Görüş Bildir
Haberler
Final Sezonu Yaklaşan Game Of Thrones'dan Hatırlamanız Gereken 21 "Oha" Dedirtici Olay

etiket Final Sezonu Yaklaşan Game Of Thrones'dan Hatırlamanız Gereken 21 "Oha" Dedirtici Olay

A. Ece
05.04.2019 - 16:35

Final sezonu yaklaşırken son birkaç haftayı Game of Thrones izleyerek geçirdiyseniz, eminiz siz de sanki olan olayların hiçbirini daha önce izlememiş gibi bir şaşkınlık yaşamışsınızdır. 

The Chive kaynaklı içeriğimizde 7 sezon boyunca olan şaşırtıcı şeylerden birkaçını sizlere tekrar hatırlatacağız. Fakat çok fazla ölüm olduğu için, mümkün olduğunca ölümlere girmeyeceğiz.

Spoiler içerir!

Kaynak: https://thechive.com/2019/03/31/crazi...

1. 1. Sezon 1. Bölüm

1. 1. Sezon 1. Bölüm
thechive.files.wordpress.com

İlk bölüm, bütün dizinin ortamının oluşmasında büyük bir rol oynuyor. İnsanlar idam ediliyor, canavarlar var, kraliçe erkek kardeşine aşık ve bu aşkı korumak için her şeyi yapmaya hazır! Her şeyin içine 7 yaşındaki bir çocuğu öldürmeye çalışmak da dahil.

2. 1. Sezon 6. Bölüm

2. 1. Sezon 6. Bölüm

15 yaşındaki Daenerys Targaryen ile ilk karşılaşmamız abisi tarafından vahşi bir kabileye satılması ile oluyor. Tabii Daenerys'in sert bir kadın haline gelmesi çok zaman almadığı için, güçlü bir Khaleesi olduğunu kanıtlamak için koca bir at kalbini yediği sahneyi aynı sezon içinde görüyoruz.

3. 1. Sezon 7. Bölüm

3. 1. Sezon 7. Bölüm

Kimseye güvenmememiz gerektiği konusundaki ilk gerçek dersi Serçe Parmak'tan edindik. Bu bölümdeki ihanetiyle, Catelyn Stark'ın çocukluk arkadaşı ve Eddard Stark'ın müttefiki sandığı kişinin aslında beş para etmez olduğunu görüyoruz.

4. 2. Sezon 4. Bölüm

Kızıl Kadın Melisandre'nin dizi boyunca bize birkaç kez 'oha artık ama' dedirttiğini hepimiz biliyoruz. Fakat böyle hissetmemize neden olan anlardan ilki muhtemelen mağaranın birinde gölgelerden oluşan bir şeytan doğurduğu an olsa gerek.

5. 2. Sezon 9. Bölüm

Çılgınateş. Daha fazlasını söylemeye gerek var mı? Açık konuşalım, böyle eski bir çağda yaşayan dünyanın ilk atom bombasını atanın Tyrion ve Bronn olması çok da beklenen bir şey değildi.

6. 2. Sezon 10. Bölüm

6. 2. Sezon 10. Bölüm
thechive.files.wordpress.com

Bu bölümde ilk kez ölüler ordusunu ve bir Akgezen'i inceleme şansı bulmuş olsak da, Daenerys'in Ölümsüzler Evi'nde gördükleri gerçekten aklımızda kalanlardan olmuştu.

Daenerys'in daha önce Kızıl Kale'yi ve Demir Taht'ı görmediği düşünülürse, karlarla kaplı ve Gece Kralı'nın kendi ejderhasının olduğu bu sahne, geleceği yansıtıyor olabilir.

7. 3. Sezon 3. Bölüm

3. sezon tamamen kayıplarla alakalıydı ve içlerinden en beklenilmeyeni ise Jaime'nin elini kaybedişi olabilir...

8. 3. Sezon 10. Bölüm

8. 3. Sezon 10. Bölüm
thechive.files.wordpress.com

Ramsay gerçekten hastalıklı bir karakterdi, öyle ki Joffrey'i geride bırakmayı bile başarıyordu denebilir. Theon'un vücudundan parçalar kesip yiyormuş gibi yaptığı sahneyi izlemek gerçekten zordu...

9. 3. Sezon 9. Bölüm

9. 3. Sezon 9. Bölüm

Bu listemize ölümleri dahil etmeyecek olsak da, Kızıl Düğün'ü es geçmek gerçekten zor! Starklar'ın her şeyi kaybettiği bölüm bu bölüm. Rob, eşi ve gelecekteki çocukları, Catelyn, savaş, Kuzey, Bozrüzgar... Üstüne bir de Arya'nın tüm bunları acı içinde izlemesi... Rob'un vücuduna dikilmiş Bozrüzgar'ın başı...

10. 4. Sezon 10. Bölüm

10. 4. Sezon 10. Bölüm

Arya'nın Tazı'nın acısına son vermek yerine onu ölüme terk etmesi gerçekten üzücü bir sahneydi. Birbirine oldukça yaklaşmış olan bu ikili, Arya'nın ondan nefret etmesine ve arkadaşını öldürdüğü için onu öldürmek istemesine rağmen son bir buçuk sezonu birlikte geçirmişlerdi.

Fakat buna rağmen Arya'nın Tazı'yı listesinden silmeyip acı çekmeye terk etmesi, Arya'nın içindeki çocuğun tamamen öldüğünü ve acımasız bir katile döndüğünün göstergesiydi.

11. 4. Sezon 9. Bölüm

Kara Kale Savaşı gerçekten eşsiz ve sadece tek bir olayı konu alan sayılı bölümlerden biriydi. Yabanılların savaşmasını izlemek de bir o kadar harikaydı. Devler ve okları, mamutlar ve Grenn ile dostlarının kapıyı tutmak için savaşışları... Dizide gördüğümüz ilk savaşlardan biri olmasına rağmen bizde iz bırakan bir savaştı.

12. 4. Sezon 4. Bölüm

12. 4. Sezon 4. Bölüm
thechive.files.wordpress.com

Bu bölümde Craster'ın oğullarına ne olduğunu öğrenmiştik ve gerçekten korkutucuydu!

13. 5. Sezon 8. Bölüm

Çetin Ocak sahnesi Ak Gezenlerin ve ölüler ordusunun gücünü tam olarak gördük diyebileceğimiz ilk bölümdü. Ordudaki asker sayısı, Gece Kralı'nın onlar üzerindeki gücü ve ölülerin yeniden hayata dönüşü gerçekten şok ediciydi.

14. 5. Sezon 9. Bölüm

14. 5. Sezon 9. Bölüm

Bu listeye ekleyeceğimiz sayılı ölümlerden biri tatlı prenses Shireen'inki. Tüm hayatını bir zindana tıkılmış şekilde geçiren küçük kız, az acı çekmemiş gibi bir de anne babasının taht sevdası üzerine canlı canlı yakıldı. Attığı çığlıkları dinlemek gerçek anlamda acı vericiydi.

15. 5. Sezon 10. Bölüm

15. 5. Sezon 10. Bölüm

Cersei tam anlamıyla bir şeytan olsa da, Kral'ın Şehri'nde sokaklar boyu çıplak şekilde yaptığı kefaret yürüyüşünü izlemek gerçekten zordu. Yetmiyormuş gibi bir de bu sahne 6 dakika sürüyor ve vicdan azabı ile 'iyi oldu' demek arasında kalıyorsunuz.

16. 6. Sezon 5. Bölüm

Hodor'un ölümü, ölümlerle dolu olan bir dizi için çok şaşırtıcı değildi. Şaşırtıcı olan Bran'ın güçlerinin sonuçlarını fark etmemesi ve genç Willis'i Hodor'a çevirecek hareketlerde bulunup, koca devin tüm hayatını değiştirmesi ve Hodor'un bunu bile bile ölüme gitmesiydi.

17. 6. Sezon 9. Bölüm

Winterfell Savaşı'nın ne kadar güzel bir sahne olduğu konusunda itirazı olan var mı? Çekimi tam 25 gün süren bu sahnede 600 ekip görevlisi, 500 figüran çalışmış ve 70 at kullanılmış.

18. 6. Sezon 10. Bölüm

'Hass...' dedirten bir sahne daha. Arya'nın öldürme yeteneğini zekası ve acımasızlığıyla birleştirdiğinde olan şeyleri görmüştük fakat bu kadarını biz bile tahmin edemezdik! Walder Frey'in oğullarını öldürüp, turta yapıp bir de Walder Frey'e yedirmek ha! Bu kızı Ned Stark yetiştirmiş olmasa gerçekten bir seri katil olurmuş.

19. 7. Sezon 7. Bölüm

19. 7. Sezon 7. Bölüm

Bu bölüm birçok şeye sahne oluyor. Öncelikle Ned Stark'ın 'piç' oğlu Jon'un aslında ne 'piç' ne de Ned Stark'ın oğlu olduğunu öğreniyoruz. Kendisi aslında gizlice evlenen Lyanna Stark ve Rheagar Targaryen'in oğluymuş. Gerçek ismi ise Aegon Targaryen'miş! Bu durum onu Demir Taht'ın asıl varisi yapıyor.

20. 7. Sezon 7. Bölüm

20. 7. Sezon 7. Bölüm
thechive.files.wordpress.com

Aynı bölümde Gece Kralı'nın ölen ejderha Viserion'u canlandırdığını gördüğümüz yetmiyormuş gibi, bir de Sur'u yıkıp muhtemelen Tormund'u öldürdüğünü, bir de üzerine Westeros'a ordusunu yürüttüğünü görüyoruz.

21. 7. Sezon 7. Bölüm

21. 7. Sezon 7. Bölüm

Fakat tüm sezonlar arasında belki de en çok şok eden, geriye kalan tüm Stark çocuklarının hayatta ve birlikte yuvalarını korumaya çalıştığını görmekti. Çektikleri onca acının ardından, hiçbirimiz bunun bir an için bile mümkün olduğunu düşünmemiştik.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
509
203
56
15
10
8
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Bir efsane sona erecek ileride bu diziden esinlenelerek ne filmler ne diziler yapılacak ama hiçbiri aslı kadar iyi olmayacak

Esthetician

Khaleese nin yedigi at kalbinin aslında katkı boyalı jelibon oldugu gerçegi :)

omerthe1

cidden at kalbi yiyecek degildi heralde

TİRYAKİ

akgezenler, istanbul ve ankara'da olduğu gibi mağlubiyeti tadacak :) ne de olsa halın %50'ini temsil ediyorlar