Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın En Pahalı 10 Kenti Açıklandı

Dünyanın En Pahalı 10 Kenti Açıklandı

Onedio Medya
11.03.2016 - 00:04 Son Güncelleme: 11.03.2016 - 11:12

İngiltere merkezli araştırma ve analiz şirketi Economist Intelligence Unit (EIU) dünyada yaşamın en pahalı olduğu kentleri açıkladı. 

Listenin ilk sırasında Singapur yer aldı. Singapur’u; Zürih, Hong Kong, Cenevre gibi kentler izledi. Londra listenin altıncı, New York ise yedinci sırasında yer aldı.

Gıda, kira, eğitim ve eğlence masraflarını dikkate alan araştırma 133 şehri kapsadı. Yaşamın en ucuz olduğu kentler ise  Zambiya’nın başkenti Lusaka ile Hindistan’ın Bangalore ve Mumbai kentleri oldu.

EIU en pahalı 10 kenti şu şekilde sıralandı:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1 – Singapur

1 – Singapur

Güneydoğu Asya’nın şehir devleti Singapur bir kez daha dünyanın en pahalı şehri olarak belirlendi. 

Burada 100 metrekare bir dairenin aylık kirası 4 bin 500 euroya kadar çıkabiliyor. Singapur’u en pahalı şehir yapan etkenler arasında dışa bağımlılık önemli rol oynuyor.

2 – Hong Kong

2 – Hong Kong

İkinci sırayı iki kent paylaşıyor. Asya’nın en büyük serbest pazarı ve limanı, turizm ve ticaret merkezi Hong Kong En Pahalı Şehirler sıralasında iki numarada. 

Burada benzin nispeten pahalı buna karşılık gıda ucuz. Ancak Hong Kong ikinciliği bir İsviçre kentiyle paylaşıyor.

3 – Zürih

3 – Zürih

Zürih ve Cenevre pek de gıpta edilmeyecek bir kategoride birbiriyle yarışıyor. 2015’in dördüncü sırasındaki İsviçre kenti, bu kez zirveyi zorluyor. Zürih, listenin ikinci sırasına yerleşerek aynı zamanda Avrupa’nın en pahalı şehri oldu.

4 – Cenevre

4 – Cenevre

İsviçre Frangı’nın Euro karşısında serbest bırakılması ve gelir ve fiyat düzeyinin yüksek olması iki İsviçre kentini üst sıralara taşıdı. Bunlardan ilki 4 numarada yer alan Cenevre. Cenevre 2015’te 7’nci sıradaydı.

5 – Paris

5 – Paris

Avrupa’dan bir başka başkent Paris ilk beşte yer aldı. Turistlerin gözdesi kent, burada yaşamak isteyenler için de hiç ucuz değil.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6 – Londra

6 – Londra

Londra düzenli yapısı, geniş metro ağları, birbirinden güzel parklarıyla Avrupa’nın önde gelen metropollerinden. Ancak bu gözde şehirde yaşamanın da bir bedeli var. İngiltere başkenti listenin 6. sırasında yer aldı. Bu yıl ilk 10'dan düşen şehirler Melbourne, Sydney ve Oslo oldu.

7 – New York

7 – New York

Böyle bir liste yeni bir kente taşınacak olanların yerleşecekleri şehirde ne kadar masraf yapacaklarını hesaplamalarına da yardımcı oluyor. Listedeki iki ABD kentinden biri olan New York pahallılık sıralamasında 7’nci. Kent geçen yıl 22'nci sıradaydı. Artan gıda fiyatları ve güçlü dolar bunda etkili oldu.

8 – Kopenhag

8 – Kopenhag

İlk 10’da Alman kentleri yer almadı. Beş Avrupa metropolünün girdiği 'Top 10’in 8 numarasında Danimarka başkenti Kopenhag var.

9 – Seul

9 – Seul

Güney Kore başkenti Seul listenin 9’uncu sırasında bulunuyor.

10 – Los Angeles

10 – Los Angeles

Lİstenin 10 numarasında ise ABD'nin batı kenti Los Angeles yer aldı.

DW

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
186
62
41
31
30
9
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Soner Çoban

araştırmayı yapanlarda ingilizler euroyla pahalı geliyorsa türk lirasıyla gittik mi euro çevirirken para biter herhalde amk.asdasdas

Furkan Meraklı

New york'un Los Angeles'tan pahalı olması şaşırtıcı olmuş 😂

Ahmetcan Oral

Tokyo' yu listede sanıyordum. Göremeyince şaşırdım.