Görüş Bildir
Haberler
CHP’den Aydın Valiliği'ne: ‘Eren'i Soracağına Taşınmazlar Nerede Onu Açıklasın’

CHP’den Aydın Valiliği'ne: ‘Eren'i Soracağına Taşınmazlar Nerede Onu Açıklasın’

ATKN
25.06.2015 - 12:30

Metin Lütfi Baydar

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Kuşadası’nda bir caddeye ismi verilen Erdal Eren’in açık kimliği ve geçmişteki hizmetlerini soran Aydın Valiliği'ne, 'Daha 17 yaşındayken tutuklandı. 13 Aralık 1980’de Ankara Merkez Cezaevi’nde 18 yaşından küçük olmasına rağmen idam edildi' yanıtı gönderdi. Baydar, 'Aydın Valiliği yazı göndererek Erdal Eren’in Aydın’a geçmişte yapmış olduğu hizmetleri soracağına, ilk önce valilik olarak Aydın’a ait taşınmazların başka kurumlara devri sırasında nerede bulunduğunu açıklasın' dedi.

Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Aydın valiliğinin Erdal Eren’in adının bir caddeye verilmesinden sonra takındığı tutumla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Baydar yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Aydın Valiliği tarafından Aydın Büyükşehir Belediyesine gönderilen yazıda ‘Kuşadası İlçesi, Güzelçamlı Mahallesi’nde bulunan caddeye ismi verilen Erdal Eren ismindeki kişinin açık kimliği ile Aydın İlimize geçmişte yapmış olduğu hizmetlere ilişkin bilgi ve belgelerin Valiliğimize gönderilmesi’ şeklinde ifadelere yer verilmiştir. Valiliğin, yapılmış olan isim değişikliği konusunda olumsuz bir tavır takındığı ve bu işlemi veto edeceği düşüncesi kamuoyuna hakim olmuştur.

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası'nda yer alan Kenan Evren Caddesi'nin adını 'Erdal Eren Caddesi' olarak değiştirmişti. Valilik ise belediyeye bir yazı göndererek, Kenan Evren Caddesi'ne oybirliğiyle adı verilen Erdal Eren'in açık kimlik bilgisini istemiş, Aydın'a geçmişteki hizmetlerini sormuştu.

18 yaşından küçük olmasına rağmen idam edildi

18 yaşından küçük olmasına rağmen idam edildi

Lütfi Baydar, açıklamasında şöyle devam etti:

Aydın Valiliğine 20 Temmuz 2010 tarihinde yapılmış olan bir açıklamayı hatırlatmak istiyorum:

‘Bir başka isim Erdal Eren. Daha 17 yaşındayken tutuklandı. 13 Aralık 1980’de Ankara Merkez Cezaevi’nde 18 yaşından küçük olmasına rağmen idam edildi.’

'Acaba Aydın Valiliği dönemin Başbakanı'na da bir yazı göndermiş mi?'

Bu sözlerin sahibi dönemin T.C. Başbakan’ı şimdinin ise T.C. Cumhurbaşkan’ı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Acaba Aydın Valiliği bu sözlerinden dolayı dönemin Başbakanı’na da bir yazı göndermiş ve Erdal Eren hakkında bilgi talebinde bulunmuş mudur? Bulunmamışsa Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne göndermiş olduğu bir yazının aynısını T.C. Cumhurbaşkanlığına da göndermiş midir?

'Valilik Erdal Eren'i soracağına önce Aydın'a ait taşınmazları açıklasın'

Aydın Valiliği yazı göndererek Erdal Eren’in Aydın’a geçmişte yapmış olduğu hizmetleri soracağına ilk önce Valilik olarak Aydın’a ait taşınmazların başka kurumlara devri sırasında nerede bulunduğunu açıklasın. Bunu tüm Aydın halkı merak etmektedir. Aydın Valiliği bu taşınmazlarla ilgili de bu yerlerin Aydın’a ait olup olmadığı konusunda bugüne kadar herhangi bir yazı talebinde bulunmuş mudur? Bulunmamışsa bunun nedeni nedir?” 

Hülya Karabağlı, Zete

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0