Görüş Bildir
Haberler
TV
Mutlaka İzlenmesi Gereken 20 Yabancı Mini Dizi

Mutlaka İzlenmesi Gereken 20 Yabancı Mini Dizi

Ömer Faruk Öztürk
24.07.2015 - 16:58 Son Güncelleme: 26.07.2015 - 14:44

20. The Stand

20. The Stand

Kaliforniya’da bir devlet laboratuvarında savaş için hazırlanan grip virüsü bir anda yayılmaya başlar. Laboratuvardan sadece ailesi ile birlikte kaçan güvenlik görevlisi kurtulur. Ancak onların da sonu küçük bir kasabada, benzincide çalışan Stu Redman (Gary Sinise)’ın gözleri önünde olur. Virüs böylece dünyaya yayılır ve kısa zamanda dünya nüfusunun büyük bir bölümü etkilenir. Ancak Stu gibi virüse karşı dayanıklılık gösteren başkaları da vardır. 

Geriye kalanlar sürekli rüyalarında Abagail Ana adında yaşlı bir kadın tarafından çağrılmaktadır. Böylece yolları kesişir. Ancak kalan herkes iyi değildir. Randall Flagg (Jamey Sheridan) adlı karanlık bir güç tarafından çağrılanlar da vardır. İyi ve kötünün safları böylece belirlenir ve mutlak sona doğru macera başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. Dr. Horrible's Sing-Along Blog

19. Dr. Horrible's Sing-Along Blog

Dr. Horrible's Sing-Along Blog iyi niyeti ve kariyeri arasındaki dengeyi sağlamaya çalışan bir süper kahraman hakkında toplam 42 dakikalık eğlenceli müzikal bir mini-seridir. Sadece internette yayınlandığı halde emmy ödülü kazanmıştır.

18. American Horror Story:Asylum

18. American Horror Story:Asylum

American Horror Story: Asylum adlı İkinci sezon, akıl sağlığını konu edinmektedir. Öykü, 1964 yılında geçmektedir ve doktorlar, hastalar ile cezai ehliyeti olmayanlar için bir tesis tutan rahibelerin yaşadıklarını ele alınmaktadır. Tesis, tedavi uygulamak ve cezai ehliyeti olmayanlar için kurulur. Sert Rahibe Jude (Jessica Lange), Jude'ın emrindeki Rahibe Mary Eunice (Lily Rabe) ile tesisin kurucusu Monsenyör Timothy Howard (Joseph Fiennes), tesisi yönetmektedir. Psikiyatrist Dr Oliver Thredson (Zachary Quinto) ve sadist bilim adamı Dr Arthur Arden (James Cromwell) dahil olmak üzere akıl hastanesindeki hastaların tedavisinden ötürü doktorlar suçlanmaktadır.

17. The Lost Room

17. The Lost Room

Dizi bir oda ve bu odadaki olağandışı güçlere sahip günlük objeler etrafında geçmektedir. Baş kahraman Joe Miller, odada kaybolan kızı Anna'yı kurtarmak için bu objeleri araştırmaktadır. 1960'larda Route 66'da tipik bir motel iken bir yıl sonra 'olay' adı verilen durum sonucu gerçek zaman ve uzayın dışında bir kayıp oda belirmiştir.

16. The Pacific

16. The Pacific

Amerikan Deniz Piyade Kolordusu'nun Pasifik Cephesi'nde Japon İmparatorluk Deniz Kuvvetleri birliklerine karşı verdiği mücadeleyi konu almaktadır. Bir bölüm yaklaşık olarak 54 dakikadır

15. Apocalypse World War II

15. Apocalypse World War II

Apocalypse: World War II - Apocalypse - La 2ème guerre mondiale 2. Dünya Savaşı' nın doğuşunu, gelişimini ve bitişini gerçek görüntüler eşliğinde özellikle nadir bulunan kamera kayıtlarının renklendirilmiş olarak sunulmasıyla beraber belgeselin dengeli bir şekilde kurgulanmış sahneleri, farklı cephelerden olayların bir kısmının ele alınması bakımından ve de savaşın gidişatını değiştiren küçük ayrıntılarında anlatıldığı başarılı bir belgeseldir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Hatfields & Mccoys

14. Hatfields & Mccoys

Hatfields & McCoys ismindeki mini dizi, Amerika’nın Batı Virginia eyaletinde yaşayan Hatfield ve Kentucky eyaletinde yaşayan McCoy ailelerinin mücadelesi üzerine odaklanıyor. 1800'lü yıllardan itibaren aralarında devam eden sürtüşme ve kan davası nedeniyle ülkenin en tanınmış düşman aileleri olarak bilinen iki tarafın arasındaki nefret dolu rekabet her iki taraftan birçok ölüme neden olurken, olaylar neredeyse Batı Virginia ve Kentucky eyaletleri arasında bir iç savaşa kadar tırmandı.

13. Gangland Undercover

13. Gangland Undercover

Dizi, 2003-2006 yılları arasında Amerika'nın en tehlike motosiklet çetelerinden biri olan Vagos'a muhbirlik için sızan Charles Falco'yu anlatıyor.

12. Angels in America

12. Angels in America

1985 yılında [[New York City]'de oturan Louis, sevgilisi Prior'la yaşayan nevrotik, eşcinsel bir yahudidir. Prior, o zamanlar hakkında çok az şey bilmekte olan AIDS hastalığıyla mücadelenin erken evrelerindedir. Louis ise partnerinin hastalığı nedeniyle yoğun stres altındadır fakat stresiyle baş edememektedir ve Prior'ı terketmiştir. Tüm bunlar olurken gizli eşcinsel, Mormon ve cumhuriyetçi yazman Joe akıl hocası, Roy'dan çok iyi bir iş teklifi almıştır. Joe, işi hemen kabul etmemiştir çünkü Brooklyn'e tutkun olan ve Washington'a gitmek istememiş olan Valium bağımlısı eşi Harper'dan endişe duymaktadır. Prior'da bu zaman sürecinde kendinin bir elçi olduğunu ilan etmiş olan melekler ve hayaletler tarafından rahatsız edilmektedir. Joe ise inancı ile cinsel yönelimini bir arada yaşamak için çabalamaktadır. Louis de ideolojisi ve mutluluğunu tehdit etmekte olan çelişkileriyle yüzleşmektedir.

11. John Adams

11. John Adams

Dizi, 1770 yilinin soguk karli bir kis gununde Boston’da basliyor. Amerika’nin bagimsizlik savasi ve kurulus asamasindaki ilk 50 yilini konu alan mini dizi, tum bunlarin etrafinda idealist avukat John Adams’in politik hikayesi ve dramatik aile hayatina uzaniyor.

10. The Odyssey

10. The Odyssey

Dizinin hikayesi antik çağın büyük destanı Homerosu konu alıyor. 10 senesini savaşlarla geçirmiş ve hep tanrıları suçlamış, hayatta tek önemli şeyinin ailesi (eşi ve çocuğu) olduğuna inanmış kral Odyssey çetin bir yolcuğuğa girer.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Riget

9. Riget

Riget, Krallık adı verilen ve eskiden çamaşırların yıkandığı bir derenin kuruması sonucu oluşan bataklığa inşa edilmiş bir hastanede geçiyor. Bu kadar arazi bilgisinin nedenini merak ediyorsanız dizinin giriş sekansına bakabilirsiniz.

Hastanede kayıp ruhlar dolanırken onlara yardım edebilecek tek kişi ruhlarla iletişim kurabilen Bayan Sigrid’dir. Sigrid oğlunun da hastanede hasta bakıcı olarak çalışmasının avantajıyla olayı çözmek için hasta taklidi yaparak hastanede kalır. Dizinin aksi doktoru İsveç’li Doctor Helmer‘da Danimarka’dan ve Danimarkalı herşeyden nefret eden, sinir bozucu ama kilit bir karakter.

8. Pride and Prejudice

8. Pride and Prejudice

Varsıl centilmen Charles Bingley’nin Netherfield Park malikânesini kiraladığı haberi Longbourn köyü civarında özellikle Bennetlerin hanesinde büyük bir heyecana yol açar. Bennetler beş tane evlenmemiş kıza-en büyükten en küçüğe Jane Elizabeth Mary Kitty ve Lydia- sahiptir ve Bayan Bennet hepsini evlenmiş görme konusunda oldukça ümitsizdir.

7. Generation Kill

7. Generation Kill

Generation Kill, Amerika'nın Irak'ı işgalini konu alan, gerçek hayatta yaşanan olayları işleyen bir savaş dizisi. Dizi, Rolling Stone adlı bir dergi muhabiri olan Evan Wright'ın Amerikan ordusuna ait keşif birliği ile birlikte geçirdiği 21 günü tüm gerçekliğiyle anlatıyor. Olayların siyasi yönünden daha çok askerlerin savaşta yaşadıklarına, savaş hakkındaki düşüncelere, yaşadıkları sıkıntılara değinilmiş.

6. Unsere Mütter, Unsere Väter

6. Unsere Mütter, Unsere Väter

Beş arkadaş Avrupa’nın çehresini ve kendi hayatlarını değiştirecek bir macerada kahraman olmak istemektedir. Wilhelm savaştan çok edebiyata ilgi duyan hassas bir hayalperest olan küçük kardeşi Friedhelm ile doğu sınırına gider. Doğu sınırındaki Wehrmacht’ta çalışmayı dört gözle bekleyen hemşire Charlotte ise Wilhelm’e aşıktır.

Greta hayalleri olan yetenekli bir şarkıcıyken, Yahudi erkek arkadaşı Viktor ailesini Almanya’dan ayrılmaya ikna edememiştir. Friedhelm zaman içinde ruhsuz bir ölüm makinesine dönüşür.

Milyonlarca kişi onlar gibi kahraman olmak istemiştir ama hiçbiri savaşın onlara neler yapabileceğini düşünmemiştir.

5. I, Claudius

5. I, Claudius

Konusu Antik Roma İmparatoru Claudius'un hayatını içermektedir. Roma İmparatorluğu'nun Jül Sezar'ın öldürüldüğü MÖ 44 yılından Caligula'nın öldürüldüğü 41 yılına kadarki süreci konu edilmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Roots

4. Roots

1767 yılında, Afrikadan köle tücarları tarafından kaçırılıp, Amerika’da köle olarak köle olarak satılan Kunta Kinte’nin hikayesi anlatılmakta. Afrikada sıradan bir hayatı olan Kunta Kinte, ava çıktığı bir gün, dış dünyadan gelen köle avcıları da Afrika sahillerine çıkmıştır. Siyahi halkı yakalayıp ülkelerine köle olarak satmaya götürürler. Yakalananların arasında Kunta Kinte de vardır. Kabilesinden, annesinden babasından ayrı bir diyara giden Kunta Kinten’in yeni hayatı artık işkence ve aşşağılanma içerisinde geçecektir…

3. North & South

3. North & South

ingiltere' nin sakin ve huzurlu güney kasabası helstone' dan, bir sanayi şehri olan milton' a taşınmak zorunda kalan, bu iki farklı yer arasında uyum problemi yaşayan margaret hale' in yaşadıkları ve john thornton ile olan aşk ilişkisini konu alıyor .

2. Band of Brothers

2. Band of Brothers

2. Dünya Savaşı'nı anlatan en başarılı TV dizisi olarak gösterilen Kardeşler Takımı, askerler arasındaki görev duygusu, dostluk, güveni son derece etkileyici sahnelerle sergileyen bir cesaret öyküsü.

Band of Brothers / Kardeşler Takımı, tarihçi ve biografçı Stephen Ambrose tarafından yazılan aynı adlı romanından uyarlanan, II. Dünya Savaşı temalı, 10 bölümlük televizyon dizisi serisidir. Ortak yapımcılığını, Akademi Ödüllü Er Ryan'ı Kurtarmak filminde beraber çalışan Steven Spielberg ve Tom Hanks üstlenmiştir.

Dizi, II. Dünya Savaşı sırasında Amerikan ordusunun 506. Alay'ın 101. Hava Gücüne bağlı Easy Bölüğü askerlerinin yaşadıkları tecrübeler esas alınarak kurgulanmıştır. Dizi, öncelikle askerlerin temel eğitim aldığı Georgia'daki Toccoa kampından başlamıştır. Devamında ise Normandiya Çıkarması, Operasyon Market Garden ve savaşın sonunda doğru gerçekleşen Bastogne Savaşı ile sona ermiştir.

Dizideki olaylar Ambrose'nin Easy Bölüğünden hayatta olanlar ile gerçekleştirdiği bire bir röportajlar ile şekillendirilmiştir. Ayrıca savaş sonrası hayatta kalmayı başaran askerlerin yazdıkları kitaplardan da yararlanılmıştır.

1. Dekalog

1. Dekalog

Polonya sinemasının en ünlü yönetmenlerinden olan Kieslowski'nin az bilinen önemli yapıtlarından olan Dekalog, Musevi inancındaki ilk 10 Emir'e tekabül eden, 10 orta metrajlı filmin bir araya gelmesiyle oluşmuş muazzam bir çalışmadır. Tanrı katından gelen ve amacı toplumun temel düzen pratiklerini kurmak olan 10 Emri Kieslowski, 55 dakikalık 10 ayrı filmde, farklı insan öyküleriyle ele alır. Dini anlatımın her hangi bir şekilde su yüzüne çıkmadan arka planda, alt metin olarak kaldığı filmler, 20yy.'daki bireyin ve bireyselleşmenin, kişisel ahlâk çıtasında geldiği noktayı irdeler.

LİSTE YABANCI DİZİLER GRUBU TARAFINDAN HAZIRLANMIŞTIR

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
262
73
50
36
29
17
13