Görüş Bildir
Haberler
Ankara Üniversitesi DTCF'de Eğitime Üç Gün Ara

Ankara Üniversitesi DTCF'de Eğitime Üç Gün Ara

Onedio Medya
23.02.2015 - 18:56
İçeriğin Devamı Aşağıda

Karşıt görüşlü öğrenciler arasında gerilimin yaşandığı Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi'nde eğitime üç gün ara verildi.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi'nde (DTCF), karşıt görüşlü öğrenciler arasında olay çıkması ihtimâline karşı derslere üç gün ara verildi.

Ege Üniversitesi'nde geçen Cuma günü öğrenciler arasında çıkan kavgada Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesinin ardından polis ekipleri üniversitelerde önlemler aldı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi'nde karşıt görüşlü öğrencilerin birbirlerine saldırmak üzere hazırlık yaptığı belirlendi.

Fakülte bahçesinde toplanan öğrenci grupları, çevik kuvvet ekipleri tarafından okul dışına çıkarıldı. Yoğun güvenlik önlemleri altında çıkarılan, gruplar karşılıklı sloganlar attı.

Öğle saatlerinde de derslere ara verildiği duyuruldu. Fakültenin internet sitesinden yapılan açıklamada 'Fakültede, bugün saat 13.00'ten itibaren 26 Şubat 2015 Perşembeye kadar derslerin ertelendiği, telafi tarihlerinin daha sonra ilan edileceği' bildirildi.

Çakıroğlu'nun ölümünün ardından üniversiteler gergin

Hayatını kaybeden tarih bölümü son sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Sivas ve Malatya'da yürüyüş düzenlendi.

Sivas'ta Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesindeki merkezi kafeterya önünde toplanan çok sayıda öğrenci, sloganlar atarak fakülteleri gezdi.

Ellerinde Türk bayrakları taşıyan öğrenciler, İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra ülkücü yemini etti. Grup, daha sonra dağıldı.

Malatya İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi önünde toplanan bir grup öğrenci, tekbir getirip sloganlar atarak kampüsteki pembe yolda bir süre yürüdü. Kampüs içindeki Cumhuriyet Meydanı'na gelen öğrenciler, burada hilal şeklini alarak ülkücü yemini etti.

Karşıt görüşlü öğrencilerin de kampüste toplandığı bilgisini alan polis ekipleri, yürüyüş esnasında ve sonrasında geniş güvenlik önlemi aldı.

Niğde'de iki öğrenci yaralandı

Niğde Üniversitesinde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada 2 kişi yaralandı. Fen Edebiyat Fakültesi kantininde karşıt görüşlü iki öğrenci, birbirlerine 'neden baktın?' diyerek sataştı. Tartışmanın büyümesi üzerine çıkan kavgaya bu öğrencilerin arkadaşları da karıştı. İki öğrenci yaralandı, polis kampüste geniş önlemi aldı.

Tokat ve Kayseri'de anma

Tokat Ülkü Ocakları Niksar Şubesi, Çakıroğlu için mevlit okuttu. Kayseri'de ise Türk Hukuk Enstitisü üyesi bir grup avukat Çakıroğlu'nun öldürülmesini protesto etti.

  • Kaynak: DHA, Anadolu Ajansı
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0