Görüş Bildir
Haberler
'Dünyada Böyle Yerler mi Vardı?' Dedirtecek Cennet Gibi 16 Mekan

'Dünyada Böyle Yerler mi Vardı?' Dedirtecek Cennet Gibi 16 Mekan

Begüm
22.07.2020 - 07:15

Güzellikleri ile hem sizi büyüleyecek hem de Instagram'daki takipçilerinizi çıldırdatacak mekanlara bir bakalım da rotamızı ona göre çizelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Aşk Tüneli, Ukrayna

Ukrayna'nın Klevan isimli küçük bir kasabasında bulunan bu tünel oldukça büyüleyici. Eskiden askeri üssü kapatmak için yapılan tünelin nasıl bu kadar sık bir şekilde ağaçlıklarla kaplandığı bilinmese de içinde pek çok hikaye barındırıyor. Bunlardan en bilineni ise iki genç aşığın yaşadıkları sürece birbirlerine kavuşamadıkları ve tren yolunun iki farklı tarafına gömüldüklerinde mezarlarının üstünde biten ağaçların birbirine kavuştuğu.

Ne kadar doğrudur bilinmez fakat Ukrayna'da evlenmek isteyen pek çok çift buraya sevgilisi ile gelerek dilek tutuyor. Fotoğraflar için de eşsiz bir mekan olduğunu söylemeye gerek yok sanırım.

2. Fiordo Fi Furore, İtalya

Napoli Körfezi'nden Sorrento Yarımadası'na kadar uzanan Amalfi Kıyıları başlı başına birer cennetken, bir anayolun altında kalan bu fiyorta benzer sahil çok daha başka. Berrak suyu ve mükemmel manzarası ile hem yüzmek hem de bol bol fotoğraf çekmek için oldukça ideal bir yer. Buraya gelip kendinizi İtalya'nın tatlı sularına bırakabilirsiniz. 

Hem de buraya otobüsle ulaşım da mümkün!

3. Lempuyang Tapınağı, Bali, Endonezya

İçeriğin Devamı Aşağıda

1700 basamaklı Lempuyang Tapınağı, mimarisi ve konumu itibari ile dünyadaki en güzel yerlerden biri olarak kabul ediliyor. Agung Yanardağı'nın karşısında bulunan tapınak sadece eşsiz manzarası için bile görülmeye değer. 

Bonus: Bu fotoğraflar kameranın alt kısmına bir cam koyarak çekiliyor ama bu demek değil ki tapınak hayal kırıklığı. Tapınağın geri kalanı enfes şekilde güzel!

4. Reynisfjara Plajı, İzlanda

Katla Volkanı'na yakın bir konumda olan plajdaki kumların siyah olmasının sebebi volkandan gelen lavlar. Plajın çevresinde de yine volkandan kaynaklı bazalitk kayalar bulunuyor. Mistik ve bir o kadar da korkutucu bir görüntüsü olan plaj özellikle siyahı ve karamsarlığı sevenler için mükemmel derecede güzel!

5. Jade Gölü, ABD

Washington eyaletinde bulunan göl Pasifik Dağ Yolu rotasında yer alıyor. İnanılmayacak derecedeki turkuaz rengine sahip gölde yüzebilir, kamp kurabilir ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ha Long Koyu, Vietnam

Alçalan Ejderha anlamına gelen Ha Long Koyu, turistik bir yer olması ile ön plana çıksa da bakir doğasını koruyabilmiş ender yerlerdendir UNESCO Dünya Mirasları listesinde yer alan koy mistik doğası ve eşsiz güzellikteki suyu ile ölmeden önce görülmesi gereken yerler arasında yer almaktadır.

7. Elhamra Sarayı, İspanya

Granada'da yer alan Elhamra Sarayı, Avrupa'daki Arap mimarisinin ender güzelliklerinden biri. Tüm görkemiyle şehrin üzerinde yer alan sarayın dışı da içi kadar eşsiz. Elhamra'nın tarihi MS 889'a dayanıyor. İspanya'ya kadar gelmişken Endülüs bölgesine uğramamak olmaz.

8. Denizanası Gölü, Palau

İçeriğin Devamı Aşağıda

Belki de ismini hiç duymadığımız Okyanusya'da bir ada ülkesi olan Palau'da bulunan bu göl denizalası ile meşhur. Palau'da 250 ada bulunuyor ve 21 bin insan yaşıyor fakat kaç yüz bin tane denizanası yaşadığı bilinmiyor. Gerçekten ilginç bir deneyim olabilir gibi duruyor.

9. Tromso, Norveç

Kuzey Işıkları ölmeden önce görülmesi gerekenler arasında yer alıyor. Tamamen doğal bir oluşum olan bu ışıklar kış mevsimini sevmeyenleri bile kışa aşık decek kadar güzel. Oslo'ya gittikten sonra kısa bir uçak ya da tren yolculuğu ile Tromso'ya ulaşabilirsiniz. Buz igloolarda bile kalabilirsiniz!

10. Cancun, Meksika

Meksika'nın en ünlü tatil ve turizm bölgesi olan Cancun şehri hem Meksika'yı keşfetmek hem e tatilin tadına varmak için çok iyi bir tercih olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Waitomo Glowworm - Ateşböceği Mağaraları, Yeni Zelanda

Yeni Zelanda'ya özgü endemik bir tür olan ateş böcekleri ile dolu olan bu mağara gerçekliğine inanılmayacak kadar güzel ve ışıl ışıl. ziyaretçilere özel tekne turlarının da düzenlendiği mağarada kendinizi yıldızların altında gibi hissedebilirsiniz.

12. La Pedrera, İspanya

İspanya'nın en güzel şehirlerinden biri olan Barselona'da yer alan La Pedrera, Antoni Gaudi tarafından 1912 yılında tamamlandı. Binanın ön cephesinin tasarımı dalgalı deniz ve deniz yosunlarına benzetilmeye çalışılırken binanın tamamını kullanılan dalgalar eşsiz bir görünüm elde etmiş.

13. Huser Yaylası, Rize

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bultuların üzerinde uçmak ister misiniz? Çamlıhemşin'de bulunan Huser Yaylası, bulutların üzerinde olmanız için size gereken her şeyi veriyor, siz sadece keyfini çıkarın!

14. Tuz Gölü, Türkiye

Ankara, Konya ve Aksaray illerinin sınırları içinde eyer alan göl her mevsim ayrı güzeldir. Yazın kuruyan göl ayın yüzeyine benzerken, bahar aylarında gölün içinde yaşayan bakteriler ve algler yüzünden pembeye dönerek mükemmel bir görüntüye ev sahipliği yapar.

15. Petra, Ürdün

Geçmişi MÖ 400 yılına dayanan Petra Antik Kenti Ürdün'e gitmek için başlı başına bir sebep. Dünyanın 7 Harikası'ndan biri olan Petra, kayalara oyulmuş ve yüzyıllardır önemini koruyan bir kent olarak biliniyor. Buraya gidip gece gökyüzüne bakmak eşsiz olacak!

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Death Valley Ulusal Parkı, ABD

Amerika'nın Kaliforniya ve Nevada eyaletleri içinde yer alan ulusal park dünyada Mars'ın örneği olarak biliniyor. Volkanik patlamalar sonucu oluşan park arazileri ile Dünya yüzeyini değil Mars yüzeyini andırdığı için büyük bir önem taşıyor. Park kendi içerisinde pek çok doğal oluşuma da ev sahipliği yaptığı için kesinlikle görülmesi gereken yerlerden biri.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
56
48
10
6
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?