Görüş Bildir
Haberler
Elinizdeki Bir Kitap ile Hiç Para Vermeden Sınırsız Kitap Okuyabileceğinizi Biliyor muydunuz ?

Elinizdeki Bir Kitap ile Hiç Para Vermeden Sınırsız Kitap Okuyabileceğinizi Biliyor muydunuz ?

Tanışma Faslı

Merhabalar arkadaşlar, bu yazımda sizlere 3 ay önce bir arkadaşım vasıtası ile keşfettiğim bir mobil uygulamadan bahsedeceğim. Bu yazıyı yazmamdan anlayabileceğiniz üzere bu uygulamayı o kadar çok beğendim ki yaygınlaşması için bu yazıyı yazma gereği duydum :) Öncelikle uygulamanın amacından ve kendilerini nasıl tanıttıklarına değinelim diyorum.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye`nin Kitap Odaklı Sosyal Ağı

Kendilerini bu sloganla ifade ediyorlar. Slogandan anlayacağınız üzere uygulama kitap severlerin bir araya geldiği twitter benzeri bir sosyal ağ uygulaması ama eksiği yok fazlası var :) 'Nedir bu ekstra özellikkleri ?' derseniz hepsinden aşağıda bol bol bahsedeceğim zaten. Uygulamanın adı 'Kitap Dostum' ve iOS ve Android cihazlar için mobil uygulama marketlerinden ücretsizce indirebiliyoruz. Mobil cihazların haricinde web siteleri de var. www.kitapdostum.com adresinden sitelerine girip mesajlaşma hariç tüm sosyal ağ özelliklerini kullanabiliyorsunuz. (Umarım yakında mesajlaşma da eklenir) 19 Mayıs itibari ile uygulamarından ve web sitelerinden kitap satışına da başladıklarını belirteyim.

Tanıtım Videosu

Twitter benzeri bir arayüzleri var

Uygulamayı ilk açtığınızda twitter ile karıştırmanız mümkün çünkü çok benzer bir arayüzleri var :) Tabi sadece görünüş olarak değil işlevsel bakımdan da benziyor. Uygulamada kişiler arası mesajlaşma, arkadaşlık sistemi, kullanıcı profilleri, beğenme & paylaşma ve yorum yapma gibi birçok sosyal ağ özelliği mevcut. Bunların haricinden dilediğiniz kitaplardan alıntı paylaşma ve dilediğiniz bir kitabı yorumlama gibi ekstra özellikleri mevcut. Yazı şeklinde gönderi paylaşmaya medya ortamı da dahil edilebiliyor twitter gibi. Şuan sadece fotoğraf ekleme ile sınırlı ama ileride video ekleme de gelebilir diye düşünüyorum. Uygulamanın son güncellemesinde keşfet sayfası da eklendi ve arkadaşlarınız haricinde uygulamada diğer kullanıcıların neler paylaştığını görebildiğiniz harika bir fırsat sunuyor.

Ücretsiz Kitap Takası (Kargoyu Onlar Karşılıyor)

Gelelim işin en güzel ve en sevdiğim yerine :) Yanlış okumadınız, Kitap Dostum kütüphanesi ile yaptığımız takasların kargo gönderim ve teslim ücretlerini tamamen onlar karşılıyor. Her ay üç adet kitap takas hakkı ve bir adet ücretsiz kargo hakkımız bulunuyor. Kitap Dostum kütüphanesinde yer alan binlerce kitap arasından hoşunuza giden kitapları seçip elinizde bulunan kitaplar ile takas ediyorsunuz ve editör onayına gidiyor. Editör onay verince telefonumuza bir sms ve uygulama bildirimi düşüyor ve elimizdeki kitapları bize gönderilen müşteri numarasına yurtiçi kargo şubesinden gönderiyoruz ve kargo kendilerine ulaşınca takaslarımızı hazırlayıp tekrar evimize yani kapımıza kadar ücretsiz bir şekilde gönderiyorlar. Böylece cebimizden kuruş çıkmadan okuyup bitirdiğimiz kitapları yenileri ile takas ediyoruz :) Tabi bu sadece Kitap Dostum Kütüphanesi ile yaptığımız takaslar için geçerli.

Kullanıcılar Arası Kitap Takası da Mevcut

Uygulama içerisinden dilediğiniz bir kullanıcı ile kendinizde kitap takası yapabiliyorsunuz ama bu işlemlerde kargoyu kendimiz karşılamamız gerekiyor. Kitap Dostum Kütüphanesi kullanıcılardan gelen kitaplardan oluştuğu için aradığınız her kitabı bulamayabiliyorsunuz haliyle kullanıcılar arası takas yapmaya yönleniyorsunuz istediğiniz kitabı bulabilmek için. Okumak istediklerim diye bir seçeneği var ve okumayı çok istediğiniz kitapları listeye ekliyorsunuz ve herhangi bir kullanıcı o kitabı takas listesine eklediğinde uygulama size hemen bildirim gönderiyor ve karşı kullanıcı ile deyim yerindeyse pazarlığa oturuyoruz :) Kitap sahibini elinizdeki bir kitapla ikna edip takas gerçekleştirmeye ikna etmeniz gerekiyor. Karşı kullanıcı sizin takas listenizdeki kitaplara bakıyor ve ilgisini çeken bir kitap olursa anlaşıyorsunuz ve dilediğiniz şekilde takas işlemini gerçekleştiriyorsunuz :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kapanış ve Linkler

Daha o kadar çok özelliği var ki bahsedip spoiler vermek istemiyorum, kendiniz indirip keşfedersiniz yoksa bir zevki kalmaz diye düşünüyorum :) iOS ve Android cihazlar için uygulama marketlerinden ücretsizce indirilebiliyor. Daha kolay bulabilmeniz için linkleri de paylaşıyorum.

iOShttps://itunes.apple.com/us/app/id1164088087

Android : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kitapdostum

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın