Görüş Bildir
Haberler
CHP Genel Merkezi'ne Ateş Açan Zanlı Serbest

CHP Genel Merkezi'ne Ateş Açan Zanlı Serbest

Onedio Medya
28.10.2015 - 09:29 Son Güncelleme: 28.10.2015 - 18:11

CHP Genel Merkezi önünde ateş açılması olayıyla ilgili 1 kişi gözaltına alındı. Bu kişinin adının Hacı Ali Hamurcu olduğu açıklandı. Gözaltına alınan zanlı çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara Valiliği, olayda kullanılan aracın Hacı Ali Hamurcu tarafından iki günlüğüne kiralandığının belirlendiğini ve Hamurcu'nun gözaltına alındığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 26 Ekim 2015 günü saat 19.16 civarında gerçekleşen olayın ardından, teknik çalışma ve incelemeler yapıldığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

'İncelemelerde, olayda kullanılan aracın kiralık araç olduğu ve Hacı Ali Hamurcu isimli şahıs tarafından 26 Ekim 2015 tarihinde 2 günlüğüne kiralandığı, 27 Ekim 2015 tarihinde ise aracın terk edildiği tespit edilmiş olup, aracı kiralayan Hacı Ali Hamurcu gözaltına alınmıştır. Hacı Ali Hamurcu, aracı kendisinin kiralayarak CHP Genel Merkezi önüne geldiğini ve kuru sıkı silahla ateş ettiğini itiraf etmiştir.'

Önceki akşam gerçekleşen silahlı saldırıda, genel merkez binasına beş el ateş edilmiş, saldırıda ölen ya da yaralananın olmadığı açıklanmıştı.

Saldırıyla ilgili ilk açıklamayı 26 Ekim'de CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin yapmış ve şu ifadeleri kullanmıştı. 

'Maalesef bu akşamüstü saat tam 19.00 civarlarında, plakası bilinmeyen bir araçtan genel merkezimizin önünden geçerken 5 adet kurşun sıkıldığını söyledi. Arkadaşlarımız emniyete başvurmuşlar. Bu saatlerde, şu anda emniyet mensupları kameralardan aracın kime ait olduğunu, kimler olduğunu inceliyorlar. Önümüzdeki saatlerde kimlerin olduğunu hep beraber görmüş olacağız.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, 'Amaç göz korkutmak ise hiç kimsenin endişesi olmasın bizim gözüm korkmaz. Güçlüyüz, demokrasiyi savunuyoruz. Bunun için bir bedel ödenecekse biz bu bedeli ödemeye hazırız. Seçimlerin yapılmasını engellemeye dönük bir girişim olabilir mi? Belki bu niyetle yapmış olabilirler. Bütün siyasi partilerin bu tür saldırılara ortak karşı çıkması lazım' demişti.

Serbest bırakıldı

Gözaltına alınan zanlı Ali Hamurcu çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hacı Ali Hamurcu kimdir?

Kayseri Büyükşehir Belediye'sinde sözleşmeli işçi olarak çalışan Hacı Ali Hamurcu Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddiaları ile gündeme gelmiş, Kılıçdaroğlu birçok miting ve konuşmasında bu suçlamaları sormuştu. Bu iddialar nedeniyle 4 yıl hapis yatan ve çıkan Hacı Ali Hamurcu, TBMM’de açıklamalarda bulunmuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2010 yılında TBMM bütçe görüşmeleri sırasında dönemin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile ilgili çeşitli iddialarda bulunmuş, 'Kayseri'de vilayet-yargı-belediye arasında yolsuzluk üçgeni olduğunu' öne sürmüştü. Kılıçdaroğlu, bu iddiaları da dolandırıcılık suçundan cezaevinde bulunan eski belediye çalışanı Hacı Ali Hamurcu'ya dayandırmıştı.

CHP Milletvekilleri Şevki Kulkuloğlu, Atilla Kart ve Ömer Süha Aldan, 10 Ocak 2013'te dolandırıcılık suçundan 5 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olan Hacı Ali Hamurcu ile TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek Hamurcu'nun yolsuzlukları anlatan bir kitap yazdığını belirtmişler, basın toplantısından bir süre sonra ANKA firması 'Belgelerle Yolsuzluğun Şeytan Üçgeni' adlı kitabı yayımlamıştı.

Bunun üzerine Mehmet Özhaseki'nin avukatı Mehmet Savruk, Hacı Ali Hamurcu ve yayıncı firma aleyhine Kayseri 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açmış, 7 Mayıs'ta sonuçlanan davada mahkeme Hacı Ali Hamurcu ve ANKA Yayıncılık'ın 7 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetmişti.Ayrıca, Hacı Ali Hamurcu'nun cezalandırılması için Kayseri 2. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı.

Bu dava sürerken geçen mayısta Özhaseki'nin seçim bürosundan yapılan yazılı bir açıklamada yapıldı. Hamurcu’nun yazılı ifadesinde, 'kitabı Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile yazdığını itiraf ettiği ancak kendisine para vaat eden Kılıçdaroğlu'nun söz verdiği vaatleri yerine getirmeyerek dolandırıldığını öne sürdüğü' iddia edildi.

Ajanslar ve Cumhuriyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda