Görüş Bildir
Haberler
Durum Komedisinin En İyi Örneklerinin Türk Televizyonundan Çıktığını Kanıtlayan Tarihinin En İyi 18 Sitcom Dizisi

Durum Komedisinin En İyi Örneklerinin Türk Televizyonundan Çıktığını Kanıtlayan Tarihinin En İyi 18 Sitcom Dizisi

Üç saatlik dizilere inat durum komedisini savunacağız!

İçeriğin Devamı Aşağıda

*Diziler yayın tarihi esas alınarak sıralanmıştır.

1. Kaynanalar (1974)

1. Kaynanalar (1974)

Türkiye'de olduğu kadar dünyada da sitcomun ilk örneklerinden olarak görülen Kaynanalar'da Nuri Kantar ve ailesinin Anadolu'dan İstanbul'a göç edişi konu ediliyor. Aile büyükşehir kurallarına uyum sağlamaya çalışırken geleneklerinden de uzaklaşmak istemediği için büyük bir çaba sarfediyor. Dizi aynı zamanda Türk televizyonlarının en uzun soluklu dizilerinin başında yer alıyor.

2. Bizimkiler (1988)

2. Bizimkiler (1988)

Aynı apartmanda oturan bambaşka karakterlere sahip insanların hayatlarının anlatıldığı komik ve sıcak bir hikaye olan Bizimkiler, her bölümün bir başlığa sahip olmasıyla sitcom kültürünü benimsiyor. Efsane bir kadroya sahip olan dizideki karakterlerin hepsi akıllara replikleriyle hala adından söz ettiriyor.

3. Sıdıka (1997)

3. Sıdıka (1997)

90'ların ironik dizilerinden biri olan Sıdıka'da 'ev kızı' kavramını tüm dünyaya tanıtan Sıdıka'nın hayatını ekranlara aktarıyor. Tipik bir Türk ailesinin kızı olan Sıdıka, hayatının bir akvaryumun içinde yaşayan balığa benzediğinin farkında olarak bir yaşam sürdü. Sıdıka'yı Hasibe Eren'in canlandırdığı dizide, Ali Erkazan, Füsun Demirel gibi usta isimler de Sıdıka'nın ailesini canlandırdı.

4. Ruhsar (1997)

4. Ruhsar (1997)

Ruhsar, kocasını delicesine kıskanan bir kadının ölümünün ardından yalnızca hayatı yerle bir olan kocasının görebileceği şekilde hayata dönmesini konu ediniyor. Başrollerini Hande Ataizi ve Cem Davran'ın konu edindiği dizi dönemin fantastik dizisi olarak da ön plana çıkıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Baskül Ailesi (1997)

5. Baskül Ailesi (1997)

Yemeğe asla hayır diyemeyen, üç çocuklu bir ailenin hikayesini aktaran Baskül Ailesi, 13 bölümden oluşan ama hala konuşulan bir dizi...

6. Ayrılsak da Beraberiz (1999)

6. Ayrılsak da Beraberiz (1999)

Tam 490 bölüm ekranda kalan ve en uzun süren diziler arasında yerini alan Ayrılsak da Beraberiz, boşanan bir çiftin inatlaşma uğruna hala aynı evde yaşama hikayesini ekrana taşımıştı. Başrollerden Berna karakterine önce Janset Paçal, daha sonra Ayşe Tolga hayat verdi. Teoman'ı ise Hakan Yılmaz canlandırdı. Salonun ortasındaki paravanıyla çoğu kişinin aklında yer ettiği kesin!

7. Dadı (2000)

7. Dadı (2000)

Evlilikle kafayı bozan ve dadılık ile alakası Melek'in yolu Ömer Giritli ile kesiştiğinde 'dadı' olmuştur bile... Başrollerini Gülben Ergen ve Kenan Işık'ın paylaştığı Dadı, Giritli ailesinin evinde yaşanan olayları gözler önüne serdi. Tek başına çocuklarını büyütmeye çalışan bir babanın hayatı, Melek ile tamamen değişti.

8. Yedi Numara (2000)

8. Yedi Numara (2000)

Evlerini yedi tane üniversite öğrencisine kiralayan ve onları çocukları olarak gören Vahit ve Zeliha çiftinin '7 numara'ya sahip evlerinde yaşadıklarını konu edinen dizi, Türk televizyonunun unutulmayan dizilerinden biri...

9. Tatlı Hayat (2001)

9. Tatlı Hayat (2001)

Başrollerini Türkan Şoray ve Haluk Bilginer'in paylaştığı Tatlı Hayat, gözü yükseklerde, eskiden gecekonduda yaşayan bir kuru temizlemeci olan İhsan ve eşi Sevinç'in lüks bir eve taşındıktan sonraki yeni hayata karşı olan adaptasyon sürecinde yaşadıklarını konu edinerek Türk insanının gerçeklerini gözler önüne seriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. En Son Babalar Duyar (2002)

10. En Son Babalar Duyar (2002)

Bir Türk ailesi klasiği olan bir haberin en son babanın kulağına gitmesi durumunu ele alan En Son Babalar Duyar'da evin annesi başlarına gelen her şeyi son raddeye gelene kadar babaya duyurmama telaşındadır. Başrollerini Ali Erkazan, Ayşegül Atik, Ali Sunal, Arzu Balkan gibi isimlerin paylaştığı dizide her ailenin başına gelebilecek durumları izledik.

11. Çocuklar Duymasın (2002)

11. Çocuklar Duymasın (2002)

Çocuklar Duymasın, 2002'de gösterime girdiği günden itibaren farklı televizyon kanallarında yer alarak yayın yolculuğuna hala devam ediyor. Başrollerini Tamer Karadağlı ve Pınar Altuğ'un paylaştığı dizi, ilk başlarda geçinemeyen çiftin boşanması üzerine kurgulansa da daha sonra aile içinde yaşanan olayları konu edindi.

12. Avrupa Yakası (2007)

12. Avrupa Yakası (2007)

Gülse Birsel'in kaleminden çıkan Türkiye'nin hala izlenen sitcomlarından biri olan Avrupa Yakası... Sütçüoğlu ailesinin her bir karakterinin farklı sorunlarının gündeme geldiği dizinin tüm karakterleri bir fenomen haline geldi. Dizinin başrollerinde Ata Demirer, Gülse Birsel, Engin Günaydın, Hümeyra, Gazanfer Özcan gibi çok sevilen isimler yer alıyordu.

13. Benim Annem Bir Melek (2008)

13. Benim Annem Bir Melek (2008)

Tüm aile içi ilişkilere değinen Benim Annem Bir Melek, çocukları için her şeyi yapmaya hazır olan ancak hayatlarına da burnunu sokmaktan hiç çekinmeyen Neriman ve ailesinin hayatını ekrana taşıyor. Dizinin başrollerini Oya Başar, Tarık Ünlüoğlu, Dolunay Soysert ve Ali Sunal'ın paylaşıyor. Çocuklarına düşkün olan annelerin Neriman'a bayıldığı kesin!

14. 1 Kadın 1 Erkek (2010)

14. 1 Kadın 1 Erkek (2010)

Başrollerini Demet Evgar ve Emre Karayel'in paylaştığı sitcom, kadın-erkek ilişkisine yönelik konulara mercek tutuyordu. Sevgililik döneminden evliliğe hazırlığa uzanan 1 Kadın 1 Erkek, daha sonra 1 Kadın 1 Erkek 2 Çocuk ile ekranlara geri dönerek evliliğe ve anne-babalığa dair konuları da ele almıştı. Türkiye'de bir ilke imza atan dizi yalnızca ikili ilişkilere odaklandığından da oldukça çok sevildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Leyla ile Mecnun (2010)

15. Leyla ile Mecnun (2010)

Absürt komedinin Türkiye'de benimsenmesini sağlayan Leyla ile Mecnun, karakterleriyle hafızalara kazınan dizilerden biri... Dizi final yapalı seneler geçse de her geçen gün hayran kitlesinde artış meydana geliyor. Kireçburnu'nda bir mahallede çekilen dizi, günlük yaşama yerleştirilen espriler ve hicivlerle aileden birileri oldular. Asıl konusu aynı gün doğup aynı beşiği paylaşan Leyla ile Mecnun'un yıllar sonra bir araya gelişini konu ediniyor.

16. Yalan Dünya (2011)

16. Yalan Dünya (2011)

Farklı tarzlara sahip iki komşunun hayatlarının aynı terasta birleşmesini ele alan dizi, farklı karakterleriyle çok sevildi. Günlük hayatta karşılaşabileceğiniz neredeyse tüm tiplerden seçmeler sunan Yalan Dünya'nın başrollerini güldürünün çok sevilen isimleri paylaştı.

17. İşler Güçler (2012)

17. İşler Güçler (2012)

Sinema filmi çekebilmek için aslında hiç sevmediği işleri yapmak zorunda kalan üç arkadaşın yaşam serüveni ekrana yansıyor. Başrolleri Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Sadi Celil Cengiz'in paylaştığı dizi ülkemizde oldukça ses getiren yapımlar arasında yer aldı.

18. Jet Sosyete (2018)

18. Jet Sosyete (2018)

Gülse Birsel'in hem yazıp hem oynadığı son dizisi de içeriğimizde yerini aldı. Jet Sosyete, tekstil şirketinde getir götürcü olan Yaşar'ın bir anlık karar sonucu genel müdür oluşu ailesiyle birlikte jet sosyeteye ani bir giriş yapmasını konu ediniyor. Dizi, iki farklı televizyon kanalından sonra internet üzerinden yayınlanarak üçüncü sezonuyla final yaptı.

Nasıl da hasret kaldık böyle samimi komedilere... Sizin favoriniz hangisi? Yorumlarda buluşalım!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir👇🏻

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
87
47
15
6
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın