Görüş Bildir
Haberler
CHP'nin Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi

CHP'nin Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi

ATKN
19.11.2015 - 16:11 Son Güncelleme: 19.11.2015 - 17:01

Seçim gündemiyle toplanan CHP'de, Meclis ve Grup Başkanvekilleri belli oldu. Manisa Milletvekili Özgür Özel, İstanbul Milletvekili Engin Altay ve Ankara Milletvekili Levent Gök Grup Başkanvekilliği için seçilen isimler olurken,  CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi de Meclis Başkanvekilliği'ne seçildi.  Meclis'in ilk Roman milletvekili Özcan Purçu da TBMM Katip üyeliğine seçildi. Purçu 'Gerçek Roman açılımı budur. Çadırdan çıkan bir isim TBMM'de kırmızı plakalı en önemli görevlerden birine seçildi. CHP gerçek halkçı parti olduğunu gösterdi. Beni gariban aileler çocuklarına örnek gösterebilirler' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Grubu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında seçim gündemiyle toplandı. 

Basına kapalı toplantıda; 3 Grup Başkanvekili, 9 Grup Yönetim Kurulu Üyesi seçimi, 2 Grup Denetçi üye, 9 Grup Disiplin Kurulu üyesi, 1 TBMM Başkanvekili, 3 TBMM Katip Üye, 1 TBMM İdare Amiri seçimi yapıldı.

Grup Başkanvekilleri: Özgür Özel, Engin Altay ve Levent Gök

Grup Başkanvekilleri: Özgür Özel, Engin Altay ve Levent Gök
Grup Başkanvekilleri: Özgür Özel, Engin Altay ve Levent Gök

Manisa Milletvekili Özgür Özel ve İstanbul Milletvekili Engin Altay'dan sonra Ankara Milletvekili Levent Gök, CHP Grup Başkanvekilliğine seçilen üçüncü isim oldu.

Hamzaçebi Meclis Başkanvekili

Hamzaçebi Meclis Başkanvekili
İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi TBMM Başkanvekilliğine seçildi.

Meclis'in ilk Roman vekili Purçu, Katip Üye

Meclis'in ilk Roman vekili Purçu, Katip Üye

Meclis'in ilk Roman milletvekili CHP'li Özcan Purçu, CHP'de yapılan seçimde TBMM Katip Üyeliği'ne seçildi. Purçu'nun yanı sıra Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ve Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü TBMM Katip üyeliğine seçilen isimler oldu.

Çadırdan kırmızı plakalı Meclis görevine

Meclis Divanı'na seçilen ilk Roman milletvekili olan Özcan Purçu Radikal’e yaptığı değerlendirmede, Meclis Divanı'na seçildiği için çok mutlu olduğunu söyleyerek “İlk defa çadırdan çıkan bir isim Meclis’in en üst kademelerinden kırmızı plakalı bir göreve seçildi. Beni gariban, ötekileştirilen insanlar çocuklarına örnek gösterebilir” dedi.

'Garibanlara örnek olsun'

Bu durum ötekileştirilen Roman kesimi için çok önemli bir şey olduğunu söyleyen Purçu “CHP demokrasi anlamında bir ilke imza attı. CHP, bir kez daha halkçı parti olduğunu gösterdi. Garibanın ötekileştirilenlerin yanında olduğunu gösterdi. Genel Başkanımıza, Genel Başkan Yardımcılarına ve beni bu göreve layık gören milletvekillerine teşekkür ediyorum. Meclis Divanı'nda Romanlar ve tüm ötekileştirilen topluluklar adına görev yapacağım'diye konuştu. 

'Gerçek roman açılımı budur'

AKP’nin roman açılımına da atıf yapan Purçu “İşte gerçek Roman açılımı, gerçek halka dokunuş böyle olur. Roman vatandaşlar, ötekileştirilenler, garibanlar çocuklarına Özcan Ağabeylerini örnek gösterebilirler. Roman açılımı yaptığını söyleyen AKP'nin Roman adayları seçilemediler bile” şeklinde konuştu.

Ajanslar ve Radikal

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
6
2
1
0
0
0