Görüş Bildir
Haberler
Yüreğiniz Parçalanacak: Neon Işıklarla Dolu Şehirlerin Yalnız İnsanlarını Konu Alan Filmler

Yüreğiniz Parçalanacak: Neon Işıklarla Dolu Şehirlerin Yalnız İnsanlarını Konu Alan Filmler

Sinema dünyasında yalnız insanların hikayelerini izlerken çoğu zaman hüzünlenir ve oldukça etkileniriz. Kocaman ve kimi zaman kalabalık, gürültülü bir şehir ile tek başına dolanan bir insan hepimizin içini sıkar. Neon ışıklar ile süslenmiş bir şehirde yapayalnız ve melankolik insanların yaşadıklarını öğrenmek isteyenler için bu film listesini hazırladık. İyi seyirler. 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. The Neon Demon, 2016

21. The Neon Demon, 2016

IMDb: 6.1 

Özet: Jesse, mankenlikte başarıyı yakalayıp yıldız olma hedefiyle Los Angeles’a gelmiştir. Büyüleyici güzelliğiyle kariyer basamaklarını hızla tırmanmaya başlar.

Oyuncular: Elle Fanning, Christina Hendricks, Keanu Reeves 

Yönetmen: Nicolas Winding Refn

20. Only Lovers Left Alive, 2013

20. Only Lovers Left Alive, 2013

IMDb: 7.2  

Özet: Çok bilinmeyen ve genelde yeraltı camiasının tanıdığı bir müzisyen olan Adam, yaşadığı toplumun ve insanlığın aldığı halden dolayı depresif ve çok mutsuz durumdadır. Onu hayata bağlayan Eve adındaki sevgilisi ile olan aşkları ise yüzyıllardır sürmektedir çünkü Adam ve Eve aşkları hiç tükenmeyen iki vampirdir.   

Oyuncular: Tilda Swinton, Tom Hiddleston, Mia Wasikowska  

Yönetmen: Jim Jarmusch

19. Good Time, 2017

19. Good Time, 2017

IMDb: 7.3   

Özet: Acemi bir soygun işine girişen Connie ve Nick bankayı soyarlar; fakat Nick yakalanır ve koşulların çok zorlu olduğu bir hapishaneye düşer. Connie kardeşini hapishaneden kurtarmak için her yolu dener ve arkadaşı Corey'in de yardımına başvurur. 

Oyuncular: Robert Pattinson, Benny Safdie, Jennifer Jason Leigh   

Yönetmen: Benny Safdie, Josh Safdie

18. John Wick: Chapter 3 – Parabellum, 2019

18. John Wick: Chapter 3 – Parabellum, 2019

IMDb: 7.4  

Özet: John, Continental Hotel'in kural ve prensiplerine karşı geldiği için açık bir hedef haline gelmiştir ve suç örgütleri onu öldürmek için peşine düşerler. John, hayatta kalabilmek için New York'tan ayrılarak eski patronunun eski dostu Sofia'nın yardımıyla Casablanca'ya gider.

Oyuncular: Keanu Reeves, Halle Berry, Ian McShane  

Yönetmen: Chad Stahelski

17. Moonlight, 2016

17. Moonlight, 2016

IMDb: 7.4 

Özet: Film, genç siyahi bir adamın çocukluğundan yetişkinliğe kadar Miami'nin zor bir mahallesinde, hayatta kendine yer edinme savaşını ve büyüme hikayesini anlatıyor.

Oyuncular: Mahershala Ali, Naomie Harris, Trevante Rhodes 

Yönetmen: Barry Jenkins

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. 2046, 2004

16. 2046, 2004

IMDb: 7.4 

Özet: Tek gerçek aşkı olarak gördüğü kadını kaybetmesinin ardından bir bilim kurgu yazarının hayatına birkaç yıl boyunca başka kadınlar girip çıkar. 

Oyuncular: Tony Leung Chiu-wai, Ziyi Zhang, Faye Wong 

Yönetmen: Kar-Wai Wong

15. Burning, 2018

15. Burning, 2018

IMDb: 7.5 

Özet: Kasaba atmosferinde yetişen ve küçük işlerle günü kurtaran Jong-su, yine bu günlerden birinde çocukluk arkadaşı Hae-mi ile karşılaşır. Kısa zamanda ikisi arasında bir çekim oluşsa da Hae-mi’nin hayallerindeki Afrika seyahatine çıkması gerekmektedir. 

Oyuncular: Yoo Ah-in, Steven Yeun, Jeon Jong-seo 

Yönetmen: Lee Chang-dong

14. Victoria, 2015

14. Victoria, 2015

IMDb: 7.6  

Özet: Yakın zamanda Berlin'e taşınan genç bir kadın, arkadaşlarıyla geçirdiği bir gecede flört ettiği kişinin tehlikeli bir sırrı açığa çıkarmasıyla potansiyel olarak ölümcül biri olduğunu anlar.  

Oyuncular: Laia Costa, Frederick Lau, Franz Rogowski  

Yönetmen: Sebastian Schipper

13. Fallen Angels, 1995

13. Fallen Angels, 1995

IMDb: 7.6 

Özet: Hayatını kazanmak için adam öldüren Katil duyguları dışında tam bir profesyoneldir. Bu duygular onun işlerini düzenleyen, iş bittikten sonra temizliği yapan ve onun nerede olduğu, ne yaptığı, nasıl yaşadığı konusunda biraz saplantılı görünen Ajana yöneliktir.

Oyuncular: Leon Lai, Michelle Reis, Takeshi Kaneshiro 

Yönetmen: Kar-Wai Wong

12. The Double Life of Veronique, 1991

12. The Double Life of Veronique, 1991

IMDb: 7.7  

Özet: Veronika Polonya'da yaşamaktadır, Veronique ise Paris'te. Birbirinden haberleri bile olmayan bu iki insan, bir şekilde birbirlerinin hayatlarını etkileyeceklerdir.   

Oyuncular: Irene Jacob, Wladyslaw Kowalski, Halina Gryglaszewska  

Yönetmen: Krzysztof Kieslowski

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance), 2014

11. Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance), 2014

IMDb: 7.7 

Özet: Riggan adlı bir tiyatro oyunun baş oyuncusu, provalar esnasında beklenmedik bir biçimde yaralanır ve yerinin acil olarak doldurulması gerekir. Lesley ve onun en yakın arkadaşı olan Jake'in önerisiyle bir zamanların gözde yıldızı olan Mike Shiner baş aktörlüğe getirilir.

Oyuncular: Michael Keaton, Zach Galifianakis, Edward Norton 

Yönetmen: Alejandro G. Inarritu

10. Drive, 2011

10. Drive, 2011

IMDb: 7.8    

Özet: Sürücü, suçlular için kaçış şoförü olarak ek iş yapan yetenekli bir Hollywood dublörüdür. Dış görünüşü buz gibi görünse de son zamanlarda Irene adında güzel bir komşuya ve onun küçük oğlu Benicio'ya ısınır. Irene'in kocası hapisten çıktığında, milyon dolarlık bir soygun için Sürücü'den yardım ister.

Oyuncular: Ryan Gosling, Carey Mulligan, Bryan Cranston   

Yönetmen: Nicolas Winding Refn

9. Nightcrawler, 2014

9. Nightcrawler, 2014

IMDb: 7.8 

Özet: Para getirebilecek hemen her türlü kaos ortamında çekimler yapan bir kamera ekibiyle tanışan Lou, gece muhabirliğinin ölümcül yanıyla da karşılaşırken her polis sireninin paraya dönüştüğünü fark ediyor.

Oyuncular: Christopher Walken, Willem Dafoe, Asia Argento 

Yönetmen: Dan Gilroy

8. The Worst Person in the World, 2021

8. The Worst Person in the World, 2021

IMDb: 7.8  

Özet: Julie, hangi mesleği seçeceğine karar veremeyen, ne çeşit bir erkekle mutlu olacağından emin olamayan enerjik bir genç kadındır. Özgür yaşamaya inancı onu hayatını paylaşmaya karar verdiği erkeklerle kolayca ilişki kurmaya yöneltir.

Oyuncular: Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie, Herbert Nordrum  

Yönetmen: Joachim Trier

7. Chungking Express,1994

7. Chungking Express,1994

IMDb: 8.0 

Özet: Film, PC 233 ve PC 633 yaka numaralı iki polisin sevgilileri tarafından terk edilmeleri sonrasında yaşamlarında yeni bir sayfa açmaya çalışmalarını konu ediyor. İçine düştükleri bu durumdan ve yemek yemek için uğradıkları 'Midnight Express' adlı büfeden başka ortak özelliği olmayan iki karakterin öyküleri de film içinde herhangi bir ortaklığa sahip değil. 

Oyuncular: Brigitte Lin, Takeshi Kaneshiro, Tony Leung Chiu-wai 

Yönetmen: Kar-Wai Wong

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Her, 2013

6. Her, 2013

IMDb: 8.0  

Özet: Theodore Twombly hayatını el yazımı mektuplar yazarak kazanmaktadır. Ve bu yıllarda insanların işlerini artık bilgisayar programları yerine getirmektedir. Theodore, karısından boşandıktan sonra bir apartman dairesinde tek başına yaşamaya başlar ve bir gün karşılaştığı bir teknoloji reklamıyla birlikte hayatı değişir.

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Amy Adams, Scarlett Johansson  

Yönetmen: Spike Jonze

5. Blade Runner, 1982

5. Blade Runner, 1982

IMDb: 8.1 

Özet: Uzaydaki bir madende çalışan androidler, kaçıp dünyada rehine alıyorlar. Rick Deckard'ın işi onları bulup yok etmektir. Kaçanları ararken, androidlerle insanları birbirinden ayırmak zorundadır.

Oyuncular: Harrison Ford, Rutger Hauer, Sean Young 

Yönetmen: Ridley Scott

4. Three Colours: Red, 1994

4. Three Colours: Red, 1994

IMDb: 8.1 

Özet: Genç ve güzel manken Valentine arabasıyla emekli bir yargıcın köpeğine çarpar. Yargıcın evine giden Valentin, onun gizlice komşularının telefonlarını dinlediğine tanık olur. Bu rahatsız edici duruma rağmen aralarında beklenmedik bir dostluk gelişir ve yaşamları rastlantıların gizemi ile şekillenir.

Oyuncular: Irene Jacob, Jean-Louis Trintignant, Frederique Feder 

Yönetmen: Krzysztof Kieslowski

3. In the Mood for Love, 2000

3. In the Mood for Love, 2000

IMDb: 8.1  

Özet: Film, 1960'larda Hong Kong'da geçen bir hikaye anlatır. Bay ve Bayan Chow, aynı apartmanda yaşayan ve birbirleriyle sıklıkla karşılaşan iki insan olarak tanışırlar. Bir süre sonra, her ikisinin de eşleri birbirleriyle ilişki yaşadığında, Bay Chow ve Bayan Chan birbirleriyle arkadaşlık kurarlar. Film, aşkın karmaşıklığını ve engellerini ele alır.  

Oyuncular: Tony Leung Chiu-wai, Maggie Cheung, Siu Ping-Lam  

Yönetmen: Kar-Wai Wong

2. Taxi Driver, 1976

2. Taxi Driver, 1976

IMDb: 8.2   

Özet: Yetmişlerin Manhattan gecelerinde taksicilik yapan Vietnam gazisi Travis, etrafındaki hayatla ve toplumun pisliğiyle iletişim kuramaz. Sonunda Travis, kendi yöntemleriyle ipleri eline alır.   

Oyuncular: Robert De Niro, Jodie Foster, Cybill Shepherd   

Yönetmen: Martin Scorsese

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Amelie, 2001

1. Amelie, 2001

IMDb: 8.3  

Özet: Paris'te garsonluk yaparak kendine özgü bir dünyada yaşayan bir kızdır Amelie, annesinin beklenmedik ölümü, babasının soğuk tavırları ve yaşadığı travmalar sonucu, sevimli ve boş şeylerle uğraşarak kendisine eğlence yaratmaya çalışsa da aslında hayatı sıkıcı bulduğu için kendisini son derece yalnız hissetmektedir.   

Oyuncular: Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz, Rufus  

Yönetmen: Jean-Pierre Jeunet

Bu içerikler de dikkatinizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
13.uzaylı

Youtube'da sinemaseverler için hazırladığımız film bulmacalarına göz atmak ister misiniz. Seçilen sahnelerden filmlerin ismini tahmin edin. Kanalın linkini a... Devamını Gör