Görüş Bildir
Haberler
Fransa'da Başı Kesilen Öğretmen İçin Binlerce Kişi Meydanlarda: Ben Samuel'im

Fransa'da Başı Kesilen Öğretmen İçin Binlerce Kişi Meydanlarda: Ben Samuel'im

Fransa'da başı kesilerek öldürülen öğretmen Samuel Paty'yi anmak için ülke genelinde binlerce kişi meydanlara indi. Başbakan Jean Castex ve Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo'nun da katıldığı gösterilerde 'Ben Samuel'im' yazılı pankartlar taşındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fransa'da ifade özgürlüğünü anlatırken Hz. Muhammed karikatürü gösterdiği için başı kesilerek öldürülen öğretmen Samuel Paty'yi anmak ve saldırıyı kınamak içim binlerce kişi Fransa genelinde düzenlenen gösterilere katıldı.

Detaylar için 👇

Place de la Republique'te binlerce kişi toplandı

Place de la Republique'te binlerce kişi toplandı

Öldürülen öğretmen için Fransa genelindeki gösterilerin en büyüğü Paris'te Place de la Republique'te düzenlendi.

Gösterilere Başbakan Jean Castex ve Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo da katıldı.

Başbakan Castex, Twitter'dan da "Bizi korkutamazsınız. Korkmuyoruz. Bizi bölemezsiniz. Biz Fransayız" mesajını paylaştı. 👇

"Cumhuriyetin düşmanlarına sıfır tolerans"

"Cumhuriyetin düşmanlarına sıfır tolerans"

Dünkü gösterilere katılanlardan biri elinde 'Cumhuriyetin düşmanlarına sıfır tolerans', bir diğeri de 'Ben öğretmenim: Samuel, seni düşünüyorum' yazılı pankartlar taşıdı.

Fransız ulusal marşı La Marseillaise'in çalındığı meydanda bir dakikalık saygı duruşu da düzenlendi. Lille'de toplananların ellerinde 'Ben Samuel'im' yazılı pankartlar vardı. Lyon'un Place Bellecour meydanında, Nantes, Toulouse, Strasbourg, Marseille, Bordeaux ve birçok farklı şehirde de binlerce kişi toplandı.

"Düzinelerce İslamcı militanın evi basıldı"

"Düzinelerce İslamcı militanın evi basıldı"

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin yaptığı açıklamada, olayla ilgili devam eden soruşturma kapsamında Fransız polisi tarafından bugün 'yüzlerce İslamcı militanın evinin basıldığı' bilgisini verdi. 

Bakan ayrıca, öğretmenin öldürülmesinin ardından internet ortamındaki nefret söylemi içeren paylaşımlara ilişkin olarak ise 80'den fazla soruşturma açıldığını belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Rahat içinde uyuyamayacaklar"

"Rahat içinde uyuyamayacaklar"

Saldırıyla ilgili açıklamalarda bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da, 'Fransa'da İslamcılar huzur içinde uyuyamayacaklar. Korku taraf değiştirecek' açıklamasında bulundu.

Samuel Paty kimdi?

Samuel Paty kimdi?

47 yaşında öldürülen Samuel Paty

Le Monde gazetesine göre maktul tarih ve coğrafya öğretmeniydi. Derslerinde ifade özgürlüğü konusunu, Muhammed Peygamber karikatürlerinin yayınlanması örneğiyle işlemişti.

Öğretmen, bu karikatürleri görmek istemeyen Müslüman öğrencilerin o sırada sınıftan çıkabileceğini söylemişti.

Ay başında bazı Müslüman veliler, öğretmenin karikatürleri kullanmasını okul yönetimine şikayet etmişti.

Karikatürleri yayınladığı için IŞİD tarafından saldırıya uğrayan Charlie Hebdo dergisi de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 'Tahammülsüzlük yeni bir eşiğe ulaştı ve ülkemizde uyguladığı terör sonlanacak gibi gözükmüyor' ifadelerini kullandı.

BBC Paris Muhabiri Hugh Schofield Fransız halkının, bir öğretmenin görevini yapması nedeniyle böylesine vahşice öldürülmesinin şokunu yaşadığını aktarıyor.

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan Nordine Chaouadi adlı bir veli, 'Oğlumun anlattığına göre süper iyi, sıcak kanlı ve nazik biriydi' dedi.

BBC Türkçe ve Sputnik Türkiye

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
94
43
18
14
12
8
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Metin Uzun

Daha önce yazmıştım: Mutlaka karşılığı olacaktır.Tepkiler çığ gibi büyüyor,dinler arası kavga dahada şiddetlenecek,Sokaklarda müslümanlar yürüyemez hale gele... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Biraz aklınız varsa bu kafatasçı ümmetçileri avrupaya almazsınız, kendi arabistanlarında iranlarinda bırakın ne bok yiyorlarsa yesinler, siz özgürlüğünüz içi... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

bunu islamla bağdaştırmak çok yanlış aslında. islamda, kafirlerin kafasını kestikten sonra kadınlarını kızlarını, haremine alıp köle diye satmak var, ama gör... Devamını Gör

Cansu

Ananda satılan kölelerden biriydi .Burda İslama pervasızca hakaret eden o cümlelerini ağzına tıkarım pislik