Görüş Bildir
Haberler
Emziren Anneye Destek Olmanın 6 Yolu

Emziren Anneye Destek Olmanın 6 Yolu

Gebe.com
23.02.2017 - 15:14

Emzirmek doğal ve gündelik bir eylem olmasına rağmen, özellikle alışma döneminde bazı problemlerin yaşanması gayet normaldir. Bu dönemde bir anneye destek olmak istiyorsanız bu yazımız tam size göre…

Göreceli olsa da, emzirmek, bazı anne ve bebekler için oldukça kolaydır. Anneler biraz acı hisseder ancak bütün taşlar yerine oturur ve emzirmek anne için de bebek için de günlük sıradan bir eyleme dönüşür.

Kimi anneler için ise emzirme zordur. Anneyi yalnız ve acımasız bir muamele görüyormuş gibi hissettiren bir acıdır.

Nedeni ne olursa olsun, emzirme hedeflerine ulaşmakta güçlük yaşayan annelere nasıl destek olunacağını bilmek, maalesef ki zordur. Yardımcı olabilecek 6 adımdan sizlere bahsedelim:

1- Anneye, çok iyi bir iş çıkardığını hatırlatın

Ona söyleyebileceğiniz en iyi şey: “Çok iyi bir iş çıkarıyorsun! Şu an zorlanıyor olabilirsiniz ancak eminim ki bunu başaracaksın.” Bunlar, her annenin duymak istediği cümlelerdir.

2- Bazen işlerin karmaşık olabileceğini kabullenin

Emzirmenin doğal bir şey olması, maalesef ki her zaman kolay olacağı anlamına gelmez. Emzirmenin, mücadele haline gelmesinin birçok nedeni (annenin fizyolojisi, altta yatan tıbbi sorunlar, ruhsal durumu, bebeğin beslenme becerisi gibi) olabilir. Emzirme tavsiyeleri, derli toplu kurallar şeklinde, paket halinde sunuluyor genelde – meme, en iyisidir, 12 aydan küçük bebekler, kendi kendilerine sütten kesilmezler gibi. Ancak bu kurallar, her anne ve bebeğin farklı olduğunu hesaba katmazlar genelde. Yalnızca bu gerçeği kabullenmek yerine, kadının kendini çok az daha yalnız hissetmesini sağlayabilir.

3- Acısını dikkate alın

Emzirme acısı, aldatıcıdır. Bir yandan, kadınlara acımaması gerektiği söylenir. Acıyorsa eğer bir sorun olduğunu söylenir.

Kadınların çoğu, alışma döneminde acı çekerler. Bazı kadınlar, her emzirdiklerinde, bebek memeye yapıştıkça, meme ucunu çektikçe biraz rahatsızlık hisseder. Ancak acı, minimal olmalı ve neredeyse hemen yok olmalıdır. Eğer ki tam tersi ise, bir emiş probleminin veya anatomik bir durumun habercisi olabilir. Yapılması gereken en önemli şey, anneyi dinlemek ve basit, herkese uyan kalıp yanıtlar vermemektir.

4- Anneye diğer her şeyde yardımcı olun

Özellikle yorucu olan ilk haftalarda, ailenin ve arkadaşların yapabilecekleri en iyi şey, anneye, bebekle ilgisi olmayan her şeyde yardımcı olmaktır. Öyle ki anne, yalnızca beslemeye ve bebeği ile bağ kurmaya odaklanabilsin.

Ziyaretçilerin, yeni bebeği sevmek istemeleri doğaldır. Ancak anne ile bebeğin birlikte geçirdikleri anlar ise kritiktir. Anne emzirme konusunda sorun yaşadığında, bebeğiyle ten temasını artırmalı ve müdahale olmaksızın onunla vakit geçirmelidir.

5- Profesyonel yardım önerisi sunmalı

Kendi çocuklarını emzirmiş annelerin, kayınvalidelerin, arkadaşların verecekleri iyi tavsiyeler elbette ki vardır. Ancak bazen, annelerin uzman tavsiyesi alabilecekleri, hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olacak yaratıcı, kişiselleştirilmiş çözümlere erişebilecekleri bir profesyonel yardımın veya destek grubunun yerini hiçbir şey tutamaz. Ailenin ve arkadaşların yapabilecekleri en iyi şey, annenin, bir emzirme danışmanı veya emzirme destek grubu bulmasına yardımcı olmaktır.

6- Unutmayın ki: Onun çocuğu, sizin değil!

Bunu söylemek durumunda kalmak bile aslında hiç hoş değil ama bir annenin emzirme hedeflerine ulaşamaması durumunda, asla anneyi utandırmamalı veya daha çok çabalaması gerektiğini söylememelisiniz. Öte yandan da bir kadını, henüz hazır olmadan önce, bırakmaya zorlamak asla kabul edilemez. Emzirmenin birçok yöntemi vardır. Anneler, destekleyici emzirme sistemleri kullanabilir, süt pompalamayı deneyebilirler. Bu seçenekleri değerlendiren kadınların yalnızca desteğe ihtiyaçları vardır; vazgeçirmeye çalışan birine değil.

Anne olmak sürekli yeni bir şeyler öğrenmek demektir. Daha fazlası için...

Anne olmak sürekli yeni bir şeyler öğrenmek demektir. Daha fazlası için...

Gebelik öncesi, gebelik, doğum sonrası ve bebek bakımıyla ilgili tüm merak ettiğiniz içerikler gebe.com da.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
6
3
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın