Görüş Bildir
Haberler
CHP'li Başkanlardan İmamoğlu'na Destek

CHP'li Başkanlardan İmamoğlu'na Destek

Emre Ordu
14.12.2022 - 18:58 Son Güncelleme: 14.12.2022 - 19:15

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezasına CHP'li belediye başkanlarından peş peşe tepkiler geliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davadan 2 yıl 7 ay hapis cezası ve siyasi yasak kararı çıktı. İmamoğlu'na verilen cezaya CHP'li belediye başkanlarından peş peşe tepkiler geliyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş 'Bugün alınan karar adaletten ve hukuktan bağımsızdır. Hiçbir siyasi çıkarın, halkımızın iradesinden üstün olmasını kabul etmiyoruz. El ele çıktığımız bu yolda biz daima doğrudan yana olacağız Başkanım' dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer '16 milyon İstanbullunun iradesini ve somut delilleri göz ardı edenlere, hiçbir yol arkadaşımızı kurban etmeyiz' dedi. İstanbul'a gittiğini duyuran Soyer, 'Hak, hukuk, adalet için. İstanbul yolundayım. Yanındayım' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de karara tepki gösterip İstanbul'a gideceğini bildirdi:

'Haktan, hukuktan, adaletten ve gerçeklerden uzak, siyasi baskı ile verilen bu ceza sevgili Ekrem İmamoğlu’na değil, hukukun üstünlüğüne inanan milyonlarca yurttaşımıza verilmiştir. Sevgili Ekrem kardeşime destek için Saraçhane yolundayım.'

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek 'Omuz omuza siyaset yaptığımız, yol arkadaşımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu hakkında verilen karar hukuken ve siyaseten yaralayıcıdır. İstanbulluların ve Başkanımızın yanındayız' mesajını paylaştı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Atatürk'ün 'Hak, kuvvetin üstündedir' sözünü paylaştı ve 'Ekrem İmamoğlu’na yapılan haksızlık, elbette halkın iradesinde karşılığını bulacak. Milletimiz, egemenliğine kayıtsız, şartsız sahip çıkacak. Her şey çok daha güzel olacak. Ekrem kardeşime desteğe gidiyorum. Her zaman yanındayım' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın