Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'Biz Ekonominin Kitabını Yazdık, Evelallah Yazmaya da Devam Ediyoruz'

Erdoğan: 'Biz Ekonominin Kitabını Yazdık, Evelallah Yazmaya da Devam Ediyoruz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirenlere sert çıktı, döviz üzerinden geçiş garantisi verilen 'Yap-İşlet-Devret' projelerini savundu. Erdoğan, 'Biz ekonominin kitabını yazdık, evelallah yazmaya da devam ediyoruz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Memur-Sen tarafından düzenlenen bir programa katılan Erdoğan, dün, Çanakkale'deki 18 Mart Köprüsü'nün son tabiyesinin vidalarının sıkıldığını hatırlattı. 

Köprünün karadan karaya uzunluğunun 4 bin 200 metre olduğunu, açılışının da 18 Mart'tan önce yapılacağını söyleyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bir zamanlar feribotların havalar bozuk olduğu zaman çalışamadığı Çanakkale'de bu köprüden 6 dakikada karşıdan karşıya geçeceğiz. Peki bu nasıl yapıldı? Bu parayı nereden buldunuz? Evet söyleyeyim. Burası 2 milyar 400 milyon avroya çıkmış olan bir köprü. Ve bunu biz 'yap-işte-devret'le inşallah 12 yıl sonra bu köprü kime kalacak? Devlete, Millete kalacak. Ama bunların kafası bunu basmaz. Diyor ki 'Nasıl yaptınız bunu?' İşte böyle yaptık. Türk firmalarıyla Kore iş birliğiyle yaptık. Birçok yatırımlarımızı böyle gerçekleştirdik. Hala gerçekleştiriyoruz. Şu anda burada 5 bin kişi çalışıyor. 'Millet aç' diyor. Bu 5 bin kişi burada çalışıyor. Ve buradan hepsi ücretlerini alıyor. Bu mesele ekonomide kafanız nasıl çalışıyor buna bakıyor. İşte biz bu noktada ekonominin evelallah kitabını yazdık, yazmaya devam ediyoruz.'

'Kitap alamazdık, o günleri yaşadık'

'19 yıldır Türkiye'nin dört bir yanında eğer yollar yapılıyorsa, 6 bin 100 kilometreden eğer biz bu yolları aldık ve bunu 28 bin kilometreye bu yolları çıkardıysak evet bu iş bilenin kılıç kuşananın anlayışıyla oldu. Eğitimde aynı şeyleri yaptık. Okullarımızın halini biliyorsunuz, burada benim emsalim kardeşlerim veya benden 10-15 yaş küçük olan kardeşlerim bilirler. Okullarımızın hali neydi? Kitabımız yoktu. Teksir kağıtlarıyla okuyorduk. Kırtasiyeci dükkanından kitap alamazdık. O günleri yaşadık. Geldik dedik ki, 'Biz sıralarınızın üzerine kitaplarımızı koyacağız ve yavrularımız ücretsiz olarak okullarını okuyacaklar.'

"Siz değil miydiniz Bezmialem Cami'ne bira kutularıyla giren?"

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
86
81
72
8
8
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?