Görüş Bildir
Haberler
Cinler, Mitler ve Halk Hikayeleri: Korku Sinemasının Alt Türü Olan Folk Horror Tarzındaki En İyi Filmler

Cinler, Mitler ve Halk Hikayeleri: Korku Sinemasının Alt Türü Olan Folk Horror Tarzındaki En İyi Filmler

Sinemada korku filmleri, çoğumuzun izlerken gözlerini kapatma isteği uyandıran korkudan titreten ama inatla da bu durumdan zevk aldığı bir türdür. Cinler, sürekli daha da ürkütücü hale gelen paranormal olaylar, mitler ve daha fazlası... Yalnız kalamasanız bile korku filmi sevgisinden vazgeçmeyenler için folk horror türündeki en iyi filmleri derledik. İyi seyirler. 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Children of the Corn, 1984

20. Children of the Corn, 1984

IMDb: 5.6 

Özet: Maine'deki küçük bir kasabada bazı garip olaylar gerçekleşir. Kasabadaki çocuklar birer şeytana dönüşmüş ve önlerine çıkan herkesi, tüm yetişkinleri ve ebeveynlerini katletmeye başlarlar. Kasabaya gelmiş genç bir çift de kendilerini bu olayların içinde bulurlar. Mısır tarlalarındaki kötülük gittikçe büyümektedir.  

Oyuncular: Peter Horton, Linda Hamilton, R.G. Armstrong 

Yönetmen: Fritz Kiersch

19. Lamb, 2021

19. Lamb, 2021

IMDb: 6.3 

Özet: Maria ve Ingvar, İzlanda'daki bir çiftlikte koyun sürüleriyle birlikte yaşayan bir çifttir. Onların hayatı, gizemli bir kuzu bulmalarıyla bambaşka bir hal alır. Çift, yeni doğan kuzuyu yanlarına alıp, onu büyütmeye karar verir. Kuzunun ailelerine katılması, çifti fazlasıyla mutlu eder ancak çok geçmeden hayatları alt üst olur. 

Oyuncular: Noomi Rapace, Hilmir Snær Guðnason, Björn Hlynur Haraldsson 

Yönetmen: Valdimar Jóhannsson

18. The Ritual, 2017

18. The Ritual, 2017

IMDb: 6.3 

Özet: Yakın arkadaşlarının üzücü ölümünün ardından bir araya gelen üniversiteden dört eski arkadaş, İskandinavya’nın el değmemiş doğasında yürüyüşe çıkarlar. Fakat yanlış bir dönüş, onları İskandinav efsanelerindeki karanlık ve gizemli ormanlara yönlendirir. Ormanda var olan kadim bir bela dört arkadaşın her hareketini takip ediyordur. 

Oyuncular: Rafe Spall, Arsher Ali, Robert James-Collier 

Yönetmen: David Bruckner

17. You Won’t Be Alone, 2022

17. You Won’t Be Alone, 2022

IMDb: 6.4 

Özet: 19. yüzyılda Makedonya'da izole bir dağ köyünde genç bir vahşi cadı yanlışlıkla bir köylüyü öldürür. Hayatın derisinde nasıl olduğunu görmek için köylü şeklini alır ve başkalarının bedenlerinde yaşamı deneyimlemek için derin bir merak uyandırır. 

Oyuncular: Noomi Rapace, Alice Englert, Anamaria Marinca 

Yönetmen: Goran Stolevski

16. The Medium, 2021

16. The Medium, 2021

IMDb: 6.5 

Özet: The Medium, Tayland'ın Isan bölgesindeki bir şamanın mirasının korkunç hikayesini konu ediyor. Fakir bir bölgede yaşayan bir aile üyesine sahip olduğu anlaşılan tanrıça, göründüğü kadar yardımsever değildir. 

Oyuncular: Narilya Gulmongkolpech, Sawanee Utoomma, Sirani Yankittikan 

Yönetmen: Banjong Pisanthanakun

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. The Blair Witch Project, 1999

15. The Blair Witch Project, 1999

IMDb: 6.5   

Özet: Maryland ormanlarında 1940'larda birçok çocuk ortadan kaybolmuştur. Üç sinema öğrencisi de Blair Witch adıyla bilinen bu efsane hakkında araştırma yapmak için ormana giderler. Öğrencilerden bir daha haber alınamaz.   

Oyuncular: Heather Donahue, Michael C. Williams, Joshua Leonard   

Yönetmenler: Daniel Myrick, Eduardo Sánchez

14. Candyman, 1992

14. Candyman, 1992

IMDb: 6.7 

Özet: Helen Lyle, arkadaşı Bernie Walsh ile birlikte şehir efsaneleri hakkında bir tez hazırlamak isteyen bir üniversite öğrencisidir. Candyman hakkındaki efsaneyi duyunca tezi için Candyman üzerinde yoğunlaşır. Efsaneye göre her kim aynaya bakarak beş defa Candyman derse Candyman ortaya çıkacaktır. 

Oyuncular: Virginia Madsen, Xander Berkeley, Tony Todd 

Yönetmen: Bernard Rose

13. The Witch, 2015

13. The Witch, 2015

IMDb: 7.0  

Özet: 17. yüzyılda İngiltere'de yaşayan William ve Katherine çifti, beş çocuğuyla birlikte ıssız bir ormanın içerisinde Hristiyan kurallarına sıkı sıkıya bağlı bir şekilde yaşamaktadır. Aile düzenleri ise beklenmedik garip olayların ortaya çıkmasıyla sarsılmaya başlar. Yeni doğan çocukları Sam, ardında hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolur, büyük kızları Thomasin ilahi sesler duyduğuna inanmaktadır, ikizleri ise tuhaf kafiyeler mırıldanmaya başlar. Bu durumlar ailenin başına gelecek büyük felaketlerin başlangıcı olur.  

Oyuncular: Anya Taylor-Joy, Ralph Ineson, Kate Dickie  

Yönetmen: Robert Eggers

12. Midsommar, 2019

12. Midsommar, 2019

IMDb: 7.1   

Özet: Genç Amerikalı çift Dani ve Christian, üniversite arkadaşlarıyla birlikte, geleneksel Midsommar festivaline katılmak üzere İsveç’in bir köyüne tatile giderler. Ayrılmak üzere olan çift, bu çılgın tatili ilişkileri için son bir şans olarak görür. Zamanla, huzurlu ve yemyeşil bir cennete benzeyen bu yerde, yerel kutlamaların ve pagan ritüellerin göründüğü kadar masum olmadığını anlarlar. 90 yılda bir gerçekleşen gizli bir ayin, onları kaçışı olmayan bir korku labirentinin içine çekecektir.   

Oyuncular: Florence Pugh, Jack Reynor, Vilhelm Blomgren   

Yönetmen: Ari Aster

11. Hereditary, 2018

11. Hereditary, 2018

IMDb: 7.3  

Özet: Graham ailesinin en yaşlı üyesi anneanne Ellen’ın ölümü sonrası kızı Annie, soyağaçlarının korkunç detaylarını keşfetmeye başlar. Aile üyeleri ardı ardına meşum olaylar yaşamaktadır ve kendilerine miras kalmış bu lanetten kurtulmaya çalıştıkça, kaçınılmaz sona biraz daha yaklaştıklarını fark ederler.  

Oyuncular: Toni Collette, Milly Shapiro, Gabriel Byrne  

Yönetmen: Ari Aster

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Belladonna of Sadness, 1973

10. Belladonna of Sadness, 1973

IMDb: 7.3 

Özet: Kötü bir feodal lord, düğün gecesi bir köylü kızına tecavüz eder ve onun ve kocasının hayatlarını mahvetmeye devam eder. Sonunda köyünden sürülen kız, büyülü yetenekler kazanmak ve intikam almak için şeytanla bir anlaşma yapar. 

Oyuncular: Aiko Nagayama, Chinatsu Nakayama, Masaya Takahashi 

Yönetmen: Eiichi Yamamoto

9. Straw Dogs, 1971

9. Straw Dogs, 1971

IMDb: 7.4 

Özet: Donald Webster, Ken Hutchison, David ve karısı Amy, şehirdeki karmaşadan ve artan toplumsal şiddet olaylarından kaçarak Amy'nin doğup büyüdüğü kasabaya yerleşmeye karar verirler. Fakat kaçtıkları şiddet, hiç beklemedikleri bir şekilde onları bu küçük İngiliz kasabasında bulacaktır. 

Oyuncular: Dustin Hoffman, Susan George, Peter Vaughan 

Yönetmen: Sam Peckinpah

8. The Texas Chain Saw Massacre, 1974

8. The Texas Chain Saw Massacre, 1974

IMDb: 7.4   

Özet: Gerçek olaylara dayanan bu korku hikayesi, türünde birçok filme öncülük etti ve hala tüm zamanların en iyi korku filmleri arasında gösteriliyor. Tobe Hooper’ın yönettiği filmde Sally ve Frank kardeşler, arkadaşlarıyla beraber çocukluklarının geçtiği evi ziyarete giderler. Fakat beş genç, insan yiyen bir ailenin eline düşer ve onlar için bitmek bilmeyen bir kabus başlar.   

Oyuncular: Marilyn Burns, Edwin Neal, Allen Danziger   

Yönetmen: Tobe Hooper

7. The Evil Dead, 1981

7. The Evil Dead, 1981

IMDb: 7.4 

Özet: Beş arkadaş hafta sonunu geçirmek için ormandaki bir kulübeye gelirler. Burada, daha önce bir profesör tarafından bırakılmış teyp kaydına ve sonradan Nekronomikon'un kendisi olduğu anlaşılan Ölüler Kitabı'na rastlarlar. Teybi çalıştırdıklarında profesörün kendi çevirisini yaptığı ölüleri canlandırma pasajlarını dinlerler ve ağza alınmayacak derecede dehşetli bir kötülük ormanda açığa çıkar. 

Oyuncular: Bruce Campbell, Ellen Sandweiss, Richard DeManincor 

Yönetmen: Sam Raimi

6. The Wailing, 2016

6. The Wailing, 2016

IMDb: 7.4 

Özet: Yaşlı bir Japon'nun Güney Kore'de küçük bir köye taşınmasından kısa bir süre sonra gizemli bir hastalık köyde yayılmaya başlar. Bir süre sonra soruşturmanın başında yer alan polis memurunun da kızı aynı belirtilerle hastalanır. Polis memurunun kızını kurtarması için gizemi en kısa sürede çözmekten başka şansı yoktur. 

Oyuncular: Jun Kunimura, Hwang Jung-min, Kwak Do-won 

Yönetmen: Na Hong-jin

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Wicker Man, 1973

5. The Wicker Man, 1973

IMDb: 7.5 

Özet: Kaybolan bir kızı aramak için bir İskoç adasına giden polis memuruna adadaki insanlar yardım etmezler. Adada yaşanan garip olaylar polis memurunun ilgisini çeker. 

Oyuncular: Edward Woodward, Christopher Lee, Diane Cilento 

Yönetmen: Robin Hardy

4. Get Out, 2017

4. Get Out, 2017

IMDb: 7.8   

Özet: Chris, kız arkadaşı Rose ile uzak mesafe ilişkisi yaşayan bir gençtir. Bir gün Rose, Chris’i hafta sonu kaçamağı için ailesinin evine çağırır. Rose’un annesi Missy ve babası Dean de onlara katılır. Başta Chris, Rose’un ailesinden güzel tepki almasına şaşırır, bir yandan da kıllanır. Çünkü dönem gereği bir beyaz ve siyahinin ilişkisine sıcak bakılmamaktadır.    

Oyuncular: Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford   

Yönetmen: Jordan Peele

3. Rosemary’s Baby, 1968

3. Rosemary’s Baby, 1968

IMDb: 8.0  

Özet: Genç bir çift, Rosemary ve tanınmak için çırpınıp duran bir aktör olan kocası Guy, New York'taki kötü şöhretli eski bir binaya taşınırlar. Rosemary yeni yaşantısından tedirgindir. Komşu evlerden tuhaf seslerin geldiği bir ortamda, bir gece rüyasında şeytansı bir varlık tarafından tecavüze uğradığı görür. Ardından hamile kalır. Bu arada Broadway'de güzel bir rol kapan Guy'un kariyeri yükselmeye başlar.  

Oyuncular: Mia Farrow, John Cassavetes, Ruth Gordon  

Yönetmen: Roman Polanski

2. The Night of the Hunter, 1955

2. The Night of the Hunter, 1955

IMDb: 8.0 

Özet: Hapiste tanıdığı Ben adlı adamın evinin yakınlarına yüklü bir miktar para sakladığını öğrenen psikopat Harry, hapishaneden çıktıktan sonra Ben'in evine gider. 

Oyuncular: Robert Mitchum, Shelley Winters, Lillian Gish 

Yönetmen: Charles Laughton

1. The Seventh Seal, 1957

1. The Seventh Seal, 1957

IMDb: 8.1  

Özet: Film, Orta Çağ İsveç'inde geçer ve bir şövalyenin ölümüyle yüzleşmesini ve onunla yapılan bir satranç oyununu anlatır. Şövalyenin hayatın anlamını arayışı, Tanrı'nın varlığına dair sorgulamaları, insan doğasının karanlık yönleri, veba salgını ve toplumsal çöküş gibi temaları işler.  

Oyuncular: Max von Sydow, Gunnar Björnstrand, Bengt Ekerot  

Yönetmen: Ingmar Bergman

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
3
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sinan

Straw dogs'u sakın cin hikayesi diye izlemeyin üzülürsünüz ha müthiş filmdir ayrı