Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın Dört Bir Yanından 15 Alışılmadık Moda Geleneği

etiket Dünyanın Dört Bir Yanından 15 Alışılmadık Moda Geleneği

Elbette her topluluğun kendi gelenekleri var. Bu gelenekler kendileri için normalken başkaları için çok garip olabiliyor. Bu galeride 15 farklı ülkeden alışılmadık moda geleneklerine bakacağız!

Kaynak: http://9gag.com/gag/aNnv6z4?ref=fbp
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Panço - Şili

1. Panço - Şili

Panço'nun abartılı bir tasarımı yok. Bu, kafanın geçireleceği deliği olan tek parça bir kumaş. Güney Amerika'ya giden her gezginin bir tane edinmesinin şart olduğu ünlü giysi. Ünü kıtaları aşmış olan bu ürünü, basit şekli ve farklı desenleriyle günümüzde her 5 mağazadan 3'ünde görebiliyoruz.

2. Ushanka - Rusya

2. Ushanka - Rusya

Yuvarlak hatlı bir taç olan standart, modern tip Ushanka 20.yüzyılda üretildi. Bu 'Rus kalpağı' Sovyetler Birliği ve Rusya Federasyonu'nun bir ikonu, sembolü haline geldi.

3. Gho - Bhutan

3. Gho - Bhutan

Erkekler için 'Gho' olarak adlandırılan bu giysi Bhutan halkının giyilmesi zorunlu ulusal kıyafeti. Diz boyunda olan ve belden bir kemerle bağlanan giysi. Ayrıca yüksek statüye sahip kişiler için 'Kabney' adında bir fular eklenir.

Bhutan neresi diye düşünenler için ; Bhutan - Vikipedi

4. Drindl - Avusturya

4. Drindl - Avusturya

Bir korse, bluz ve uzun bir etekten oluşan Drindl özellikle kırsal bölgelerde yaşayan yaşlı kadınlar tarafından giyiliyor. Düğümlerin nerede olduğu ise kadının medeni halini belirtiyor.

5. Sombrero Vueltiao - Kolombiya

5. Sombrero Vueltiao - Kolombiya

Yerel dilde 'gölgeleyici' olarak tanımlanıyor. Vueltiao'yu normal bir Sombrero'dan ayıran özelliği ise siyah-beyaz çizgileri. Bu Kolombiya'nın ulusal sembolü ve 'şapka' olarak tanımlayabileceğimiz aksesuar cebinize girebilecek şekilde katlanabiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Beret - Fransa

6. Beret - Fransa

Fransızlar kafalarının tek tarafına yatık olarak kullandıkları bu berelerden vazgeçemiyor. Ayrıca Fransız ordusunda ve 'Onion Johnnies' olarak bilinen soğan çiftçileri tarafından kullanılıyor.

7. Lederhosen - Almanya

7. Lederhosen - Almanya

Temel olarak Bavyera'da bulunan Lederhosen her gün giyilebilecek 'sağlam' bir giysi. Özellikle Oktoberfest sırasında kupa kupa bira içerken giyilebilecek günlük giysi...

8. Babouches - Fas

8. Babouches - Fas

Babouches orijinali Pers dilinde 'papoosh' olan kelimenin Fransız versiyonundan gelen bir isim. Burada 'pa' ayak anlamına, 'poosh' ise koruyu anlamına geliyor. Birçok desende ve renkte bulunabilen bu ayakkabılar Fas'ın en popüler ayakkabıları. Sıklıkla payetleri ve nakışları da oluyor.

9. Kimono - Japonya

9. Kimono - Japonya

Kimono çok basit bir anlama sahip, 'yıpranmış şey.' Bir samuray klanının

tasviri olarak, politik görüşleri yansıtır şekilde ya da kişinin farklı özelliklerine göre renk kombinasyonları yapılıyor. Cazibe ve tutku için kırmızıyı ya da sonsuz aşk için pembeyi seçmelisiniz.

10. Clogs - Hollanda

10. Clogs - Hollanda

Tahta ayakkabılardan daha rahat ne olabilir ki? 'Clogs' birçok ülkede giyiliyor ancak doğal olarak anavatanı Hollanda ile ünlü. En eskileri ise 1230 yılından beri duruyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Gele - Nijerya

11. Gele - Nijerya

Gele genellikle özel amaçlar ve kutlamalarda kullanılan geniş ve ayrıntılı bir başlık. Esneyebilen sert kumaşlardan üretiliyor. Ulusal bir giysi olarak nitelendirilliyor ve genellikle 'ne kadar büyükse o kadar iyi' görüşü hakim.

12. Şalvar - Türkiye

12. Şalvar - Türkiye

Şalvar geçmişi Osmanlı İmparatorluğu'na kadar uzanan bir bol, sarkık pantolon. Kadınlar tarafından çeşitli üst giysilerle kombinlenir, kırsalda yaşayan kadınlar tarafından açık, parlak renkler tercih edilir. Erkekler ise sıklıkla bir cübbe ile kullanır.

13. Bunad - Norveç

13. Bunad - Norveç

Bunad çoğunlukla kutlamalarda hem kadınlar hem de erkekler tarafından giyilen bir giysi. Kökenine göre değişen yaklaşık olarak 200 farklı tipi mevcut.

14. Conical Hat - Vietnam

14. Conical Hat - Vietnam

Bu konik şapka Vietnam'da 'Non La' olarak biliniyor ve Asya boyunca oldukça popüler ancak en çok Vietnam ile tanınıyor. Şapkanın ağız kısmına sadece ışığa tutulduğunda görülecek şekilde şiirler yazılıyor.

15. Kilt - İskoçya

15. Kilt - İskoçya

Peki etekli bir erkekten daha moda ne olabilir? Özellikle ekose olanından...

İskoç etekleri 1976 yılında 'Kıyafet Yasası' ile yasadışında bırakıldı ve bu ulusal giysi oluşunu başlattı.

İçliklerinizi evde bırakın...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki sizce hangisi en güzeli?

Peki sizce hangisi en güzeli?
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
224
65
44
12
11
7
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sungyoung park

arkasına basılmış ayakkabı -türkiye

asiye

Bir de Japonya. Ya da bana yakuza mı denk geldiyse artık :))

yuuki

keşke gerçek resimler olsaydı daha güzel olurdu

Pasif Kullanıcı

Kimono çok güzel ^^