Görüş Bildir
Haberler
Gabonlu Dina'nın Ölümünün Ardında Fuhuş Çetesi mi Var?

Gabonlu Dina'nın Ölümünün Ardında Fuhuş Çetesi mi Var?

Emre Ordu
15.04.2023 - 10:34 Son Güncelleme: 15.04.2023 - 10:58

Karabük'te üniversite öğrencisi Gabonlu Dina'nın şüpheli ölümüyle ilgilili soruşturma sürerken, kentte siyahi kızlara fuhuş yaptırıldığı iddia edildi.Karabük Barosu Başkanı Emrah Başkanı Köklü, “Söylentileri duydum” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karabük’te Filyos Çayı’nda ölü halde bulunan 17 yaşındaki Gabonlu öğrenci Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga’nun soruşturması kapsamında serbest bırakılan D.A., geçtiğimiz günlerde tutuklandı. 

Olayla ilgili soruşturma devam ederken Dina’ya yönelik taciz ve zorla fuhuş iddiaları da gündemdeki yerini koruyor. 

Öte yandan Gabon Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Avukatı Kerim Bahadır Şeker, Karabük’te 16 yaşındaki siyah bir kıza fuhuş yaptırıldığını iddia etti. Şeker, “16 yaşında bir siyah kız çocuğuna otelde fuhuş çetesiyle zorla fuhuş yaptırıldığını ve basıldığını duydum. Karabük’te artık çete, örgüt ya da öyle bir kumpas mı var? Örgütlü şekilde mi çalışıyorlar amaçları nedir?” dedi.

"Son değil başlangıç"

"Son değil başlangıç"

Cumhuriyet'ten Rengin Temoçin'in haberine göre, şüpheli olarak tutuklanan D.A’ya ilişkin konuşan Şeker, “D.A’nın tutuklanması bir son değil bir başlangıç. Çünkü olayın başlangıcıyla alakalı bizim elde edemediğimiz çok farklı bulgular var. Bizim kanımızca kesinlikle adli kontrolle serbest bırakılan iki kişinin de bu cinayette parmağı var. Bunlardan biri İ.Ç. ve diğeri S. Ç.” ifadelerini kullandı.

Dina’nın annesinin attığı mesajları açıklayan Şeker, “Mesajlarda, ‘Anne bana para teklif ettiler. Birlikte olmak istiyorlar’ diyor. Bununla alakalı delilleri dosyaya sunacağız” dedi.

Baro Başkanı Köklü: "Söylentileri duydum"

Baro Başkanı Köklü: "Söylentileri duydum"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bahsi geçen 16 yaşındaki kız hakkındaki fuhuş iddialarını duymadığını belirten Karabük Barosu Başkanı Emrah Köklü, bölgedeki fuhuş çetesi iddialarına ilişkin ise Afrika kökenli öğrencilerde bir fuhuş durumu var. Zorlanıp zorlanmadıkları hususunu bilmiyorum ama Karabük’te bu söylentiler benim de kulağıma geldi” açıklamasını yaptı.

"Son bir hafta taciz kuşatması altındaydı"

"Son bir hafta taciz kuşatması altındaydı"

BirGün yazarı Timur Soykan da geçtiğimiz günlerde yayımlanan yazısında, Karabük'te siyahi kadın öğrencilerin fuhuş çetelerinin tuzağına düşürüldüğü iddialarını gündeme taşımıştı. Gabonlu Dina'nın son bir haftasında taciz kuşatması altında olduğunu belirten Soykan, şu bilgileri aktarmıştı:

'Dina, Karabük’te bir cep telefonu satın almıştı. Bu telefonu önce İstanbul’daki bir yakınına gönderecekti ve o kişi Orta Afrika ülkesi Gabon’a ulaştıracaktı. 20 Mart 2023 günü telefonu paketleyip PTT’ye gitti. Buradaki temizlik görevlisi İsmail Ç. (35) eleman eksikliğinden dolayı kargo gönderimi de yapıyordu. Dina’ya Türkiye numarası olmadığı için paketin takibini yapamayacağını söyledi, kaydı kendi telefon numarasıyla yaptı. Dina’ya barkodu verirken de yanına telefon numarasını yazdı. Daha sonra kargo ile gelen mesajların ekran görüntülerini alarak Dina’ya gönderdi. İfadesinde bunu yardım için yaptığını anlattı.

Ancak kargo İstanbul’daki adrese ulaşmamıştı. Dina 23 Mart günü tekrar PTT’ye geldi ve telefonun gitmediğini söyledi. Ertesi gün yanında ev arkadaşının sevgilisi Jaber ile geldi. Dina ağlamaklı, çok üzgündü. İngilizce bilen bir PTT çalışanı onların söylediklerini tercüme ediyordu. Ama kargo bulunamadı. Dina bu sırada Gabon Cumhuriyeti’ndeki annesine gönderdiği mesajda şöyle diyordu:

'Telefonu geri almama izin vermiyorlar çünkü ben bir zenciyim. Bunaldım artık anne. Artık sadece ağlıyorum… Bırak Sakarya’ya gideyim. Sakarya’da ırkçılık yok.'

"Yardım istediği kişiler peşine takıldı"

"Yardım istediği kişiler peşine takıldı"

İddiaya göre; Dina bir arkadaşına PTT’deki kişilerin telefonu geri vermek için kendisini cinsel ilişkiye zorladığını söyledi. Hatta 10 bin TL teklif ettiklerini anlattı. Dina’nın bir arkadaşı, onun PTT çalışanının arabasıyla eve geldiğini söylemişti. İsmail Ç., Dina ile kesinlikle PTT dışında görüşmediğini savundu. Dina ile birlikte postaneye giden Jaber de ifadesinde telefonun kaybolması nedeniyle Dina’nın moralinin çok bozuk olduğunu anlattı, İsmail Ç.’nin onu oyaladığını söyledi ve şöyle konuştu:

'Karabük’teyken bana ‘Dina’yı getir, telefonu bulacağım’ dedi.'

Dina’nın ev arkadaşı, Jaber’in sevgilisi Warris ise bir soru üzerine ifadesinde şöyle diyordu:

'Bazı yerlerde Jaber’in kızları seks için pazarladığı söylenmiş. Bu ifadeler kesinlikle yalandır.'

PTT çalışanı İsmail Ç.’nin ifadesinde Jaber ile ilgili bir detay dikkat çekiyor:

'Dina’nın ölü bulunmasından 2-3 gün sonra PTT şubesine beyaz saçlı Fransızca bilen yaşlı bir Türk şahıs ve Dina’nın ‘Abim’ diye tanıştırdığı şahıs (Jaber) geldi. Şube çalışanlarından Dina’nın göndermiş olduğu telefonu istediler. Telefon verilmedi.' Jaber’in yanındaki beyaz saçlı kişinin kimliği soru işareti yaratıyor.

Dina’yı taciz ettiği öne sürülen sadece PTT çalışanı değildi. Telefonu bulmak için yardım istediği başka isimler de peşine takılmıştı. Polis, Dina’nın telefonuna mesaj atan kişileri tespit etmişti ve onların ifadesini aldı. Bu kişiler Dina’nın kendilerinin yanına geldiğini iddia ediyordu ancak bunun doğru olup olmadığını bilmemiz mümkün değil.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
23
15
3
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Friedrich Nietzsche

Ülkede hiçbirşey, hiçkimse güven vermiyor. Ne bize ne yabancıya.. Olmayan adalet sistemi hak getire.. Bugün Gabonlu Dina yarın Ankaralı Sıla...

Deniz Bozguncu

Allah belanızı versin, biz de gittik başka ülkelere okumaya. Aynısı bizim ülkeden yurt dışına okumaya giden gençlerin ya da herhangi bir gencin başına gelsin... Devamını Gör

ömer

İsmail ç nin amk pttden o kadar kargo gönderdik aldık kimse telefon numarasını vermedi arabayla eve bırakmadı hadi diyelim yalan iftira pttnin içinde yaptın ... Devamını Gör