19. Halloween (2007)

IMDb: 6

Özet: Yakın çevresindekileri ortadan kaldırmayı tuhaf bir hastalık boyutunda isteyen ve bunu ilk olarak ablasına yapan Micheal akıl hastanesine kapatılmıştır. Cadılar Bayramında ablasını öldürmüştür ve bunu yaptığında sadece 6 yaşındadır. Hastanede 15 yıl kaldıktan sonra dışarı çıktığında bu kez de kendisinden küçük olan kız kardeşini hedef alarak aslında bir seri katile dönüşmektedir. 

Yönetmen: Rob Zombie

Oyuncular: Malcolm McDowell, Brad Dourif, Tyler Mane

18. Friday the 13th Part 2 (1981)

18. Friday the 13th Part 2 (1981)

IMDb: 6,1

Özet: Filmde ana mekan, Camp Crystal Lake'tir... Burası, on yıllar önce esrarengiz cinayetlerin yaşandığı, terkedilmiş bir gençlik kampıdır. Gözünü budaktan sakınmayan cesur bir girişimci kampı tekrar hizmete açmaya karar vererek yakışıklı delikanlılar ve güzel genç kızlardan oluşan bir kadroyu işe alır. Bir yağmur fırtınası kampı dünyanın geri kalanından soyutladığında korkunç ölümler başlar. Gençler sırayla, korkunç derecede yaratıcı şekilde cinayete kurban gitmektedir.

Yönetmen: Sean S. Cunningham

Oyuncular: Betsy Palmer, Adrienne King, Jeannine Taylor

17. Terrifier 2 (2022)

17. Terrifier 2 (2022)

IMDb: 6,1

Özet: Uğursuz bir varlık tarafından diriltildikten sonra Art, ürkek Miles County kasabasına döner. Gözünü taze avlara diken Art, genç bir kızı ve onun küçük erkek kardeşini hedef alır.

Yönetmen: Damien Leone

Oyuncular: Lauren LaVera, David Howard Thornton, Jenna Kanell

16. Jeepers Creepers (2001)

16. Jeepers Creepers (2001)

IMDb: 6,2

Özet: Trish ve Derry, springbreak tatillerini geçirmek üzere ailelerinin yanına döneceklerdir. Ancak bu tatili daha keyifli kılmak adını yolu uzatmaya ve başka türden bir tatil yapmaya karar verirler. Florida'da çatıştıkları tuhaf bir kamyoncu, kamyonuyla onları ana yolun dışarısına atar. Bir süre sonra da aynı kamyoncunun, bir insan cesedini bir kanalizasyona attığını görürler. Trish ve Derry, tatili bir kenara bırakıp olayın altını kazımaya karar verirler. Bu kararları onları pek de memnun etmeyecektir.

Yönetmen: Victor Salva

Oyuncular: Justin Long, Gina Philips, Jonathan Breck

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Sleepaway Camp (1983)

15. Sleepaway Camp (1983)

IMDb: 6,2

Özet: John Baker iki çocuğuyla birlikte gölde bir gezintiye çıkar ve bu esnada bir kaza meydana gelir. Kazada John ve oğlu Peter hayatını kaybeder, sadece Angela hayatta kalır. Aradan sekiz yıl geçmiştir ve Angela yakın akrabalarıyla birlikte yaşayan çekingen, içine kapanık birine dönüşmüştür. 

Yönetmen: Robert Hiltzik

Oyuncular: Felissa Rose, Jonathan Tiersten, Karen Fields

14. Happy Death Day 2U (2019)

14. Happy Death Day 2U (2019)

IMDb: 6,2

Özet: Filmin kahramanı Tree, devam halkasında tekrar tekrar ölmenin, gelecekteki tehlikelerden daha kolay olduğunu fark eder. Kendisi gibi aynı günü tekrar tekrar yaşamaya mahkum olan Ryan Phan’a yardımcı olmaya çalışan Tree, döngüden nasıl kurtulduğunu anlatarak genç adama çözüm bulmaya çalışır. 

Yönetmen: Christopher Landon

Oyuncular: Jessica Rothe, Israel Broussard, Phi Vu

13. Scary Movie (2000)

13. Scary Movie (2000)

IMDb: 6,3

Özet: Bir grup genç, nereden geldiği belli olmayan bir seri katilin tehdidi altındadır. Ne yapacaklarını bilemeyen gençler, yardım isteyemeyecekleri bir ortamda kapana kısılı bir halde kalmışlardır.

Yönetmen: Keenen Ivory Wayans

Oyuncular: Anna Faris, Shawn Wayans, Marlon Wayans

12. The Burning (1981)

12. The Burning (1981)

IMDb: 6,3

Özet: Cropsey, yaz kampında çalışan bir adamdır. Tüm zamanını kampta çocuklara bekçilik yaparak geçirir. Çocuklar kendilerine kötü davranan Cropsey’e ufak bir şaka yapmayı planlar. Fakat bu şaka Cropsey’in hayatının kararmasına neden olur. Genç adam şaka yüzünden alevler içerisinde kalır. Kendisini kampın yanındaki göle atarak ölümden kurtaran Cropsey uzun bir süre tedavi görmek zorunda kalır. 

Yönetmen: Tony Maylam

Oyuncular: Brian Matthews, Leah Ayres, Brian Backer

11. Freaky (2020)

11. Freaky (2020)

IMDb: 6,3

Özet: Lise öğrencisi olan Millie Kessler, okulun popüler grubunun acımasızlığıyla mücadele etmeye çalışan genç bir kızdır. Ancak bir seri katil Butcher’ın yeni hedefi haline geldiğinde lisedeki sorunları önemsiz hale gelir. Katilin mistik hançeri bedenlerinin yer değiştirmesine neden olduğunda Millie, kendisini korkunç bir kabusun içinde bulur. 

Yönetmen: Christopher Landon

Oyuncular: Vince Vaughn, Kathryn Newton, Celeste O’Connor

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Scream 2 (1997)

10. Scream 2 (1997)

IMDb: 6,3

Özet: İlk filmde yaşanan korku dolu olayların ardından iki sene geçmiştir. Sidney ve Randy, ellerinden kayıp giden hayatlarını yeniden düzenlemeye ve yollarını bulmaya çalışmaktadırlar. Haksız yere mahkum ilan edilen Cotton Weary ise hapishaneden çıkmıştır ve hakkını aramaktadır. İki sene evvel yaşanan olaylar hakkında bir roman yazmakta olan Gale Wheathers isimli bir muhabir, neyin fitilini ateşlediğinden bihaberdir. 

Yönetmen: Wes Craven

Oyuncular: Neve Campbell, David Arquette, Courteney Cox

9. Them (2006)

9. Them (2006)

IMDb: 6,4

Özet: Bükreş’teki bir Fransız Okulu’nda öğretmenlik yapan Clementine kocası Lucas ile birlikte, Snagow’daki uzak bir evde yaşamaktadır. Bir gece Clementine, evin dışından gelen tuhaf seslerle uyanır. Lucas arabalarının çalındığını fark eder.Işıklar söner, telefonlar kesilir ve çift, çok geçmeden yalnız olmadıklarını anlarlar. 

Yönetmen: Xavier Palud, David Moreau

Oyuncular: Olivia Bonamy, Michaël Cohen, Camelia Maxim

8. Happy Death Day (2017)

8. Happy Death Day (2017)

IMDb: 6,6

Özet: Sıradan bir hayat yaşayan üniversite öğrencisi Tree'nin hayatı, maskeli bir katil tarafından şaşırtıcı bir şekilde değişir. Katil tarafından korkunç bir şekilde öldürülen Tree, mucizevi bir şekilde hiç yaşanmamış gibi aynı günün sabahına uyanır. Öldürüldüğü günün tüm detaylarını ve korkunç sonununu tekrar tekrar yaşamaya başlar. Ta ki katillinin kimliğini ortaya çıkarana kadar.

Yönetmen: Christopher Landon

Oyuncular: Jessica Rothe, Israel Broussard, Ruby Modine

7. Fear Street: Part Two - 1978 (2021)

7. Fear Street: Part Two - 1978 (2021)

IMDb: 6,7

Özet: Camp Nightwing tatil kampı, Sunnyvale'den gelen gençler ve perişan Shadyside kasabasından gelen gençler ve çalışanlarla dolar. Ancak kasabanın geçmişinden gelen dehşet ortaya çıktığında kendilerini korkunç olayların içinde bulur. Gençler, yaşanan olayları çözüme kavuşturmak için birlikte hareket etmek zorunda kalır.

Yönetmen: Leigh Janiak

Oyuncular: Gillian Jacobs, Matthew Zuk, Kiana Madeira

6. Behind the Mask: The Rise of Leslie Vernon (2006)

6. Behind the Mask: The Rise of Leslie Vernon (2006)

IMDb: 6,7

Özet: İki kameraman ve bir sunucudan oluşan bir belgesel çekim ekibi yaptıkları anlaşma neticesinde Myers, Krueger ya da Voorhees gibi örneklerinden beslenen Leslie Vernon isimli katilin bütün hazırlıklarını filme çekmek için Glen Echo isimli kasabaya gelir. Leslie Vernon ile tanışan ekip, Vernon'un onlara işin nasıl yapıldığı, malum gece öncesinde nasıl hazırlanıldığı ve kurbanların olay gecesi nasıl davranacakları ile ilgili ayrıntılı detayları kayıt altına alır...

Yönetmen: Scott Glosserman

Oyuncular: Nathan Baesel, Krissy Carlson, Robert Englund

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Phenomena (1985)

5. Phenomena (1985)

IMDb: 6,7

Özet: Böceklerle iletişim kurma konusunda inanılmaz bir yeteneğe sahip genç bir kız, alışılmadık yeteneğinin bir dizi cinayeti çözmeye yardımcı olabileceği özel bir İsviçre yatılı okuluna transfer edilir.

Yönetmen: Dario Argento

Oyuncular: Jennifer Connelly, Donald Pleasence, Fiore Argento

4. The Cabin in the Woods (2011)

4. The Cabin in the Woods (2011)

IMDb: 7

Özet: 5 kafadar arkadaş tatile çıkar ve ormanın derinliklerinde terk edilmiş kulübe bulur. Başta her şey normal gibi görünür, göle girer, parti yapar ve eğlenirler. Fakat bu kulübede ters giden bir şeyler olduğunu fark etmeleri uzun sürmeyecektir...

Yönetmen: Drew Goddard

Oyuncular: Kristen Connolly, Chris Hemsworth, Anna Hutchison

3. Savage High (2015)

3. Savage High (2015)

IMDb: 7,4

Özet: Manny Velazquez'in ilk yeraltı bağımsız kült korku filmi, öğrenciler ve personel yıllık 'Vahşi Kedi Gecesi' için hazırlanırken hafta sonu vahşice öldürülen üç öğrenciyi konu alıyor.

Yönetmen: Manny Velazquez

Oyuncular: Marilyn Gonzalez, Michael Glenn, Ashley Perez

2. A Nightmare on Elm Street (1984)

2. A Nightmare on Elm Street (1984)

IMDb: 7,4

Özet: Los Angeles’taki bir mahallede gençler tuhaf bir şekilde ölmeye başlarlar. Parmaklarında jilet keskinliğinde bıçaklar olan korkunç bir adamın bulunduğu kabuslar uyurken canlarını almaktadır. Rüyalardaki bu hayalet, yıllar önce çocuklarını öldürdüğü aileler tarafından linç edilen sapık Fred Krueger’dan başkası değildir. 

Yönetmen: Wes Craven

Oyuncular: Robert Englund, Heather Langenkamp, Johnny Depp

1. The Texas Chain Saw Massacre (1974)

1. The Texas Chain Saw Massacre (1974)

IMDb: 7,4

Özet: Sally ve kardeşi Franklin'in dedelerinin mezarını kontrol etmeleri gerekmektedir ve arkadaşları Jerry, Kirk ve Pam'i de yanlarına alıp yola çıkarlar. Sonrasında dedelerinden kalma eski çiftlik evini ziyaret etmeye karar verirler. Yolculuk esnasında otostop çeken birini arabalarına alırlar. Hiç normal görünmeyen bu yolcu Franklin'in çakısını alıp sırf eğlencesine elini keser, sonrasında ise Franklin'in kolunu yaralar. 

Yönetmen: Tobe Hooper

Oyuncular: Marilyn Burns, Allen Danziger, Paul A. Partain

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın