Görüş Bildir
Haberler
Dünyada İlk! Apple'ın Piyasa Değeri 3 Trilyon Doları Aştı!

Dünyada İlk! Apple'ın Piyasa Değeri 3 Trilyon Doları Aştı!

Ünlü teknoloji şirketi Apple'ın piyasa değeri 3 trilyon doları aşarak dünyada bir ilk gerçekleştirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünyanın en değerli şirketi

Dünyanın en değerli şirketi

Piyasa değeri ilk kez 2 Ağustos 2018'de 1 trilyon doları bulan Apple, 19 Ağustos 2020'de de 2 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşmıştı. 16 ay sonra da 3 Trilyon dolara ulaşarak dünyada bu değere ulaşan ilk şirket oldu.

Nasdaq'ta işlem göre şirket hisseleri yeni yılın ilk işlem gününde yaklaşık 3 artışla 182,86 doların üzerine çıkarak 3 trilyonluk eşiği aşmış oldu.

Microsoft'a kaptırdığı tacını kısa sürede geri aldı

Microsoft'a kaptırdığı tacını kısa sürede geri aldı

Geçen yıl Ekim ayında kısa süreliğine dünyanın en değerli şirketi unvanını Microsoft'a kaptıran Apple, Kasım ayındaki rallide tacını geri aldı. Bu sürede şirket değeri yarım trilyon dolar arttı.

Pandemi sürecinde iletişim ve çalışma şekillerindeki değişimlerin şirketin satışlarında ve değer artışında rol oynadığı biliniyor.

Moody's'den AAA alan 3. şirket

Moody's'den AAA alan 3. şirket

Trilyon dolarlık şirketler kulübünde Apple'dan başka, 1 trilyon dolar üzerinde piyasa değerine sahip Amazon ve Tesla bulunurken, 2,5 trilyon dolarlık piyasa değeriyle Microsoft ve 1,9 trilyon dolarlık piyasa değeriyle Google'ın ana kuruluşu Alphabet de bulunuyor. (Facebook Meta ise Haziran ayında 1 trilyon doları aştı, ancak şu anda bu seviyenin altında bulunuyor.)

Kredi derecelendirme şirketi Moody's, Apple'a Aralık ayında AAA kredi notu vererek, bu notu Microsoft ve Johnson & Johnson'dan verdiği 3. şirket olmuştu.

Tim Cook başarısı

Tim Cook başarısı

Financial Times haberine göre, traderlar yükselişin devam etmesini beklerken, vadeli işlemlerde yoğunluk izlendi.

Apple Ceo'su Tim Cook, Steve Jobs'ın ölümü sonrasında yaklaşık 10 yılda şirketin değerini 2,7 trilyon dolar artırarak başarısını kanıtladı.

İngiltere, Fransa'dan daha büyük bir şirket

İngiltere, Fransa'dan daha büyük bir şirket

Zerohedge'in değerlendirmesine göre, şirketin piyasa değeri İngiltere, Fransa ve Hindistan'ın GSYİH'sinden daha fazla olurken, Almanya'ya GSYİH'sine de yaklaştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
10
8
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre Akdağ

Appleda hissem olsa sevinirdim ama hissem yok maalesef yani benim için sıfır anlam ifade ediyor. Günün birinde apple batsa da sevinmem çıksa da sevinmem banane

feyk

turkiye, iran, suudi arabistan araya 3-4 tane daha ortadogu ulkesi koy nominan gdp lerini toplami 3 trilyon etmiyor.