Görüş Bildir
Haberler
Diyet Yapanlar Buraya! Hızlıca Kilo Vermenizi Sağlayacak Yağ Yakımını Destekleyici Doğal Besinler

Diyet Yapanlar Buraya! Hızlıca Kilo Vermenizi Sağlayacak Yağ Yakımını Destekleyici Doğal Besinler

merverdd
11.12.2022 - 08:47

Kilo vermek isteyenler ve diyet yapanalar için, yağ yakıcı besinler nelerdir? Yağdan kilo vermek için ne yemeli? Doğal yağ yakıcılar nelerdir? Tüm sorularınıza yanıt bulabileceğiniz yağ yakıcı doğal besinleri araştırdık. Hem sağlıklı hem de lezzetli bu besinleri kararında ve düzenli olarak tükettiğinizde vücudunuzdaki değişime inanamayacaksınız !

1. Yumurta

1. Yumurta

Yumurta anne sütünden sonra bilinen en iyi protein kaynağıdır. B grubu vitaminlerinden biri olarak kabul edilen kolin içerir. Kolin de, yağların depolanmasını azaltır ve enerji harcamasını artırır.

2. Somon

2. Somon

Omega-3 deposu olan somon bu özelliği sayesinde yağ yakımını destekliyor ve uzun süre tok kalmanızı sağlıyor. Hem sağlıklı hem de kilo vermeye yardımcı bir besin.

3. Hindistan cevizi

3. Hindistan cevizi

Hindistan cevizi, orta dereceli yağ asidi bakımından zengin. Orta dereceli yağ asidi de metabolizma hızlandırıcı etkiye sahip. Hindistan cevizi sütünü, yağını veya ham olarak tüketerek metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz.

4. Balkabağı

4. Balkabağı

İçerdiği karoten, C ve E vitamini, magnezyum ve potasyum sayesinde oldukça besleyici bir besindir. Ayrıca düşük kalorili olduğu için de kilo vermeye yardımcıdır.

5. Bürüksel lahanası

5. Bürüksel lahanası

Sulforafen içerdiği için yağ yakıcı enzimleri ortaya çıkarır. İçeriğindeki fitokimyasalların yağ yakma yeteneği sayesinde, özellikle karın yağlarını yakıcı olarak kabul edilir.

6. Fıstık ezmesi

6. Fıstık ezmesi

Fıstık ezmesi, doğru miktarda tüketildiğinde içeriğindeki sağlıklı yağlarla yağ yakımını destekleyicidir. Şekersiz olmasına dikkat edin.

7. Kahve

7. Kahve

İçerdiği kafein ile metabolizmayı uyandırarak hızlandırır. Ayrıca kafein iştahı da kapatır. Tabi ki kremasız ve şekersiz kahve tüketmelisiniz.

8. Keten tohumu

8. Keten tohumu

Keten tohumu, balıkta olduğu gibi omega yağ asitleri bakımından zengindir. Düzenli tüketildiğinde yap yakımını hızlandırır ve yağın vücutta depolanmasını engeller.

9. Ispanak

9. Ispanak

Ispanak ve yeşil yapraklı sebzeler sindirimi kolaylaştırır. Düzenli bir sindirim sistemi de kilo vermeyi hızlandırır.

10. Kırmızı biber

10. Kırmızı biber

Kırmızı biberin yağ yakıcı etkisi içindeki kapsaisin adlı maddeden geliyor. Kapsaisin, yemek sonrasında vücut sıcaklığınızı yükselterek daha hızlı ve etkili yağ yakmanızı sağlar.

11. Süt, yoğurt ve peynir

11. Süt, yoğurt ve peynir

İçinde bolca kalsiyum bulunan sür, yoğurt ve peynir düzenli tüketildiğinde vücutta yağ kütlesinin küçülmesini sağlıyor. Bunun sebebi de kalsiyumun yağ hücrelerini büyüten vitaminin vücuttaki seviyesini düşürmesi.

12. Yulaf ve Arpa

12. Yulaf ve Arpa

Bol lifli tahıllar olan yulaf ve arpa bu özellikleriyle yağ yakımını hızlandırıcı etkiye sahip. Aynı zamanda doyurucu oldukları için de fazla yemenize engel oluyorlar.

13. Yeşil çay

13. Yeşil çay

Yeşil çayın yağ yakıcı özelliği içeriğinde bulunan katehin maddesinden geliyor. Bu madde metabolizma hızını ve karaciğerin yağ yakma hızını artırıyor. Özellikle de karın bölgesindeki yağları yakmaya yardımcı.

14. Ceviz ve badem

14. Ceviz ve badem

Ceviz ve bademin yapılarındaki lif ve proteinin yanı sıra iyi yağlar, vücudun insüline hassasiyetini artırarak kilo vermeyi hızlandırıyor.

15. Elma ve armut

15. Elma ve armut

Bu iki meyvede bulunan flavonoid adı verilen maddeler yağ hücreleriyle savaşıyor. Çünkü bu madde vücutta harcanan enerjiyi, kaslardaki glikoz tüketimini ve yağ yakımını artırıyor.

16. Sirke

16. Sirke

Sirkenin asidik yapısı tam bir yağ düşmanı. Vücudun yağ yakmasına yardımcı olan enzimleri üreten genleri tetikliyor.

17. Vişne

17. Vişne

Uykudan 2-3 saat önce vişne tüketmek kilo vermenize destek olur. Sebebi ise, uykunun anahtarı olan melatonin maddesiyle dolu olması. Tabi ki de sağlıklı bir uyku da enerjik ve hareketli olmanın en önemli koşulu.

18. Tatlı patates

18. Tatlı patates

Diyetlerde patatese çok yer verilmese de tatlı patates yağ yakma özelliği olduğu için istisna olabilir. Hem lif hem de bir antioksidan olan betakaroten deposu tatlı patates kan şekerinizi dengelemeye yardımcı olur. İnsülin direncini de düşüren betakaroten sayesinde aldığınız kaloriler yağa dönüşmez.

19. Esmer pirinç

19. Esmer pirinç

İşlenmiş beyaz pirinç, makarna ya da ekmek yerine tercih edebileceğiniz esmer pirinç, vücutta daha kolay parçalanıyor. Kalorisi aynı olsa da esmer pirinç tüketenlerde karın yağlanmasının daha az olduğu kanıtlanmış.

20. Sarımsak ve soğan

20. Sarımsak ve soğan

Sarımsak ve soğanın, acı ve kokulu olmasını sağlayan allisin maddesi aynı zamanda yağları yakıyor. Ayrıca her sarımsak ve soğanda bulunan yağlar da vücutta yağ birikimini ve kilo artışını önlüyor.

Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın