Görüş Bildir
Haberler
Doğum Yaptıktan veya Aşırı Kilo Kaybından Sonra Vücudunuzu Nasıl Sıkılaştıracağınızı Anlatıyoruz!

Doğum Yaptıktan veya Aşırı Kilo Kaybından Sonra Vücudunuzu Nasıl Sıkılaştıracağınızı Anlatıyoruz!

Kendimize işkence etmeden de bu sorunu halledebiliriz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Odanızı serin tutun:

1. Odanızı serin tutun:

Sağlığınızı ve cildinizi etkilediği için işe uyku kalitenizi arttırarak başlayabilirsiniz. Bu konuda bilmeniz gereken dört ana nokta bulunmaktadır:

  • Yatak odanız olabildiğince karanlık olmalıdır.

  • Uyku için iyi sıcaklık 18,3°C'dir ve eğer üşüyorsanız, ısıtıcının derecesini arttırmak yerine üstünüze ekstra bir battaniye alabilirsiniz.

  • Yatmadan en az 2 saat öncesine ağır öğünler yemekten kaçının.

  • Yatakta yatarken elektronik alet kullanmayın.

2. Retinoid içeren krem kullanın:

2. Retinoid içeren krem kullanın:

Sıkılaştırıcı kremler cildinizin daha genç görünmesine yardımcı olabilir ancak etkiyi arttırmak için sürekli uygulamanız gerektiğini unutmamalısınız. Doktorlar, cildi sıkılaştırmak için retinoid krem kullanmanızı önerir ancak benzer içeriğe sahip olan kremler de cilt hücrelerinin olgunlaşmasını ve yenilenmesini arttıran A vitamini içerir.

3. Her gün 20 dakika yürüyün ya da egzersiz yapın:

3. Her gün 20 dakika yürüyün ya da egzersiz yapın:

Ruh halinizin de için dinç kalmasını sağlayan egzersizler, metabolizmanızı hızlandırır ve hücrelerinize oksijen sağlar. Egzersiz yapmak için imkanı olmayan kişilerin ise her gün en az 20 dakika yürümesi tavsiye ediliyor.

4. Badem yağıyla masaj yapın:

4. Badem yağıyla masaj yapın:

Badem yağı, cildinizi nemlendirmenin yanında cilt tonunuzu da dengeler. Etkiyi ikiye katlamak için ise göbek masajı yapabilirsiniz. Bu prosedür sırasında sıkılaştırıcı kremler de kullanabilirsiniz. Masaj yapımı için:

  • Sırt üstü yatın ve ellerinizi ısıtın. Yağı veya kremi sürün.

  • Karın bölgenizi saat yönünde birkaç kez ovun.

  • Ardından karnınızın merkezine masaj yapın. Göğüs kemiğinizde başlayın ve kasık kemiğinizde bitirin.

  • Aynı hareketleri karnın solunda ve ardından sağ tarafında yapın.

  • 20 dakikaya kadar masaj yapmaya devam edin.

5. Vücut sargısı alın:

5. Vücut sargısı alın:

Evde vücut sargısı ya da korse kullanıyorsanız özellikle egzersiz yaparken yeterince su içtiğinizden emin olun. Bu noktada sargıyı amaçlandığından daha uzun süre kullanmamanız oldukça önemli... Sıkılaştırıcı kremler veya losyonlarla birlikte 30-90 dakika süreyle sargıları uygulamanız önerilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kolesterolünüzü ve kortizolünüzü kontrol ettirin:

6. Kolesterolünüzü ve kortizolünüzü kontrol ettirin:

Sarkık bir cilt sorunuyla savaşmak için bütünsel bir planın parçası olarak her ayrıntıya özen göstermeniz gerekir. Kolesterol seviyenizi kontrol etmek de bu parçalardan biridir çünkü seviye düştüğünde lipid bariyeri kırılmaya başlar ve cilt daha hızlı nem kaybeder. Daha sıkı olabilmeniz için cildinizin nemli kalması gerekir. Ayrıca kortizol seviyenize dikkat etmelisiniz çünkü yüksek kortizol seviyelerinin cildin incelmesine ve zayıflamasına yardımcı olabileceğine dair kanıtlar bulunmaktadır.

7. Günde bir porsiyon yağsız protein tüketin:

7. Günde bir porsiyon yağsız protein tüketin:

Uzmanlar, vücut ağırlığının oranına göre günde 2 porsiyon meyve, 2 porsiyon sebze ve 0,75 gr. protein tüketilmesini tavsiye ediyor.

8. Kahve peelingi yapın:

8. Kahve peelingi yapın:

Uzmanlar, kahveyle yapılan peelinglerin lenfatik drenaja yardımcı olabileceğini ve cilt dokusunu gererek cildinizin daha esnek hale gelmesiyle selülitleri azalabileceğini öne sürüyor. Pişirilmiş kahve telveleri zarar gördüğü için peeling işlemini uygularken asla kullanılmış kahve telvesi tercih etmeyin ve Türk kahvesi kullandığınızdan emin olun. Uygulamayı, cilt tipinize bağlı olarak haftada 1-2 kez gerçekleştirin.

9. İdrar renginize dikkat edin:

Günlük yeteri kadar su tüketip tüketmediğinizi idrarınızın rengine bakarak anlayabilirsiniz. İdrarınız gün boyunca soluk sarı renkte olmalıdır ve eğer koyu sarıysa, daha fazla su içmeniz gerekir.

10. Sıkı diyetlerden kaçının:

10. Sıkı diyetlerden kaçının:

Kendinize katı diyetlerle işkence ederek cildinizin tekrar sıkılaşmasını sağlayamazsınız. Vücudun sağlıklı yağlar dahil olmak üzere beslenmeye ihtiyacı vardır. Uzmanlar, 30 gün boyunca sadece havuç ve kereviz ya da çay ve kızarmış ekmek yemek gibi diyetlerin cildinize zarar verebileceğini söylüyorlar.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KucukEniste

faydalı ıcerık helal olsun Onedıo standardının ustunde ... +1