Görüş Bildir
Haberler
En İyi 8 Yol Restoranı

En İyi 8 Yol Restoranı

Tek Araba Gidelim
26.08.2014 - 12:01 Son Güncelleme: 26.04.2022 - 14:31

Mola vermeden yollar geçmez. Mola vereceğiniz lokasyonda da lezzetli ve değişik yemekler tatmak istersiniz. İşte bu listede keyif alabileceğiniz 8 yol restoranını bulabilirsiniz. Uzun yolculukları tek başınıza yapıyorsanız da; TAG’ı denemeyi unutmayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gülcemal Kebapçısı

1. Gülcemal Kebapçısı

Yolunuz Manisa’dan geçecek ve siz kebap yemeyeceksiniz. Orada bir terslik var. Manisa Kebabı’nın yapıldığı en güzel yerlerden biri olan Gülcemal Kebapçısı’na mutlaka uğramalısınız.

2. Tekirdağ Peynir Helvacısı

2. Tekirdağ Peynir Helvacısı

Yolunuz Tekirdağ’dan geçiyor ve köfte yerine başka bir lezzet denemek istiyorsunuz. Tekirdağ’ın köftesi kadar ünlü olan peynir helvası size enerji katacak. Vanilyalı dondurmalı olan ise bizim önerimiz.

3. Hüsrev Lokantası

3. Hüsrev Lokantası

Yolunuz Karadeniz’e mi düştü? Rize - Hopa güzergahında bulunan Hüsrev Lokantası’nda kuru fasulye yemeyi önceden programınıza ekleyin. Yiyebileceğiniz en lezzetli kuru fasulye bu 50 yıllık lokantada.

4. Elmacıoğlu İskender

4. Elmacıoğlu İskender

Kayseri denince akla ilk sucuk ve pastırma gelir. Ama yağlama da mutlaka denenmesi gereken lezzetlerdendir. Kayseri’de tanınan restoranlardan biri olan Elmacıoğlu’nda unutamayacağınız bir lezzet deneyimi yaşamaya hazır olun.

5. Konya Köşk Lokantası

5. Konya Köşk Lokantası

Konya’da bir köşkün içinde hizmet veren Köşk Restoran, Konya mutfağının eşsiz lezzetlerini sunuyor. Meşhur pidesinin yanı sıra, şehrin her evde pişen yemeği Bamya Çorbası mutlaka denenmeli.

Görsel Kaynak: bernaevyemekleri.com

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sinan Bey Konağı

6. Sinan Bey Konağı

Kastamonu’ya yolunuz düşerse yörenin en ünlü yemeklerinden Banduma’yı mutlaka tatmalısınız. Yapılışı zahmetli ama lezzeti muhteşem. Tereyağ, fındık ve tavuk etinin yufkanın üzerindeki uyumu damağınızda bir lezzet şöleni yaşatacak. Öncesinde diyet yapmakta fayda var.

Görsel kaynak: etarifim.com

7. Yılmaz Pide

7. Yılmaz Pide

“Sürmene deyince pide, pide deyince Yılmaz Pide” diyor oranın yerlileri. Pidenin mucidi olarak tanımlanan Yılmaz Pide Trabzon’a gitmek için tek başına yeterli bir sebep olabilir.  Daha yemeğe başlamadan kokusuyla baş döndüren pidelerden özellikle peynirli pideyi denemenizi tavsiye ediyoruz.

8. Lalezar Türk Mutfağı

8. Lalezar Türk Mutfağı

Bursa’dan geçerken bir kere de İskender Kebabı dışında farklı bir lezzet denediğiniz olmuş muydu? Lalezar Türk Mutfağı’nı ziyaret ettikten sonra, Bursa’da artık İskender Kebap bile yemeyebilirsiniz. Enfes ev yemekleri yapan bu restoranın talaş kebabı mutlaka denenmeli.

Görsel kaynak: tripadvisor.com.tr

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Derya Yavuz

Hüsrev lokantası Rize Çayelinde Hopa ise Artvinin ilçesi.

Pelin Hizal Smines

Rize-Hopa güzergahı demek Hopa'da ya da Rize'de demek değil, Rize'den Hopa'ya giderken demek aslında. Hüsrev de adresini öyle paylaşıyor. Bir yanlışlık yok b... Devamını Gör

Musa Yorulmaz

Tekirdağ köftesi illa ki