Görüş Bildir
Haberler
Farklı Oyuncular Tarafından Canlandırılsa da Akıllara Kazınan Çizgisinden Çıkmayan Film Karakterleri

Farklı Oyuncular Tarafından Canlandırılsa da Akıllara Kazınan Çizgisinden Çıkmayan Film Karakterleri

06.04.2022 - 07:30 Son Güncelleme: 06.04.2022 - 11:07

Her oyuncu, canlandırdığı karaktere farklı yorumlar katar. Peki ya, daha önce birçok oyuncu tarafından canlandırılan ikonik karakterler? Hannibal Lecter'dan Sherlock Holmes'a ve Joker'e, birçok film karakterine çeşitli oyuncular hayat verdi. Her biri de karaktere kendi yorumunu ve tarzını katmayı ihmal etmedi. Gelin, bu karakterlere yakından bakalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hannibal Lecter

1. Hannibal Lecter

1986 yapım Manhunter filminde Brian Cox'un Hannibal Lecter'ının ardından, sırasıyla Anthony Hopkins, Gaspard Ulliel ve Mads Mikkelsen, Hannibal Lecter'a hayat verdi.

2. Mary Poppins

2. Mary Poppins

Disney'in köklü karakteri, sihirli dadı Mary Poppins, daha önce Julie Andrews ve Emily Blunt tarafından canlandırıldı.

3. Bilbo Baggins

3. Bilbo Baggins

Orijinal Yüzüklerin Efendisi serisinde Bilbo Baggins'i Ian Holm canlandırırken, Hobbit serisinde Holm, yerini Martin Freeman'a bıraktı.

4. Lisbeth Salander

4. Lisbeth Salander

Güçlü roman karakteri Lisbeth, Noomi Rapace, Rooney Mara ve Claire Foy tarafından canlandırıldı.

5. Sherlock Holmes

5. Sherlock Holmes

Sherlock Holmes, sinema tarihi boyunca birçok oyuncu tarafından canlandırılan bir karakter. Bu oyunculardan bazıları, John Barrymore, Basil Rathbone, Christopher Lee, Jeremy Brett, Robert Downey, Jr., Johnny Lee Miller, Benedict Cumberbatch ve Ian McKellen.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. James Bond

6. James Bond

James Bond da birçok oyuncunun imzasını taşıyan ikonik karakterlerden. Yıllar boyunca James Bond'u oynayan isimlerden bazıları Sean Connery, George Lazenby, David Niven, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan, Daniel Craig.

7. Carrie

7. Carrie

Yıllar boyunca, Sissy Spacek, Angela Bettis ve Chloë Grace-Moretz, Carrie'ye hayat verdi.

8. Joker

8. Joker

Gotham Şehri'nin en karanlık kötü adamlarından olan Joker, Batman: The Movie filminde Cesar Romero, Batman filminde Jack Nicholson, The Dark Knight filminde Heath Ledger, Suicide Squad filminde Jared Leto ve Joker filminde Joaquin Phoenix tarafından canlandırıldı.

9. Kraliçe II. Elizabeth

9. Kraliçe II. Elizabeth

İngiltere'nin yüzü, Kraliçe II. Elizabeth'i, Th Queen flminde Helen Mirren, A Royal Night Out filminde Sarah Gadon, The BFG'de Penelope Wilton ve The Crown dizisinde Claire Foy ve Olivia Colman canlandırdı.

10. Batman

10. Batman

Çizgi roman hayranlarının çoğunun favorisi Batman, sürekli oyuncu değiştiren karakterlerden. Geçmişe baktığımızda, Adam West, Michael Keaton, Val Kilmer, Ben Affleck, Christian Bale ve son olarak geçtiğimiz günlerde izleyici karşısına çıkan Robert Pattinson gibi isimlerin Batman olarak boy gösterdiğini görüyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kleopatra

11. Kleopatra

Tarihin en güçlü kadını Kleopatra ile ilgili birçok film çekildi. Bu filmlerde Kleopatra olarak en ikonik performansı ortaya koyan isimler Vivien Leigh, Elizabeth Taylor, Leonor Varela ve Monica Belluci.

12. Lara Croft

12. Lara Croft

Ünlü video oyun karakteri Lara Croft'a, daha önce Angelina Jolie ve Alicia Vikander hayat verdi.

13. Willy Wonka

13. Willy Wonka

Willy Wonka, yıllar içerisinde Gene Wilder ve Johnny Depp tarafından canlandırıldı. Şimdi ise Timothee Chalamet, yeni bir projede Willy Wonka olarak boy gösterecek.

14. Jane Eyre

14. Jane Eyre

Viktorya Dönemi'nin bilinen roman karakteri Jane Eyre'e, Samantha Morton, Charlotte Gainsbourg, Ruth Wilson ve Mia Wasikowska gibi isimler hayat verdi.

15. Johnny Utah

15. Johnny Utah

Point Break filmlerinin yıldız karakteri Johnny Utah'ı, 1991 yılında Keanu Reeves, 2015 yılında Luke Bracey canlandırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Sarah Connor

16. Sarah Connor

Terminatör serisinin havalı karakteri Sarah Connor'a, Linda Hamilton, Lena Headey ve Emilia Clarke hayat verdi.

17. Vito Corleone

17. Vito Corleone

Kült The Godfather filmlerinin heybetli mafya babası Vito Corleone, seri boyunca Marlon Brando ve Robert De Niro tarafından canlandırıldı.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Citizen Cane

Batman'ı canlandıranlardan biri de George Clooney'di. Sanırım en kötü Batman performansı olduğu için listeye bile almamışsınız.

Buğra

Heath Ledger'in Joker'i efsaneydi.

Hanutarial

Kraliçe II. Elizabeth ve Kleopatra gerçek karakterler oldukları için çizgisinden çıkılmadan canlandırılması gerekir zaten.