Görüş Bildir
Haberler
Engel-SİZ 8 Film

Engel-SİZ 8 Film

obby
14.04.2014 - 13:53 Son Güncelleme: 14.04.2014 - 14:35

Otizm, sosyal ve iletişim becerilerini engelleyen bir genel gelişim bozukluğudur. Küçük yaşlarda ortaya çıkar ve otistik çocuklar öğrenme ve algılama bozukluğu çekerler. Her ne kadar bir çokları otistik çocuklara 'aptal, idiot' gözüyle baksalar bile bir çoğu normal zeka seviyesindeyken sadece bunu dışa vurmakta, eyleme geçirmekte güçlük yaşarlar. Bu çocukların yaşamlarına dokunan bazı filmler yapılmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rain Man

Hepimizin bildiği 'Rain Man' bunların başında geliyor. Babasının ölüp kendine bir servet kaldığını öğrenen Charlie havalara uçar ancak işler sandığı gibi değildir. Mirası almak için gittiğinde daha önce hiç tanımadığı abisi ile tanışır, Raymond otistik bir 'dahi'dir.

Ben X

Ben X

Ben, Asperger sendromu  hastası bir çocuktur. Kendini fazlasıyla online oyunlara kaptırmıştır ve burada kullandığı takma adı 'Ben X'dir. Oynadığı oyunda Scarlite adlı bir kızla tanışır ve hayatı tamamen değişir.

Temple Grandin

Ailesi tarafından dışlanan ancak teyzesinin çiftliğine gidince hayatı değişen bir kadının hikayesi. Bu filmdeki sarılma makinesi ve yaptığı sistem size çok ilginç gelecek.

My Name is Khan

Asperger sendromu hastası olan Rwan Khan bir müslümandır ve ardından Mandira ile evlenir. İlk başlarda sevecen ve sıcak kanlı olan komşuları 11 Eylül saldırıları ardından Khan ailesine düşmanlıkla bakmaya başlar, ancak daha sonra Rwan'ın adını temize çıkarmaya çalışma çabalarından sonra herkes pişman olacaktır ve bütün ülke Rwan'ı tanıyacaktır.

Adam

Adam yakışıklı; ama hayatı boyunca sığınmacı bir yaşam biçimini yürütmüş olan ikilemli genç bir adamdır. -ta ki yeni komşusu ile tanışıncaya kadar. Beth hoş, açık görüşlü genç bir kadındır, onu dış dünyaya çekip çıkarması eğlenceli, dokunaklı ve tamamen beklenmeyen şekilde sonuçlanır. Bu iki farklı kişilik farklılarına rağmen hayata birlikte kenetlenebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

What's Eating Gilbert Grape

Gilbert, aşırı şişman annesi ve otistik kardeşi arasında sıkışmış, kendine ait hiçbir şeyi olmayan sıkıcı bir yaşam sürmektedir.  Hayatındaki tek aksiyon, otistik kardeşi Arnie kendini bilmeden ortalığı karıştıran bir şeyler yaptığında gerçekleşir, bir gün Becky ile tanışır ve hayatındaki bütün dengeler bir anda altüst olur. Aşık olmuştur! Fakat onun sorumlulukları vardır. Leonardao Dicaprio ve Johnny Deep'in gençlik yıllarını merak edenler bu filme davetlidir.

Taare Zameen Par

Disleksi hastası olan Ishaan çevresi, ailesi, ve özellikle babası tarafından geri zekalı muamelesi görmektedir. Çalışmayı öğrenebilmesi için gönderildiği okulda tanıştığı Resim Öğretmeni hayatını değiştirecektir.

Forrest Gump

Run Forrest, ruuun...Düşük I.Q. sahibi Forrest Gump'ın yaşamını anlatan filmi çok açıklamaya gerek yok sanırım. Forrest Amerikanın bütün önemli olaylarına şahit olan bir kişilik. Şimdi düşünün, eğer otistikler 'aptal' ise Forrest Gump da mı aptaldı yani?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın