Görüş Bildir
Haberler
Tekrar Tekrar İzlediğimiz, Zevkten İçimizin Yağlarını Eriten 31 Game Of Thrones Sahnesi

Tekrar Tekrar İzlediğimiz, Zevkten İçimizin Yağlarını Eriten 31 Game Of Thrones Sahnesi

A. Ece
18.01.2019 - 12:25

Game of Thrones garip bir şekilde izleyicilerini kendine duygusal olarak bağlayabilmiş bir yapım. Her birimiz bazı karakterleri aşırı seviyor, kimisinden de aşırı nefret ediyoruz. Sevilen her karakterin tek tek tahtalı köyü boyladığı bu dizide işler istediğimiz gibi gidince de doğal olarak bu durum çok zevkli oluyor ve tekrar tekrar dönüp izliyoruz o sahneleri!

Gelin dizinin 8. sezonu başlamadan önce seyircilerin izlemekten en zevk aldıkları sahnelere bir göz atalım.

Dikkat! Bu içerik spoiler içerir!

Bu içeriğimize de göz atmak isteyebilirsiniz!

1. 1. sezon 2. bölüm: Tyrion'ın Joffrey'i tokatlaması

Dizide kimi desteklerseniz destekleyin, hepimizin ortak nefret ettiği tek kişi vardı: Joffrey! Bu yüzden başına gelen her kötü şey ciddi ciddi zevk veriyordu!

2. 2. sezon 6. bölüm: Hem de birden fazla kez!

İçimizin yağları eridi!

3. 2. sezon 1. bölüm: Kabul edelim ki Joffrey'den gerçekten nefret ediyorduk!

Kendimiz pataklamış kadar olduk!

4. 6. sezon 9. bölüm: Jon'un Ramsey'yi dövmesi

Joffrey'nin ardından nefret kazanmayı başarabilmiş karakterlerden biriydi Ramsay Bolton. Gerek Theon'a, gerek Sansa'ya yaptıklarıyla hastalıklı zihnini her ayrıntısıyla gördük. Psikopat herif yeni doğan kardeşini bile tazılarına yedirmişti.

5. 5. sezon 10. bölüm: Theon'un Myranda'yı aşağı atması

Ramsay'nin 'tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş' sözüne cuk diye oturan kendinin bir alt modeli kız arkadaşının, uzun süre manipüle ettiği Theon tarafından öldürüldüğünü görmek, neredeyse Ramsay'nin bir üstteki sahnesi kadar zevk vericiydi.

6. 6. sezon 9. bölüm: Gün gelir devran döner...

Ramsay'nin tazılarına ne kadar önem verdiğini hepimiz biliyoruz. Kimseyi sevmediği kadar onları seviyor ve güveniyordu. Buna rağmen düşmanlarını yemeleri için kimi zaman onları günlerce aç bıraktığı oluyordu. Eh, bu da kendi sonu oldu. Jon'dan dayak yemesinin ardından intikamını almak Sansa'ya düştü. O da Ramsay'i tazılarına yem etti. Afiyet olsun, yarasın!

7. 3. sezon 4. bölüm: Dracarys!

Dizinin heyecan unsurunu yaratan en önemli etkenlerden biri Danerys'in ejderhaları tabii ki! Doğdukları andan beri büyüsünler de Kral'ın Şehri'ni Cersei'nin başına yıksınlar diye bekliyoruz. 3. sezonun 4. bölümünde Drogon'un gerçekleştirdiği bu minik gösteri ise izleyicilerin favori sahnelerinden!

8. 6. sezon 9. bölüm: Köle tüccarlarının kaybedişi

Bu güzel yaratıkların savaştığı her sahne gerçekten ayrı bir şaheser!

9. 7. sezon 4. bölüm: "Savaşın Bozdukları"

Ejderhaları gerçek anlamda savaşın içinde, yakın çekim savaşırken gördüğümüz ilk bölüm. Karşı tarafta Jamie'nin olması bizi biraz gerse de, bu bölümdeki savaş sahneleri gerçekten harikuladeydi! Çekimlerde yangın için efekt kullanmak yerine yanmaz kıyafetlerle figüranları gerçekten ateşin içine attıklarını biliyor muydunuz?

10. 4. sezon 1. bölüm: Polliver'ın ölümü

Polliver, Arya'nın listesindeki isimlerden biriydi. Gendry ile kaçarlarken arkadaşlarından birini Gendry sanarak öldüren Polliver'ı yakaladığındaysa tabii ki acımadı!

11. 5.sezon 10. bölüm: Meryn Trant'ın ölümü

Arya zamanla herkesin favori suikastçisine dönüşürken işlediği en kanlı cinayetlerden biri ise listesindeki diğer isim olan Meryn Trant cinayetiydi. Yaptığı her şeyin üzerine bu bölümde bir de pedofil olduğunu öğrendiğimiz karaktere hiç mi hiç üzülmedik! Eline sağlık Aryacım!

12. 5. sezon 8. bölüm: Jon'un bir Ak Gezen öldürmesi

Dizinin bizi sayıca bu kadar fazla Ak Gezen ile ilk kez karşılaştırdığı bu bölüm hepimizin nefesini tutmasına neden olmuştu! Verilen kayıplar gerçekten kalp kırıcı olsa da, Ejderha Camı dışında bir şeylerin de Ak Gezen öldürebildiğine şahit olmak mutluluk vericiydi!

13. 6. sezon 9. bölüm: Gri Solucan'ın sahipleri öldürmesi

13. 6. sezon 9. bölüm: Gri Solucan'ın sahipleri öldürmesi

Gri Solucan'ın olduğu ve havalı olmayan bir sahne bulmak gerçekten zor. Dizideki en havalı karakterlerden biri bile olabilir. Fakat bu sahnede gerçekleştirdiği kral hareketle kalbimizi bir kere daha kazandı!

14. 4. sezon 10. bölüm: "Ben hep senin oğlundum."

Tywin Lannister zekası ve yönetim biçimiyle gerçekten imrenilecek bir insan olsa da, hepimizin favori karakterlerinden olan Tyrion'ın babasını öldürdüğü bu sahne bizi gerçekten duygulandırmıştı. Tuvalette olsa bile. Sonunda hayatı boyunca onu aşağı çeken en büyük yükten kurtulmuş olan Tyrion'ın özgürce kaçıp gitmesi ise gerçekten zevk vericiydi!

15. 5. sezon 10. bölüm: Brienne'in Stannis'i öldürmesi

Stannis'ten nefret etmek için bu bölüme kadar pek bir nedenimiz yoktu. Sonuçta Robert'ın ölümünün ardından tahtın gerçek varisi oydu ve hakkı olanı almaya çalışıyordu. Fakat öz kızı,  tatlı mı tatlı prenses Shireen'i canlı canlı yaktırdıktan sonra bu karaktere karşı içimizde bir damla iyi niyet kalmadı.

16. 6. sezon 10. bölüm: Jon'un gerçek kimliğinin ortaya çıkması

Kabul edelim ki Ned Stark gibi bir adamın çok sevdiği eşi Catelyn'i aldatmış olduğu gerçeğini hiçbirimiz kabullenemiyorduk! Sonuçta koskoca krallıktaki en şerefli adam nasıl olur da böyle bir ihanette bulunurdu? Neyse ki 6. sezonda Jon'un aslında Lyanna Stark ve Rhaegar Targaryen'in gizli evliliğinin bir meyvesi olduğunu, adının da Aegon Targaryen olduğunu öğrendik. Bu durumsa Jon'u bir 'piç' olmaktan çıkardı, herkesin önüne geçirdi ve tahtın gerçek varisi haline getirdi.

17. 6. sezon 4.bölüm: Starklar kavuşuyor.

Gözlerimizin dolduğu sahnelerden biri de yıllar süren ayrılığın ardından Starkların ilk kez bir araya gelmesiydi. Son sezonda hayattaki tüm kardeşler bir arada olsa da, ilk kez kavuştukları an 6. sezon 4. bölümde gerçekleşmişti. Bu ailenin acılarını resmen onlarla çektiğimiz düşünülürse, biraz mutlu olduklarını görmek gerçekten güzel bir duygu.

18. 6. sezon 10. bölüm: Lyanna Mormont'un konuşması

Boyuna posuna baktığınızda sadece küçücük bir kız olan bu karakter koskoca bir haneyi yönetiyor! Söylediği her söz de bıçak gibi, çevresindeki boylu poslu erkeklerden de bin kat daha cesaretli! 6. sezon 10. bölümde Jon Snow'u savunmak için yaptığı 'O benim kralım' konulu konuşma ise gerçekten içimize dokunmuştu. Mehter Marşı gibi karakter valla!

19. 6. sezon 10. bölüm: Kuzeydeki Kral!

Bu sahnenin bir benzerini daha önce Rob Stark 'Kuzeydeki Kral' ilan edildiğinde görmüştük. İşler Rob için iyi bitmemiş olsa da, Starkların güçlendiğini görmek ve Jon'un aslında gerçek varis olduğunu bilmek sizin de yumruğunuzu sallayıp 'Kuzeydeki Kral' diye bağırmanıza neden oluyor.

20. 1. sezon 10. bölüm: Ejderhaların doğumu

Dizi daha ilk sezonunda bizi çeşitli olaylarla kendine bağlamayı başarmıştı. Fakat ilk sezon finalinde 3 ejderhanın doğması hissettirdiği heyecanla en 'Oha' olmamıza neden olan anlardan biri olmuştu.

21. 6. sezon 2. bölüm: Jon'un yeniden doğması

Gece nöbetçileri arasındaki kardeşlerinin ihaneti ardından sayamayacağımız kadar çok hançerlenen Jon, bir önceki sezon sonunda hayatını kaybetmişti. Şansına dizinin büyücüsü Melisandre oradaydı da, Jon'u Işık Tanrısı'na yalvarıp hayata döndürmeyi başardı. Ölmeyeceğini tahmin ediyor olsak da aldığı ilk nefesi onunla biz de aldık. O kadar heyecanlıydı!

22. 4. sezon 2. bölüm: Joffrey'nin ölümü

Sonunda! Dizi tarihi boyunca bu kadar zevkle izlenen bir sahne daha olmamıştır. Seyircilerin fanatik bir şekilde nefret ettiği karakter, kendi düğününde zehirlenmesi sonucu annesinin kucağında can çekişerek ölmüştü. Karakteri canlandıran Jack Gleeson'ı ise ayrıca tebrik etmek lazım. Bir karakterden bu kadar nefret ettirmeyi başarmak gerçek bir ustalık göstergesi.

23. 6. sezon 10. bölüm: Danerys'in filosu

Dizi izleyicilerinin genel olarak tuttuğu 2 taraf bulunuyor: Starklar ve Daenerys Targaryen. Ama garip bir şekilde, hangisini desteklerseniz destekleyin, bu iki tarafın başına gelen iyi şeyler aşırı sevinmemize neden olabiliyor. Daenerys'in sonsuzmuş gibi görünen filosunu gördüğümüz an da öyleydi işte. Gelecek savaşların heyecanını şimdiden hissedebiliyordunuz!

24. 7. sezon 3. bölüm: Lady Olenna'nın intikamı

Joffrey'i kimin öldürdüğü açık açık söylenmese de izleyiciler tarafından bilinen bir durumdu. Lady Olenna, Jamie'nin ona acıyıp acısız bir şekilde ölmesi için şarabına koyduğu zehri içtikten sonra bombayı patlattı. Jamie'ye oğlunu kendinin öldürdüğünü söyledi. Jamie son zamanlarda yaşadığı değişimle sevdiğimiz karakterler arasına girmeyi başardığı için ona üzülsek de, bu haberin Cersei üzerinde bırakacağı yenilgi hissini bilmek bu sahnenin zevk verici sahneler arasına girmesine neden oldu!

25. 1. sezon 6. bölüm: "Kral için taç"

Viserys'i seven var mıydı aramızda? Olmadığını düşünüyoruz çünkü gerçekten sevilecek yanı olmayan bir karakterdi. Aşırı ego, kendini beğenmişlik ve saygısızlık. Dizi boyunca bu karakterde gördüklerimiz sadece bunlardı. Bu yüzden Khal Drogo, Viserys'e o çok istediği 'tacı' verince içimizin yağları resmen erimişti! Oh oldu!

26. 5. sezon 10. bölüm: Utan!

Yıllar yılı süren savaşta ne yaparsa yapsın cezasını çekmeyen tek kişi Cersei gibi görünüyordu. Çocuklarını kaybetmiş olması, yalnız kalması onu asla ama asla etkilemiyordu, çünkü anlattığı hikayeye göre bir falcı bunların olacağını ona zaten söylemişti. Falcının söylemediği şey ise şuydu, kendi elleriyle yükseklere çıkardığı Yüce Rahip onu hapsedecek, ensest ilişkisi ve işlediği cinayetler, yolsuzluklar için cezalandıracaktı. Çektiği işkencelerin ardından 5. sezonun sonunda kendi şehrinin sokaklarında çırılçıplak yürütülen Cersei'nin acısını görmek bizi mutlu eden olaylardan biriydi. Kötülerin de cezasız kalmayacağını görmek güzeldi.

27. 6. sezon 4. bölüm: Tyrion'ın yargılanması

Joffrey'i öldürdüğü iftirası üzerine idamla yargılanarak mahkemeye çıkarılan Tyrion, karşısındaki ailesine güzel bir konuşma yapmış, içimizden geçenleri bir bir söylemişti: 'Keşke hepinize yetecek kadar zehrim olsaydı. Yutmanızı zevkle izledim.'

28. 6. sezon 10. bölüm: Freylerin ölümü

Yukarılarda bir yerlerde en zevk verici anın Joffrey'nin ölümü olduğunu söylemiştik ya, unutun onu. İşte dizi tarihinin en zevk verici anı: Walder Frey ve ailesinin Arya tarafından katledilmesi, Kızıl Düğün'ün intikamının alınışı, hepimizin rahat bir nefes alıp mutluluktan ağladığı an. Evindeki misafirlere Boltonlar ile birlik olup ihanet eden bu aile, bunu gerçekten hak etmişti. Arya'nın da dediği gibi, 5 çocuğu olan bir anneyi öldürmüşlerdi, hamile bir kadını öldürmüşler, misafirlerine ihanet etmişlerdi. Cehennemde çürümeleri dileğiyle!

29. 6.sezon 9. bölüm: "Piçlerin savaşı"

Bu bölüm dizi tarihinde gelmiş geçmiş en iyi savaş sahnesini barındırıyor. İzlemekten her şeyiyle zevk aldığımız bölümlerden biri! Jon'un bu sahnesinin çekimi için Kit Harington'ın gerçekten ona doğru koşan onlarca atın karşısında durması gerekmiş.

30. 7. sezon 7. bölüm: Peter Baelish'in ölümü

Koskoca krallıkta yaşanan savaşın, onca ölümün ve acının başlamasının nedeni olan adam, bütün bunlardan payını almayacak değildi tabii ki! Öldüğü için mutlu olduğumuz karakterlerden biriydi kendisi, Arya tarafından hak ettiği şekilde öbür tarafa gönderildi.

BONUS: Resmen elimizde büyüyen Arya'nın kat ettiği yolu gözler önüne seren bu harika sahneyi sadece gif olarak paylaşıp da hakkını yemeyelim dedik!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
181
83
8
2
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın