Görüş Bildir
Haberler
'Türkiye, Yüksek Garanti Tutarları Nedeniyle Yıllarca Ağır Yük Altında Olacak'

'Türkiye, Yüksek Garanti Tutarları Nedeniyle Yıllarca Ağır Yük Altında Olacak'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, 'Türkiye'nin, boş kalan köprü ve otoyollara verilen yüksek garanti tutarları nedeniyle yıllarca ağır bir yük altında olacağını' söyledi. Akın, 'Biz otoyol ve köprülere değil, mantıksız bir şekilde döviz kuru üzerinden araç geçiş ve gelir garantilerinin verilmesine karşıyız' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Akın, yazılı açıklamasında, iktidarın yanlış ekonomi politikaları nedeniyle Türk lirasının sürekli değer yitirdiğini, döviz üzerinden verilen geçiş garantilerinin yükünün her gün daha da ağırlaştığını belirtti.

'Türkiye, boş kalan köprü ve otoyollara verilen yüksek garanti tutarları nedeniyle yıllarca ağır bir yük altında olacaktır' ifadesini kullanan Akın, Sayıştay’ın resmi raporuna göre, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yalnızca otoyol ve köprülere verdiği geçiş garantilerinin, 20 milyar 540 milyon 187 bin 18 dolar ile 2 milyar 952 milyon 706 bin 505 euro tutarında olduğunu belirtti.

Akın, 'Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz otoyol ve köprülere değil, mantıksız bir şekilde döviz kuru üzerinden araç geçiş ve gelir garantilerinin verilmesine karşıyız' dedi.

"Günlük 45 bin araç garantisi savurganlığın sembolü"

"Günlük 45 bin araç garantisi savurganlığın sembolü"

İktidarın, Türk lirası yerine garanti tutarlarında döviz kurunu tercih ettiğini dile getiren Akın, döviz üzerinden verilen garantilerle Çanakkale Köprüsü'nün savurganlığın sembolü olduğunu ifade eti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akın, şunları kaydetti:

Çanakkale Köprüsü'ne araç başına 15 euro artı KDV olmak üzere günlük 45 bin araç geçiş garantisi verilmesi, yıllık 246 milyon 375 bin euro artı KDV olmak üzere toplam 290 milyon 722 bin 500 euro tutarına denk gelmektedir. Güncel kurla köprüye verilen bir yıllık geçiş garantisi 3 milyar 332 milyon liraya denk gelmektedir.

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
6
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın