Görüş Bildir
Haberler
Game Of Thrones'un 8. Sezonu Başlamadan, Son Sezonda Yaşandığını Hatırlamanız Gereken Olaylar

Game Of Thrones'un 8. Sezonu Başlamadan, Son Sezonda Yaşandığını Hatırlamanız Gereken Olaylar

A. Ece
10.04.2019 - 01:54 Son Güncelleme: 11.04.2019 - 01:59

Game Of Thrones'un son sezonu bu hafta sonu başlıyor fakat son sezonun üzerinden neredeyse 2 yıl geçti!

O yüzden BuzzFeed kaynaklı içeriğimizde son sezonda olanların kısa bir özetini geçtik!

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/jennaguillau...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Jon, Daenerys ve çevrelerindeki saygıdeğer insanlar Kışyarı'na gidiyorlar.

1. Jon, Daenerys ve çevrelerindeki saygıdeğer insanlar Kışyarı'na gidiyorlar.

Jon 7. sezonda Kışyarı'ndan ayrıldığında, bunun nedeni Daenerys ile bir ittifak kurmak ve Ejderhakayası'ndaki Ejderhacamı'na ulaşmak içindi.

Eh, istediğini elde etti. Ayrıca diz çöktü, Kuzey'deki Kral ünvanından ve yanında da Kuzey'in bağımsızlığından vazgeçti. Şimdi Kuzey'in Koruyucusu ve Daenerys'e aşık.

Daenerys ise Jon'u seviyor gibi görünüyor. Gece Kralı'nı gördü, hatta bir ejderhasını onunla savaşırken kaybetti. Yani Demir Taht'taki hak arayışını Jon'un ölülerle savaşmasına yardım etmek için şimdilik beklemeye aldı.

8. sezondan yayınlanan görüntülerden anladığımız kadarıylaysa, aşkları sadece ilerlemiş gibi görünüyor. Fakat maalesef, ufukta birkaç sorun var...

2. Sansa, Kışyarı Leydisi ve Jon konusunda mutlu değil.

2. Sansa, Kışyarı Leydisi ve Jon konusunda mutlu değil.

6 sezonu başkalarının piyonu olarak geçirdikten sonra, Sansa sonunda Kışyarı Leydisi olarak biraz güç sahibi oldu. Tabii bundan kolay kolay vazgeçmek istemiyor. 7. sezon boyunca Arya ile arasında kızışan çekişmeler, sezon sonunda çözümlenmiş olsa da, Jon Daenerys'i Kışyarı'na getirdiğinde sorun yaşanması kaçınılmaz gibi görünüyor.

Sansa, Jon'un diz çöktüğünü duyduğunda mutlu değildi ve Serçe Parmak kulağına Jon'a güvenmemesini ve inanmamasını fısıldayıp duruyordu. Fakat artık Serçe Parmak ölü olsa bile, bu Sansa'nın aklındaki soruların silindiği anlamına gelmiyor. Kuzeyli Lordlar ise Jon ile ilgili haberleri duymaktan çok da mutlu olmayacaklar. Sonuçta Robb da daha önce Güney'e gitmiş ve hatalar yapmıştı.

3. Bran ve Sam R+L=J denklemini çözdüler.

3. Bran ve Sam R+L=J denklemini çözdüler.

Jon ve Daenerys'in ilişkisindeki -ve tahta kimin oturacağı konusundaki- en büyük karışıklık, Jon'un ebeveynlerinin kimliğinden kaynaklanıyor. Sam ve Gilly'nin Hisar'da okudukları ve Bran'ın görüleri sayesinde, 7. sezon finalinde sadece Jon'un asıl anne babasının Rhaegar Targaryen ve Lyanna Stark olduğunu değil, aynı zamanda ikilinin gizlice evlendiklerini de öğrendik. Bu gerçek adı Aegon Targaryen olan Jon'u Daenerys'in önüne geçirip, Demir Taht'ın asıl varisi yapıyor. Tabii bu gerçek diğer karakterlerle olan ilişkisini de etkileyecek olsa da, özellikle Daenerys ile olan ilişkisini etkileyecek gibi duruyor. Çünkü bu durum onu Jon'un halası yapıyor. Bunu öğrendiklerinde nasıl tepki vereceklerini görmek için gerçekten sabırsızlanıyoruz.

Diğer bir karışıklık ise şu: Daenerys geçen sezon Sam'in babasını ve abisini oldukça acımasız bir şekilde idam etti. Bu gerçeğin de ortaya çıkması ve sorun yaratması ihtimali oldukça yüksek. En iyi ihtimalle bile, bu Kuzey'in Daenerys'i bir hükümdar olarak kabul etmesini zorlaştıracaktır.

Tabii Bran'ın bunların hepsini daha önemsiz hale getiren bir şey görmüş olmasının etkisi olacaktır diye düşünüyoruz...

4. Gece Kralı ve ordusu da Kışyarı'na gitmekte.

4. Gece Kralı ve ordusu da Kışyarı'na gitmekte.

Demir Taht'ın kimin hakkı olduğu konusundaki bütün karmaşaları ve soruları bir kenara bırakın! Çünkü Gece Kralı ve artık içinde bir ejderha da olan koca ordusu Kışyarı'na gelmekte. Onları en son gördüğümüzde Kıyıdaki Doğugözcüsü'nde Sur'u yıkmaktaydılar. Bu da resmen Westeros'a girdikleri anlamına geliyor.

Kışyarı Savaşı'nın 3. bölümde olacağını biliyoruz, o yüzden Gece Kralı ve ordusunun Starklar'a ulaşmasına en az iki bölüm var. Peki ondan önce neler olacak? Kara Kale'ye mi saldırılacak?

5. Tormund ve Beric muhtemelen Kara Kale'deler.

5. Tormund ve Beric muhtemelen Kara Kale'deler.

Tormund ve Beric, Gece Kralı Sur'u yıktığında kıyıdaki Doğugözcüsü'ndeydiler. Sur'un tepesinde oldukları düşünülünce, belki de üzerinde koşup Kara Kale'ye gitmişlerdir diye düşünmeden edemiyoruz. Kendilerini 8. sezon tanıtımında Edd ile gördüğümüz için, bu seçenek mantıklı geliyor. Şüphe yok ki, Edd'i Gece Kralı'nın işgali konusunda uyaracaklar. Hepsinin hayatta kalmasını umuyor olsak da, bu çok da olası görünmüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Jaime de Kışyarı'na gidiyor.

6. Jaime de Kışyarı'na gidiyor.

7. sezon finalide Tyrion Cersei ile konuştu ve onu Jon ve Daenerys ile ittifak kurmak ve Lannister ordularını Gece Kralı ile savaşmak üzere Kuzey'e göndermek konusunda ikna etti. Tabii, Cersei yalan söylemekteydi. (Tyrion'ın haberinin olup olmadığı halen tartışma konusu) Yani Lannister ordusu Kışyarı'na gitmiyor, fakat Targaryen ve Starklar öyle olacak sanıyor. Fakat Jaime Lannister, Cersei ile yaşadığı konuşmanın ardından verdiği sözün üzerine kurmayı planladığı korkunç planları fark edince, kişiliğinin belki de son gelişimini de tamamladı ve her zaman olmak istediği yemin tutan kişi olmak üzere yola çıktı. Cersei'yi ise geride bıraktı. 

Tabii bu Kışyarı'nda güzel bir karşılamayla karşılaşacağı anlamına gelmiyor. En son oradayken, Bran'ı pencereden atmıştı. Fakat Tyrion ve Brienne'de orada, ayrıca Gece Kralı yolda. Görünüşe göre düşman olan karakterler sıkıntılarının üzerine sünger çekmek zorunda kalacaklar.

7. Cersei Kral'ın Şehri'ndeki gücünü korumaya kararlı.

7. Cersei Kral'ın Şehri'ndeki gücünü korumaya kararlı.

Cersei, Gece Kralı, Jon ve Daenerys'in birbirini öldürmesini umuyor. Böylece onlarla uğraşmak zorunda kalmayacak. Fakat bu sırada, Kral'ın Şehri'nde kalmak ve savaşa hazırlanmak zorunda. Bu yüzden Euron Greyjoy'u Essos'a yolladı ki, bir grup paralı asker olan Altın Mürettebat'ı getirsin. 8. sezon tanıtımında gördüğümüz üzere, bu ordu Westeros'a gelmekte. Neler olacağı ise bilinmiyor.

Ayrıca Cersei Jaime'den hamile, tabii yalan söylemiyorsa...

8. Cersei ve Euron, Yara'yı hapsetti ve Theon onu kurtarmaya gidiyor.

8. Cersei ve Euron, Yara'yı hapsetti ve Theon onu kurtarmaya gidiyor.

7. sezonun sonunda kalan Demirdoğumluları toplayıp Yara'yı kurtarmak için yola çıktı. Umuyoruz ki başarılı olur. Yara gibi bir karakteri Kışyarı Savaşı'nda izlemek isteriz!

9. Melisandre Kuzey'den sürüldü fakat muhtemelen yine de oraya gidecek.

9. Melisandre Kuzey'den sürüldü fakat muhtemelen yine de oraya gidecek.

7. sezonda Jon ve Daenerys'i 'buzu ve ateşi bir araya getirmeye' ikna etmesinin ardından, Melisandre Volantis'e gitmek üzere yola çıktı. Fakat bundan önce Varys ile görüştü ve Westeros'a geri döneceğinin haberini 'Bu yabancı ülkede ölmek zorundayım' diyerek verdi. Bütün hayatını ışığın karanlığa karşı savaşına adamasının ardından, savaş tam başlamışken ortadan yok olması garip olurdu.

Fakat Kuzey'e adım atarsa, savaşı gerçekten hiç göremeyebilir. Çünkü Shireen'i kurban etmesinin ardından Jon ve Davos Melisandre'yi Kuzey'e dönmesi durumunda idam edeceklerine yemin ettiler.

10. Gendry Kuzey'de bir yerlerde.

10. Gendry Kuzey'de bir yerlerde.

7. sezonun sonunda nerede olduğunu görememiş olsak da, Gendry hakkında bildiğimiz en son şey Kıyıdaki Doğugözcüsü'ne gittiği. Fakat 8. sezon tanıtımlarında gördüğümüz kadarı ile Kışyarı'nda Ejderhacamı'ndan silah yapımına yardım edecek gibi duruyor. Ki bu da Arya ile bir araya gelecekler demek! Yani evet, Cersei, Qyburn, Dağ, Greyjoylar ve Altın Mürettebat dışında herkes Kışyarı'nda olacak gibi görünüyor. Çok heyecanlıyız, çok korkuyoruz!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
77
41
10
3
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mr Logical

Son sezon başlayana kadar biz game of thrones olduk zaten. Onlar kışyarında bir seçim yapıp oyları saysınlar da görelim. Westeros büyükşehir belediye başkanı... Devamını Gör

Ümit Töremiş

kışyarı çevirmes hiç olmamış

Beste kafkar

arya ölmesin arya ölmesin arya ölmesin :(