Görüş Bildir
Haberler
Geçmişten Günümüze Korkusuzluğu ve Cesareti ile Ün Salmış 15 Kişi

Geçmişten Günümüze Korkusuzluğu ve Cesareti ile Ün Salmış 15 Kişi

Fulin
03.05.2016 - 23:10 Son Güncelleme: 11.04.2022 - 12:21

Tarih gözü kara insanlarla dolu. Arada bir haber bültenlerinde denk geldiğimiz cesur yürekli ve hatta belalı tabir edilen insanlar arasından bir derleme yaptık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İkbal Mesih

1. İkbal Mesih

Bu dünyamız için çok büyük bir utanç ancak bazı ülkeler halen çocuk işçilerin çalıştırılmasına göz yumuyor. Pakistanlı İkbal Mesih, 4 yaşında köle olması için ailesi tarafından bir halı dokumacısına satıldı. Yıl 1993'e gelip de 10 yaşına bastığında Pakistan Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla köleliğin yasa dışı olduğunu öğrenip bir şekilde kaçtı. Küçük yaşına rağmen 3 bin çocuğun özgürlüğüne kavuşmasında yardımcı oldu. İkbal maalesef 1995'te öldürüldü. Ancak cesareti sayesinde günümüzde çocuk işçilerin sembolü oldu.

2. Chuck Yeager

2. Chuck Yeager

Chuck Yeager, ses hızını aşan uçuş deneyimini gerçekleştiren ilk insan olarak 1947'de tarihe geçti. Bu rekoru gerçekleştirirken, bir gün önce attan düşmesi sebebiyle kırdığı birkaç tane kaburgası vardı. Bu denemeden bir şekilde alıkonulmamak için bu sakatlığını kimseyle paylaşmadı. Uçuşun hemen ardından ise ardından hastaneye gitti. Adı günümüzde alkollü bir kokteyle verilmiştir.

3. Gordon Cooper

3. Gordon Cooper

İlk insanlı uzay uçuşunu gerçekleştiren 7 kişilik astronot ekibinin bir üyesi olan Gordon Cooper, 1963'te Dünya'nın etrafında 22 kez döndü. Uçuşun sonlarına doğru çok ciddi sorunlar yaşanıyordu. Gordon Cooper'ın bulunduğu kapsülün elektrik düzeneğinde sorun oldu ve ortamdaki oksijen azalıyor, yerine ortama karbondioksit salınıyordu. Kapsülün sıcaklığı neredeyse 40 derece olmuştu. Bir bardak kullanarak çizdiği bir kaç çizgi ve kol saati ile yönünü hesapladı, dünyaya aracını kendi başına yöneterek geri döndü ve hayatını kurtardı.

4. Shayna Richardson

4. Shayna Richardson

Shayna Richardson 21 yaşındayken ilk skydive atlayışını gerçekleştirdi. Hem tecrübesizliğinden, hem de paraşütündeki arıza sebebiyle paraşütü açılmadı. Shayna Arkansas'taki bir otoparka kafasının üzerine düşerek iniş yaptı. Hemen kaldırıldığı hastanede iki yerden kırık olan kalça kemiğinden ve bacak kemiklerinden ameliyata alındı. Ayrıca 6 tane dişini de kaybetmişti. Tüm bunlar gerçekleşirken hastanede hamile olduğunun farkına varıldı. Hem anne hem de bebek başarılı operasyonların ardından kurtarıldı. Shayna'nın hikayesi halen yakın geçmişin en inanılmaz hayatta kalma öykülerinden biri olarak gösteriliyor.

5. Gander

5. Gander

İkinci Dünya Savaşı yaşanırken, köpek Gander Kanadalılar için bir kahraman olduğunu kanıtladı. Newfoundland cinsi köpek, üç farklı noktada Japonlar ile karşı karşıya kaldı. 7 kişinin hayatını kurtardı. Cesaretini gösterdiği son davranışında, hayattaki bir düşmandan el bombasını kapıp, onların üstüne geri attı. Bu hareketi ile ölebilirdi ancak o cesur davranarak bir çok askerinin hayatını kurtardı. Geçtiğimiz yıl Newfoundland'de bir parka adı verildi. Aynı zamanda parka bir de heykeli dikildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Thomas Fitzpatrick

6. Thomas Fitzpatrick

Muhtemelen en havalı sarhoş bahisçi hikayesi. 1956'da Fitzpatrick sarhoş olup bir bahse tutuştu. Bunun üzerine New Jersey'den bir uçak çalan Fitzpatrick, bu uçakla Manhattan'ın göbeğindeki bahse tutuştuğu barın önüne iniş yaptı. Bir adamın bu hikayeye inanmaması üzerine aynısını bir kez daha tekrarladı.

7. Ines Ramírez Pérez

7. Ines Ramírez Pérez

Meksikalı kadın 9 aylık hamileyken 12 seat çalıştıktan sonra doğum evresine geçti. Ancak normal doğum gerçekleşmeyip yardımına koşacak kimse olmadığı için mutfak bıçağı ve likör ile kendisine sezeryan doğum yaptı. Tüm bunlar olurken de kocası bir barda içmekteydi.

8. Vance Flosenzier

8. Vance Flosenzier

2001 yılında 8 yaşındaki yeğeninin kolu bir köpek balığı tarafından koparılan Flosenzier, köpek balığını tuttuğu gibi boğuşmaya başladı ve 10 dakika süren mücadeleden sonra köpek balığının ağzından yeğeninin kolunu kurtardı. O sırada acil servise kaldırılan çocuğun kolu cerrahi müdahale ile tekrar yerine dikildi.

9. Kiev Prensesi Azize Olga

9. Kiev Prensesi Azize Olga

Bin yıl önce, belki de daha öncesinden bir hikaye. Olga'nın kocası bir Slav kabilesi tarafından öldürüldü. Bu kabileden bir kişi Olga ile evlenmek istedi. Olga'yı ikna etmek için gönderilen 20 kişi Olga tarafından canlı canlı yakıldı. Olga daha sonra kabileye teklifi kabul ettiğini, ancak yol boyunca ona eşlik etmesi için adamlara ihtiyacı olduğunu söylüyor. Bu sefer de gelen eşlikçiler ile girdiği hamama onları kitleyerek binayı ateşe verdi. Buna rağmen akıllanmaya Slavlar, Olga'yı bayram kutlamasın çağırdılar. Bu sefer Olga askerleri ile birlikte gelip kabilenin yaşadığı tüm şehri ateşlere verdi ve 5000 tane Slav'ı diri diri yaktı.

10. Cengiz Han

10. Cengiz Han

Cengiz Han Harzemşahlılar'a bir kervan gönderir. Bu kervan yolda saldırıya uğrar ve Cengiz Han'ın adamları ölür.  Bunun karşılığında Cengiz Han, Harzemşahlı topraklarını işgal eder, ele geçirdiklerinin ve bu saldırıyı planlayanların gözlerine gümüş akıtır ve hepsini boğazlar. Bir devleti haritadan silecek kadar intikam hırsı ile dolar ve bunu yerine getirir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bruce Lee

11. Bruce Lee

Onun filmlerinden ne kadar bela biri olduğunu biliyoruz. Fakat filmlerde attığı yumrukların dışında gerçek yaşamda da suçsuz birisinin kolunun kırılmasına göz yuman birine Lee'nin çok sert bir tekme attığı biliniyor.

12. Bill Morgan

12. Bill Morgan

Yıl 1999'da Avustralyalı kamyon şoförü Bill Morgain, 15 dakika suren bir kalp krizinden sonar az kalsın ölüyordu. 12 günlük bir koma sürecinden sonra uyandığında, kazı kazan kartı aldı ve bir otomobil kazandı. Hastane ekibi ve haberciler olayı bir daha canlandırmak istedi ve haber çekimi sırasında aldığı kazı kazan kartından da büyük ikramiye çıktı.

13. Jay Leone

13. Jay Leone

Bundan birkaç yıl önce 91 yaşındaki Kaliforniyalı Jay Leone, saldırıya uğrayarak kafasından vuruldu. Vurulmasına rağmen yere düşmedi ve saldırganı ile yüzleşerek 'Pislik, şimdi benim sıram.' deyip ateş etti. Saldırganı etkisiz hale getiren Leone, onun hapse girmesini sağladı. Hırsız 86 yıl hüküm giydi ve şu anda hapishanede.

14. Shavarsh Karapetyan

14. Shavarsh Karapetyan

Shavarsh Karapetyan, Sovyetler Birliği adına yarışan Ermeni asıllı bir yüzücüydü. 10 kez dünya rekorunu kıran bir sporcu olarak zaten tarihe geçmişti. 1975'te bir gün bir otobüs kazası olduğu haberin aldı. Araç suya düşmüştü. Hemen suya atladı ve 20 kişiyi 10 metre derinlikten kurtardı. Bununla kalmayan kahraman sporcu, daha sonraları yanan bir binaya dalarak masum insanları kurtardı.

15. Neerja Bhanot

15. Neerja Bhanot

Hintli hostes Neerja Bhanot, 1986 yılında Libyalı teröristler tarafından kaçırılan bir uçakta mürettebat olarak görevli idi. Teröristlerin hedefi olan uçaktaki Amerikalı yolcuları korumak için pasaportlarını sakladı. Ayırca acil durum kapısını açarak kurtulmalarını sağladı. Kendisi de atlayarak kurtulabilirdi ancak üç çocuğu ve acil çıkış önündeki yolcuları korumak için vuruldu. Hindistan Posta Servisi, onun adına bir pul bastırdı. Hindistan'da milli kahramanlardan biri olarak kabul ediliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
192
40
22
18
15
6
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın