Görüş Bildir
Haberler
Spoiler Sevenler Buraya: Sürpriz Ölümleriyle Şoka Uğratıp Akılda Kalan Filmler

Spoiler Sevenler Buraya: Sürpriz Ölümleriyle Şoka Uğratıp Akılda Kalan Filmler

Sürprizlerle dolu sinema dünyasında bağ kurduğumuz baş kahramanımız birden ölebilir ve haliyle şok oluruz. Bazen arkadaşlarımız insafsızca filmin sonunu söyler ve eğlencemizi mahveder. Spoiler, çoğumuzu rahatsız eder hevesimizi alıp götürür. Ancak bazılarımız izlediğimiz filmin sonunu bilse de sorun etmeyip keyfine devam eder. Bu listeyi rahatsız olmayan hatta belki bunu seven kişiler için hazırladık. İyi seyirler! 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. The Blair Witch Project, 1999

21. The Blair Witch Project, 1999

IMDb: 6.5 

Özet: Maryland ormanlarında 1940'larda birçok çocuk ortadan kaybolmuştur. Üç Sinema öğrencisi de Blair Witch adıyla bilinen bu efsane hakkında araştırma yapmak için ormana giderler. Öğrencilerden bir daha haber alınamaz. 

Oyuncular: Heather Donahue, Michael C. Williams, Joshua Leonard 

Yönetmen: Daniel Myrick, Eduardo Sánchez

20. Romeo + Juliet, 1996

20. Romeo + Juliet, 1996

IMDb: 6.8

Özet: Günümüz Florida'sında geçen filmde Romeo ve Juliet kentin iki düşman ailesinin çocuklarıdır. Rastlantı sonucu iki genç birbirlerine aşık olurlar ve ailelerin savaşının ortasında bir kaçış bulmaya çalışırlar.

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Claire Danes, John Leguizamo

Yönetmen: Baz Luhrmann

19. Uncut Gems, 2019

19. Uncut Gems, 2019

IMDb: 7.4

Özet: Howard Ratner, New York'ta mücevher satıcısıdır ancak gözü hep daha yükseklerdedir ve yüksek miktarlarda borcu vardır. Ratner diğer yandan ünlüler için yüksek riskli bahis işi de yapıyordur. Bu sırada başına talih kuşu konar. Ancak bu talih kuşunun sahibi olabilmesi için çok iyi bir oyunculuk performansı sergilemesi gerekmektedir.

Oyuncular: Adam Sandler, Julia Fox, Idina Menzel

Yönetmen: Benny Safdie, Josh Safdie

18. Dead Man Walking, 1995

18. Dead Man Walking, 1995

IMDb: 7.5

Özet: Rahibe Helen Prejean, idama mahkum katil Matthew Poncelet'in manevi akıl hocasıdır. Rahibe Helen kendini başkalarının kurtuluşuna adamıştır, Matthew'a da aynı şekilde davranır. Ancak Matthew'in karanlık ruhunun derinliklerine indikçe, aklını bambaşka sorular kurcalamaya başlar.

Oyuncular: Susan Sarandon, Sean Penn, Robert Prosky

Yönetmen: Tim Robbins

17. Seven Pounds, 2008

17. Seven Pounds, 2008

IMDb: 7.6

Özet: Ben Thomas geçmişindeki bazı hatalardan dolayı suçluluk duyan, intiharı düşünecek kadar depresif bir insandır. Kafasında devamlı intihar düşüncesi dolaşan Ben, hayatına giren yabancı 7 kişi vesilesiyle kefaretini ödeme şansını yakalar.

Oyuncular: Will Smith, Rosario Dawson, Woody Harrelson

Yönetmen: Gabriele Muccino

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Bonnie & Clyde, 1967

16. Bonnie & Clyde, 1967

IMDb: 7.7

Özet: Bonnie isimli genç kadının, annesinin arabasını çalan Clyde'ın cazibesine kapılıp onunla kaçmasıyla birlikte tarihin en popüler haydutları doğar. Birlikte o eyalet senin bu eyalet benim sayısız suç işleyen ikili, kısa sürede ülke çapında meşhur olur ve adeta Robin Hood muamelesi görür.

Oyuncular: Warren Beatty, Faye Dunaway, Michael J. Pollard

Yönetmen: Arthur Penn

15. The Curious Case of Benjamin Button, 2008

15. The Curious Case of Benjamin Button, 2008

IMDb: 7.8

Özet: Birinci Dünya Savaşı’nda oğlunu kaybeden kör bir saatçi tren istasyonuna yaptığı bir saati geri işlenmesi üzerine kurar, gidenler belki geri döner düşüncesiyle. Bu saat bir mucizeye sebep olur ve 1918’de savaşın bittiği gün doğan Benjamin Button’un hayat saati tersine işler.

Oyuncular: Brad Pitt, Cate Blanchett, Tilda Swinton

Yönetmen: David Fincher

14. Breaking the Waves, 1996

14. Breaking the Waves, 1996

IMDb: 7.8

Özet: 1970'lerin Kuzey İskoçya’sında tutucu bir kasabada Bess, kendisinin bile hayal edemeyeceği bir güzellikte aşk yaşar. Kocasının bir an önce geri dönmesi için dua eden bu çocuksu kadın, ertesi gün Jan’ın iş kazası geçirdiği haberiyle sarsılır.

Oyuncular: Emily Watson, Stellan Skarsgard, Katrin Cartlidge

Yönetmen: Lars von Trier

13. Titanic, 1997

13. Titanic, 1997

IMDb: 7.9

Özet: Teknolojinin son sürat ilerlediği dönemde, Titanic adlı dev transatlantik insanlığın doğaya karşı gövde gösterisi gibidir. Bu geminin yolcuları arasında Jack adlı genç ve fakir bir ressam ile nişanlısı ve annesiyle Philadelphia`ya giden Rose adlı zengin bir genç kız da vardır. İki genç şans eseri tanışır.

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane

Yönetmen: James Cameron

12. Dancer in the Dark, 2000

12. Dancer in the Dark, 2000

IMDb: 7.9

Özet: 10 yaşındaki oğlu Gene ile bir karavanda yaşayan Selma Jezkova kalıtsal bir hastalık yüzünden kör olmak üzeredir. Bu hastalığını oğlunu da etkileyeceğini bilen Selma, çelik fabrikasında canla başla çalışarak biriktirdiği parayla oğlunu ameliyat ettirme arzusu içerisindedir.

Oyuncular: Björk, Catherine Deneuve, David Morse

Yönetmen: Lars von Trier

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Donnie Darko, 2001

11. Donnie Darko, 2001

IMDb: 8.0 

Özet:

Donnie Darko adında 16 yaşındaki genç, bazı gerçek olmayan görüntüler görmeye başlar. Özellikle de tavşan kostümlü bir adam sık sık belirir. Çevresiyle uyum sorunu yaşayan genç, ailesinin ve okulun kendisi için çizdiği yoldan ayrılıp

esrarengiz misafirinin izinden gitmeye karar verir. 

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Jena Malone, Mary McDonnell 

Yönetmen: Richard Kelly

10. Into The Wild, 2007

10. Into The Wild, 2007

IMDb: 8.1 

Özet: Film, konforlu yaşamını terk eden ve Alaska’nın kırsalında hayatının en büyük meydan okumasını gerçekleştirmek üzere yollara düşen Christopher’ın hikayesini anlatıyor.  

Oyuncular: Emile Hirsch, Vince Vaughn, Catherine Keener

9. V for Vendetta, 2005

9. V for Vendetta, 2005

IMDb: 8.2

Özet: Gizemli V, belaya bulaşmış masum bir kadın olan Evey’i kurtarır. Ancak bu kurtarış tam da ulusun kurtuluşunu temsil eder çünkü onun davranışı aslında toplumun uyanışını tetikleyen ve başkaldırıyı başlatan unsurdur. Tam da bu sebeple artık insanlık adına bir ayaklanma zamanıdır.

Oyuncular: Hugo Weaving, Natalie Portman, Rupert Graves

Yönetmen: James McTeigue

8. Scarface, 1983

8. Scarface, 1983

IMDb: 8.3

Özet: Tony Montana Miami'ye gidip uyuşturucu lordu Robert Loggia'nın emrinde çalışmaya başlar. Montana'nın hırsı ve öfkesi basamakları hızla tırmanıp büyük bir suç şebekesinin başı olmasını sağlar.

Oyuncular: Al Pacino, Michelle Pfeiffer, Steven Bauer

Yönetmen: Brian De Palma

7. Braveheart, 1995

7. Braveheart, 1995

IMDb: 8.3

Özet: İngiliz Kralı Edward, İskoçya'yı da krallığına katmak istemektedir. İngiliz soylularına topraklarında evlenen her kadınla ilk geceyi geçirme hakkını vererek İskoç halkının ayaklanmasına sebep olur. Çocukken ailesini ve yakınlarını özgür İskoçya uğruna kaybeden William Wallace, yıllar sonra karısı da öldürülünce halkı organize etmeye ve İngilizleri topraklarından atmaya karar verir.

Oyuncular: Mel Gibson, Sophie Marceau, Patrick McGoohan

Yönetmen: Mel Gibson

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Reservoir Dogs, 1992

6. Reservoir Dogs, 1992

IMDb: 8.3 

Özet: Bir grup suçlu, bir mücevher deposunu soyarlar. Polis o kadar çabuk peşlerine düşer ki aralarında bir muhbir olduğundan şüphelenirler.

Oyuncular: Harvey Keitel, Tim Roth, Michael Madsen 

YönetmenQuentin Tarantino

5. American Beauty, 1999

5. American Beauty, 1999

IMDb: 8.3

Özet: Lester Burnham, çevresindeki insanlar tarafından sevilmediğini hissetmektedir karısı Carolyn, sanki ondan nefret eder gibi davranmaktadır. Yıllardır gizlemekte olduğu tutkuları sonucunda Lester, hayatında birkaç küçük değişiklik yapmaya karar verir.Böylelikle orta yaş krizini de kolaylıkla atlatabileceğine inanmaktadır. Aldığı kararlar sonucunda giderek özgürleştikçe ve mutlu olmaya başladıkça karısıyla kızını daha çok sinirlendirmeye başlar.

Oyuncular: Kevin Spacey, Annette Bening, Thora Birch

Yönetmen: Sam Mendes

4. The Shining, 1980

4. The Shining, 1980

IMDb: 8.4 

Özet: Yazar Jack Torrance’ın, kış sezonunda kapalı olan Overlook Oteli’nin bakımını üstlenerek, ailesiyle birlikte otele taşınması sonrasında gelişen metafiziksel olayları konu alır.  

Oyuncular: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd 

Yönetmen: Stanley Kubrick

3. The Departed, 2006

3. The Departed, 2006

IMDb: 8.5             

Özet: Genç çaylak Billy Costigan’a Costello’nun çetesine sızma görevi verilir. Billy, Costello’nun güvenini kazanmaya çalışırken bir başka genç polis Colin

Sullivan da eyalet polis teşkilatında basamakları hızla tırmanmaktadır. Üstlerinin bilmediği şey, Colin’in Costello için çalıştığı ve suç patronunun polisin hep bir adım önünde olmasını sağladığıdır. Billy ve Colin sürekli olarak düşman tarafından yakalanma tehlikesiyle karşı karşıya kalırlar. 

OyuncularLeonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson 

Yönetmen: Martin Scorsese

2. The Prestige, 2006

2. The Prestige, 2006

IMDb: 8.5 

Özet: Robert Angier eşi Julia McCullough ve Alfred Borden hem arkadaş hem de bir sihirbazın asistanlarıdırlar. Bir gösteri esnasında Julia ölünce Robert, onun ölümünden Alfred’i suçlar ve birbirlerine düşman olurlar. Zaman içinde ikisi de hem ünlü olurlar hem de rakip sihirbazlara dönüşerek birbirlerinin sahne üstünde performansını sabote etmeye kalkışırlar.  

Oyuncular: Christian Bale, Hugh Jackman, Scarlett Johansson 

Yönetmen: Christopher Nolan

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Psycho, 1960

1. Psycho, 1960

IMDb: 8.5 

Özet: Sevgilisi ile buluşmayı planlayan Marion şiddetli yağmur yüzünden geceyi bir otelde geçirmeye karar verir. Otelden içeri girer girmez garip şeyler olduğunun farkına varan Marion uyumadan önce otel sahibi Norman Bates ile biraz sohbet eder. Norman’ın kişiliğinde sorunlar olduğunu, annesine ve kuşlara karşı bir takıntısı olduğunu öğrenenince sohbeti kısa kesip odasına giderek duş almaya karar verir ve olaylar gelişir.  

Oyuncular: Anthony Perkins, Janet Leigh, Vera Miles 

Yönetmen: Alfred Hitchcock

Bu içerikler de dikkatinizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
13.uzaylı

Youtube'da sinemaseverler için hazırladığımız film bulmacalarına göz atmak ister misiniz. Seçilen sahnelerden filmlerin ismini tahmin edin. Kanalın linkini a... Devamını Gör