Görüş Bildir
Haberler
Dünya Nüfusu Kaçtır? 2020 Verileri...

Dünya Nüfusu Kaçtır? 2020 Verileri...

Elif Ateş
08.02.2022 - 10:23

Tüm dünyada doğumların sayısı, ölümlerin sayısından daha fazla olduğu için dünya nüfusunda günden güne artış yaşamaktadır. Dünya nüfusu her ülkenin kendi verilerinin toplamına göre hesaplanır. Son yapılan araştırmalarda en fazla nüfusa sahip kıta ise Asya Kıtası olarak tespit edilmiştir. Aynı zamanda nüfusun en az olduğu kıta ise Avustralya ve Okyanusya bölgesidir. Dünya nüfusu sadece doğum ya da ölümlerden dolayı değil, göç edenlerden dolayı da değişiklik gösterebilir. Doğum oranlarının düşmesi ya da artması da nüfusun genç veya yaşlı olacağını belirler. Peki dünya nüfusu kaçtır? İşte 2020 verileri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünya üzerinde yaşayan insan sayısı, dünya nüfusunu vermektedir. Dünya nüfusundaki artış, pek çok sorunu da beraberinde getirir. Gelişmiş ülkelerde nüfus artış hızı daha azken, gelişmekte olan ülkelerde bu oran daha fazladır. Bu durum doğal kaynakların yetersizliğine, ekonomik ve sosyal problemlerin artmasına ve kalkınma hızının yavaşlamasına sebep olur. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı dünya nüfusunun 5 milyar ulaştığı tarih olan 11 Temmuz 1987 yılını Dünya Nüfus Günü olarak kabul etmiştir. Her yıl bu tarihlerde nüfusu ile ilgili önemli konular ele alınır. Dünya nüfusu ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik...

Dünya Nüfusu Kaçtır? 2020 Verileri...

Dünya Nüfusu Kaçtır? 2020 Verileri...

Birleşmiş Milletlerin verilerine göre dünyanın nüfusu 7. 809. 297.312 ( 7 milyar 809 milyon 297 bin 312) olarak hesaplanmıştır. Canlı doğan bebek sayısı, 1 milyon 112 bin 859 olarak tespit edilmiştir. Bu oranda geçen verilere göre artış yaşanmıştır. Toplam doğurganlık hızı, bir kadının doğurgan olduğu dönemde doğurabileceği ortalama çocuk sayısını ifade etmektedir. Buna göre toplam doğurganlık hızı 1,76 olarak belirlenmiştir. 

Dünya nüfusun oranına göre en fazla nüfusa sahip ülke 1.407. 692. 960 ile Çin'dir. Daha sonra sırasıyla Hindistan, Amerika Birleşik Devletleri, Endonezya gelir. En az nüfusa sahip olan yer ise Pitcairn Adaları'dır. Çin, Amerika Birleşik Devletleri ve Hindistan'ın nüfusu, dünya nüfusunun yaklaşık %40'ını oluşturmaktadır. 

Dünya nüfusunun yaklaşık 4,15 milyarı kadın, 3, 68 milyarını ise erkeklerden oluşmaktadır. Kadın nüfusunun fazla olduğu ülkelerin başında Estonya, Letonya, Litvanya gelmektedir. Erkek nüfusunun fazla olduğu ülkeler ise Çin ve Hindistan'dır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın