Görüş Bildir
Haberler
Felaketlerin Sonrasını Görmeyi Sevenlere! En İyi 13 Post-Apokaliptik oyun

Felaketlerin Sonrasını Görmeyi Sevenlere! En İyi 13 Post-Apokaliptik oyun

Herkes olağan senaryolarda geçen oyunları sevecek diye bir şey yok. Post-apokaliptik yani felaket sonrası olarak adlandırdığımız bu türde oyunlar zombi salgını, uzaylı istilası vb. olayların sonrasında geçiyor. Biz de bu türün sevenleri için en iyi 13 post-apokaliptik oyunu derledik. Dilerseniz başlayalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Stray

13. Stray

Post-apokaliptik oyunların yansıtması gereken en önemli konu dünyanın değiştiğini hissettirmektir. Stray geçen sene yaptığı çıkışla Elden Ring ve God of War Ragnarök gibi iki dev yapımın arkasında kalsa da listemize girmeye hak kazanıyor.

12. Rust

12. Rust

Listemizde bulunan birçok oyun gibi Rust da bir açık dünya oyunu. Yani... Tek farkı ise çok oyunculu olması. İçine düştüğünüz dünyanın kaosu ise tamamen diğer oyuncuların uğraşları ile tamamlanıyor. Bu yüzden üssünüzü kurarken dikkat etmelisiniz. Yoksa patlatırlar.

11. Days Gone

11. Days Gone

Days Gone bir zombi salgınını konu alıyor. Salgın öncesinde ödül avcılığı yapan Deacon St. John'u oynadığımız oyunun sadık bir hayran kitlesi bulunuyor. Sony'ye yeni bir oyun için baskı yapılmasına rağmen -hatta imza bile toplandı- bunun bir seriye dönüşüp dönüşmeyeceği bilinmezliğini korumakta.

10. The Division

10. The Division

Yapay bir virüs olan Yeşil Zehir'in kontrolden çıkıp medeniyete diz çöktürmesi sonrasında New York'tan geri kalanlarda oynadığımız bir oyun The Division. Mekanikleri ile tam bir Tom Clancy oyunu ancak post-apokaliptik New York betimlemesi de oyuncuları içine çekmiyor değil.

9. Mad Max

9. Mad Max

Bizim daha çok filmlerinden bildiğimiz Mad Max aslında filmlerle çok da bağlantılı sayılmaz. Filmden ayrı bir hikayenin anlatıldığı oyunu oyuncular mekanikleri ve iyi işlenmiş açık dünyası sebebiyle sevgiyle karşılıyor. Bir noktadan sonra tekrara düşüyor olsa da iyi bir yapım olduğu su götürmez.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Death Stranding

8. Death Stranding

Evet hepimizin bildiği kargo oyununa geldik. Kojima'nın son oyunu Death Stranding burada anlatılması zor karışık bir hikaye ağına sahip. Basitçe post-apokaliptik bir dünyada kargoculuk yaptığımız ve dağlardan aşağıya yuvarlanmak zorunda kaldığımız yapım diyebiliriz.

7. Wasteland

7. Wasteland

Post-apokaliptik türüne en iyi örneklerden biri Wasteland serisi. Sıra tabanlı çatışma mekanikleri ve karakter gelişimi ile kurak topraklarda hayatta kalmaya çalışan grubunuzu yönetin. Yönetirken de karakterlerinizin gelişimine şahit olun.

6. Resident Evil

6. Resident Evil

Resident Evil filmleriyle de ünlü olan bir seri. Orijinali bir oyun serisi olsa da Milla Jovovich'in oyunculuğuyla beyaz perdeye taşınan oyunun hayran kitlesi ise oldukça büyük. Bir felaket senaryosunun sonrasında Umbrella Company'nin tehlikeli deneyleri sonucu dünyanın içine düştüğü salgın felaketinde hayatta kalmaya çalışın.

5. The Walking Dead

5. The Walking Dead

Televizyon dizisi ile büyük bir kitleye ulaşan serinin video oyunu olmasa ayıp olurdu. Bu yapımlar ne kadar para için yapılıyor gibi görülse de Telltale Games'in ellerinde nitelikli bir yapımla karşılaşıyoruz. Her Telltale oyununda olduğu gibi seçimlerimizin hikayenin gidişatını etkilediği yapımın hayranlarını ise saymak zor.

4. Metro Exodus

4. Metro Exodus

Nükleer bir felaket sonrası metrolarda yaşamaya başlayan insanlığın hayatta kalma macerasına şahit olduğumuz bir oyun Metro Exodus. Post-apokaliptik çevre tasarımı ve silah modellemelerindeki özelleştirmeleri ile öne çıkan oyun listemizin olmazsa olmazlarından.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Horizon Zero Dawn

3. Horizon Zero Dawn

Çıktığı günden itibaren özgünlüğü ile de söz ettiriyor Horizon Zero Dawn. Kendini saklayarak hikayesini sonradan ortaya çıkaran oyunun bir post-apokaliptik yapım olduğunu oyuncular olarak da çözmeye çalışıyoruz. Bir seri haline gelen yapımın ikinci oyunu ise geçen sene piyasaya sürüldü.

2. The Last of Us

2. The Last of Us

Belki de listenin en büyük yapımı The Lost of Us. İkinci oyunu insanları ikiye bölmüş olsa da yakın zaman HBO bünyesinde çekilen dizisi hayranlar tarafından beğeniyle karşılanmış durumda.

1. Fallout

1. Fallout

Listemizin en kritik eseri ise Fallout. Yine bir nükleer savaş sonrası insanoğlunun geldiği hali anlatan oyunun hayran kitlesi çok geniş. Fallout76'nın çıkışında hayal kırıklığı yaratsa da Fallout New Vegas oyuncuların gönlünde taht kurdu.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ömer

Last of us kesinlikle days gonedaki tüm sürülerin amk burdan öldürene kadar canın çıkıyor bi süreden sıkıyor strayde çok güzel

ömer

Yok bu oyunlar için konsol veya pc olması şart malesef ama mobil için güzel ve kaliteli oyunlar önerebilirim sevdiğin türlere göre

gazanfer türk

Fallout serisinin en iyisi bence 4.

Frank horrigan

Fallout nw ve 2>4 Bethesda anlamıyor Fallout Tan bence