Görüş Bildir
Haberler
Deep Web Nedir?

Deep Web Nedir?

Technosfer
08.01.2016 - 13:51

Deep Web Nedir?

Merhaba sevgili arkadaşlar bugün sizlere Deep Web yani internetin karanlık yüzünden bahsetmek istiyorum. Yakın zaman içerisinde herkesin dillerinde olan Deep Web normal insanların göremediği ancak özel tarayıcılar üzerinden erişim yapabildiğiniz özel bir ağ sistemidir. Deep Web nedir, dark web olarak da bilinir internetin %96 kısımını oluşturmaktadır ve alışılmış bir görselle sürekli olarak insanlara tanıtılır. Bu görsel ne diye soracak olursanız alt kısımda görebileceğiniz görsel:

deep web nedir

Bir adet buz dağı ve altında kalan kısıma Deep Web deniliyor. Peki bu durum doğru mu?

Geçtiğimiz günler içerisinde bir yakınımın çocuğunun ben Hacker olacağım demesi üzerine bu yazımı yazmak istedim çünkü sadece Hacker olmanın Web sitelerine girmek ve onlara index basmak zannedildiği ve internetin %4 lük bir oranında bunu insanlara gösterdiğinde kendisinin Hacker olduğu sanan insanlar var. Aslında bu durumun HACKER kelimesi ile hiç bir alakası yok.

Hacker nedir?

Hacker olarak adlandırılan kişilerin üst düzey bilgi birikimin yanında üst düzey zekaya ihtiyaçları vardır. Bu zekanın nasıl kullanılacağı ise kendisinin eğitim seviyesi ve yetiştirilme tarzına bağlı olarak değişmektedir. Üst düzey yazılım bilginiz var ancak hızlı ve planlı düşünemiyorsanız siz bir Hacker değilsiniz sadece bir yazılımcısınız demektir. Hackerlar Web Root denilen internetin kaynağında yaşarlar. Web Root‘daki bir hacker internet üzerindeki bir çok sistemin kontrolcüsüdür. Hacker’lar her zaman kötü insanlar değildirler. Bir hackerın amacı insanlara iyilik yapmak ve kendi bilgisini insanların iyiliği için kullanmak olabilir.

Hacktivist: Bunların tek amacı bir mesajı iletmektir. Ülkede bir karışıklık mı var o zaman bunlar devreye girer ve kendilerine ters gelen durumu devlet sitelerinde yasa dışı olarak yayımlarlar.

Siyah şapkalı: Her tür programın sitenin bilgisayarın güvenlik açıklarını bulup oradan sızarak önemli belgeleri çalar veya sistemlere zarar verirler. Genelde insanların en çok uzak durması gereken gruptur bu insanlar. Neden diyecek olursanız eğer bir black hat ile karşılaştıysanız yapacağınız tek şey yedeklerinizi aramak olacaktır. İleri düzey bilgiye sahip bir siyah şapkalı girdiği sitede arka kapı açar ve o dakikadan sonra sürekli sizi ziyaret eder ya da bilgileri alıp size geri satmak için türlü oyunlar oynar.

Beyaz şapkalı: Bu hackerlar da siyah şapkalılar gibi her tür açıkları bulurlar ancak çalmak veya zarar vermek yerine güvenliği arttırması için sistemin yöneticine bilgi vererek sistemin zarar görmesini engeller.

Gri şapkalı:  Yasal olarak saldırı yapan kimi zaman yararlı kimi zaman da zararlı olabilen hackerlardır. Kararsızlardır. Damarlarını basmazsanız size yardım ederler ancak basarsanız da bilgi birikimlerine göre yıkıcı olabilirler.

Yazılım korsanı: bilgisayar programlarını kırarak programları izin almadan dağıtmaya olanak sağlayan hackerlardır.

Hackerlar hakkında az biraz bilgi edindik peki bu insanlar nerede barınıyor? İşte konumuzun asıl geldiği nokta burası çünkü siyah ve gri şapkalı hackerlar genelde üst düzey güvenlik önlemleri alınmış Tor ağı üzerinde yaşarlar. Deep Web’e erişmek için girmeniz gereken ağın isimi olan Tor ağına erişimi normal bir  tarayıcıdan yapamazsınız(Chrome, Opera, Safari, IE). Normal tarayıcıların bu sayfalara erişememesinin nedeni ise bu sayfaların yasa dışı işlemler için kullanılıyor olması ve arama motorlarının (Google, Yandex) bu siteleri indexlememesi. Neden indexlenmiyor? Bu sorunun cevabı Deep Web içerisinde klasikleşmiş şeylerden olan çocuk pornosu, kiralık katil, uyuşturucu, karapara aklama ile ilgili verilerin bulunması. Deep Web’in içerisine Tor Browser adı verilen özel bir tarayıcıdan girmeniz gerekiyor ve girdiğinizde aslında ne kadar büyük bir hata yaptığınızı anlayacağınız bir ortamdan oluşuyor.

Arama motorlarının üst düzey güvenlikli ve yasa dışı olarak adlandırılan içeriklerin bulunduğu bu Web sitelerini okuyamaması nedeniyle bizler bu zamana kadar haberdar olmadık bu yer altı dünyasından. Dünyanın bütün kötülüklerinin yapıldığı bu dünya üzerinde kendi İp adresinizi başka bir kişiye tahsis etmeniz gerekiyor ancak bunu yaptığınız zaman başınız belaya girebilir çünkü sizin İp adresiniz üzerinden başka insanlar zararlı işler yapabilirler. Özellikle FBI ve diğer devlet kurumlarının yasadışı işleri takip etmek için gezindiği ortam olarak da bilinen Deep Web’e erişim sağladığınızda seviye 4’de konumlanırsınız. Normal bir insan olarak girdiğiniz seviye 4’den daha üst kısımlara çıkmak ve daha derinlere inmek için üst düzey bilgi ve gizli kodlara ihtiyacınız var.  Deep Web’e giriş yaptınız diyelim ki peki Google yok Yandex yok nasıl arama yapacaksınız? Dünya üzerinde karanlık olarak adlandırılan ne kadar iş varsa bunların hepsinin olduğu bir ortamda arama yapmak için yapmanız gereken işlem aslında Hidden Wiki denilen adrese erişim sağlamak. Hidden Wiki üzerinden kendinize yasa dışı işler yapacak insanlar veya sohbet odaları bulabilirsiniz.

Hidden Wiki’den sadece zararlı değil yararlı bilgiler de satın alabilirsiniz peki bu insanlar bu kadar derin ve güvenli bir ortamda bulunup paralarını nasıl alıyorlar? Burada dünya üzerinde bilinen en önemli sanal para birimlerinden olan BitCoin devreye giriyor.Bitcoin Nedir?

Bitcoin sanal bir para birimidir. Teknik olarak takibi imkansıza yakındır ve sadece alıcı ile ödeme yapan kişi arasında ağ üzerinden hiç olmayan bir para transferi yapılır. Peki bu kadar gizli ödemelerin yapıldığı ortamda bu paraları nasıl alıyoruz ve ödüyoruz? Bitcoin normal insanların ulaşabileceği ve net üzerinde kolaylıkla satın alınan bir para birimi. Almış olduğunuz 1 Bitcoin ile ister oyun oynarsınız Facebook gibi siteler üzerinden isterseniz zararlı işler için harcarsınız. Deep Web üzerinde kimse kolay kolay gerçek para ile çalışmaz. Gerçek para ile çalışanlar yok mu var ancak onlar da genel de menu oluşturan kiralık katiller. Örneğin 5 kişilik eski özel harekat timinden oluşan bir ekip 150 bin dolar karşılığında bir devlet çalışanını öldürebileceğini ve size bunun videosunu atabileceğini söylüyor ödemeyi ise gerçek para ile kabul ediyor.

Deep Web üzerinde neler bulabilirsiniz?

Gelelim sorumuzun cevabına. Deep Web’de nelere ulaşabilirim ?

  • İnsanlık dışı yetişkin içerikli videolar

  • Uyuşturucu satışları

  • Kiralık katiller

  • Bebeğinizi satabileceğiz bir site

  • Çalıntı mal satışları

  • Silah satışları

  • Bomba satışları

  • Bomba yapma dökümanları

  • Çalınmış kredi kartı bilgileri

  • Hackerların paylaştığı dökümanlar

Kaynak: http://technosfer.com/deep-web-nedir/
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın