Görüş Bildir
Haberler
Çevrim İçi Rol Yapma Oyunu Popmundo'nun 12 DESTANSI Özelliği

Çevrim İçi Rol Yapma Oyunu Popmundo'nun 12 DESTANSI Özelliği

Güney
25.02.2015 - 01:09 Son Güncelleme: 28.02.2015 - 14:56

Bir dünya hayal edin. Ama elinizde hayallerinizden ve bu hayallerinizi gerçekleştirmek için depoladığınız hırstan başka bir şey olmasın bu dünyaya ilk ayak bastığınızda. Önünüzde sizi bekleyen şeylerden sadece birkaçı ise elde edeceğiniz ve sonradan gururla taşıyacağınız onlarca başarı, muhatap olacağınız yüzlerce insan ve keyfini çıkaracağınız uçsuz bucaksız bir hayat! Kulağa gerçekten bir parça gibi geliyor değil mi? Aslında size gerçek hayatın dinamikleri baz alınarak geliştirilmiş çevrim içi rol yapma oyunu Popmundo'nun ufacık bir kısmından bahsediyordum!

2004 yılında ilk kullanıcılarıyla buluşan Popmundo, 11 yıl içerisinde her gün değişip kendini geliştirerek bugünlere geldi. 2012'de altyapısında daha modern teknolojilerin kullanıldığı ve arayüzünün daha da kullanıcı dostu hale getirildiği, birçok yenilik içeren ikinci versiyonuyla her geçen gün sayısı artan on binlerce kullanıcıya alternatif bir hayatı yaşamaları için ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Çoğu çevrim içi oyunun aksine, bilgisayarınıza bir kurulum yapmanızı gerektirmeyen ve tamamen tarayıcınız üzerinden oynayabileceğiniz Popmundo’ya kaydolmak için ihtiyacınız olan tek şey geçerli bir mail adresi! Gelin kaydolduktan sonra bu alternatif dünyanın size neler sunacağına beraberce bir göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Karakteriniz

1. Karakteriniz

www.popmundo.com adresine giderek hesabınızı oluşturdunuz, mail adresinize gelen postayı açtınız. Şimdi sıra oyunu oynayacağınız ve bu dünyada atacağınız, yeri göğü inletecek her adımın sahibi olacak olan karakterinizi oluşturmaya geldi. Hesabınıza ilk giriş yaptığınızda, sizden tam da bunu gerçekleştirmenizi isteyen bir sayfa karşınıza çıkacak. Bu sayfada karakterinizin memleketini, ismini ve yaşını seçme imkanınız bulunuyor. Aynı zamanda rol yapma deneyiminizi genişletmek için karakterinize ait bir geçmiş de yaratabiliyorsunuz. Her ne kadar hayatınızın devamında bunların çoğunu değiştirme imkanınız bulunsa bile, seçiminizi iyi yapın. Dünya sizi ilk olarak bu isimle tanıyacak!

2. Çekirdek Oyun: Müzik

2. Çekirdek Oyun: Müzik

Popmundo sınırları olmayan bir dünyadır. Hayalinizde canlandırdığınız birçok şeyi yapma imkanı bulacağınız bu dünyanın esas amacı ise müziktir. Müzik hayatına şehrinizin parklarından birinde iki konser ayarlama şansını yakalamış biri olarak başlarsınız. Sonrasında ise konserlerinizi vermeye devam etmek, dünya turuna çıkmak, albüm ve single çıkarmak ve zirveye oynayan bir sanatçı olmak tamamen sizin seçiminiz! Popmundo’da Pop’tan Blues’a, Afrika Müziği’nden Rock’a kadar uzanan 17 adet müzik türü bulunur. Elbette hangi türü seçerek sahnelerin tozunu attıracağınız da size kalmış!

3. Başarı Puanları

3. Başarı Puanları

Karakteriniz hayatı boyunca yaptığı aktiviteler sonucu belli dönüm noktaları yaşar ve bunların karşılığında başarı puanları kazanır. Bazı başarılar kolayca elde edilebilirken, bazıları ise sadece uçlarda yaşayan insanların harcıdır. Toplayabileceğiniz toplam 188 başarı vardır ve bu başarıların toplamı 4940 puana tekabül eder.

4. Dünyanın Dört Bir Yanından Gerçek İnsanlar

4. Dünyanın Dört Bir Yanından Gerçek İnsanlar

Burada sistemin kendiliğinden yarattığı karakterlere karşı oynamıyorsunuz. Karşınızdaki karakterlerin hepsinin arkasında dünyanın herhangi bir yerinden oyuna bağlanan gerçek bir kullanıcı bulunur! Bu da demek oluyor ki her karakterin davranışları, konuşmaları ve stratejileri yapay değil, gerçek bir zekanın ürünüdür. Arkadaşlık edeceğiniz, aynı gruba mensup olacağınız, bulunduğunuz mekanda görüp de selam vereceğiniz her karakterin arkasında tıpkı sizin karakterinizin de sahip olduğu gibi bir “kuklacı” vardır.

5. Evli, Mutlu, Çocuklu

5. Evli, Mutlu, Çocuklu

Bir numaralı rock yıldızı olsa bile insan eninde sonunda hızlı yaşamaktan yorulup durulmayı tercih ediyor. Sizi oturduğunuz yerde oturmaya ikna edebilecek en iyi şeylerden biri de huzurlu bir yuva olabilir ancak. Evet, Popmundo dünyasında evlenebilir ve çocuk sahibi olabilirsiniz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Alternatif Kariyerler

6. Alternatif Kariyerler

Şehirde yürürken adım başı starlarla karşılaşsanız bile, bu dünyadaki tek uğraş müzik değil. Suç hayatına girip diğer karakterleri soyarak azılı bir suçlu olabilir ve tüm emniyet güçlerini peşinizde koşturabilir, isterseniz de suçluları adalete teslim etmek için özel ajan veya polislik yapabilir, yargıç olarak yargı hükümleri verebilirsiniz. Çiçeği burnunda gelin ve damat adaylarının mutluluğuna aracı olmak için din adamlığına soyunabilirsiniz. Çeşit çeşit hastalığa yakalanan insanları bir iğnenizle iyileştirmek de bir doktor olarak sizin elinizde. Bunlar sadece aklıma gelen birkaç örnek, sahip olabileceğiniz mesleklerin de sınırı yok!

7. Zombi ve Hayalet Avı

7. Zombi ve Hayalet Avı

En başta oyunun ne kadar gerçekçi olduğundan bahsetmiş olabilirim, ama gerçeküstü öğeler içermiyor da değil. Stresinizi atmak ve birkaç başarıya kavuşmak için zombi ve hayalet avlamak Popmundo dünyasında güzel bir opsiyon. Av tüfeğinizi, testerenizi ya da proton paketinizi kuşanın ve maceraya atılın!

8. Maceralar

8. Maceralar

Hazır bir önceki maddede maceradan bahsetmişken… Oyunda zombi ve hayalet avlamaktan başka atılabileceğiniz maceralar da bulunmakta. Hatta bunlara son olarak halk plajına vurmuş bir denizaltı eklendi. Dedikodulara göre kayıp kıta Atlantis’le bir bağlantısı varmış. Yeni şeyler keşfetmeden duramayan kişiler için ideal!

9. Gerçek Zamanlı Bir Deneyim

9. Gerçek Zamanlı Bir Deneyim

Hepimiz bir kez bile olsa Sims oynamışızdır. Orada oyundan çıkış yaptığımızda zaman durur ve biz ne zaman girersek o zaman yeniden akmaya başlar. Popmundo’da ise siz oyunda olmasanız dahi hayat aynı hızında ilerlemeye devam eder. Şarkı kayıtlarınız, provalarınız, konserleriniz, uçak biletleriniz ve bunlar gibi gerçekleştirdiğiniz nice etkinliğin belirli vakitleri vardır. Bir oyun yılı gerçek hayatta 56 güne denk gelir. Ve yılın belli zamanlarında gerçekleştirebileceğiniz aktivitelerin bulunduğu özel günler Popmundo takviminde mevcuttur. Ufak bir not düşmekte yarar var, karakteriniz her oyun yılında bir yaş büyür fakat yaşlılıktan ölmesi gibi bir durum söz konusu değildir.

10. 37 Ülkeden 49 Şehir

10. 37 Ülkeden 49 Şehir

Oyunda konser verebileceğiniz, seyahat edebileceğiniz, kiminde çeşitli maceralara atılabileceğiniz 49 adet şehir bulunur. Bu 37 ülke arasında Türkiye de yer alıyor ve İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya’yı da bünyesinde barındırıyor. Aynı zamanda Popmundo dünyasının en büyük şehri de en yakın rakibi olan Londra’ya nüfus bakımından neredeyse iki kat fark atan İstanbul.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Tamamiyle Türkçe

11. Tamamiyle Türkçe

Popmundo, 25 dil aracılığıyla kullanıcılara sunulur. Çeviriler oyun içerisindeki gönüllü çevirmenler tarafından yapılır ve her kullanıcının kendi anadilinde oynayarak oyundan maksimum keyif alması amaçlanır. Türkçe de oyunun sahip olduğu ve daima aktif olarak çevrilen dillerden biridir.

12. Popmundo'yu Oynamak Ücretsiz mi?

12. Popmundo'yu Oynamak Ücretsiz mi?

Evet, Popmundo’yu oynamak için cebinizden tek bir kuruş bile çıkarmanıza gerek yok. En başta da dediğim gibi, sadece geçerli bir mail adresinizin olması bu harika dünyada yer almanız için yeterli! Ama her oyunun olduğu gibi Popmundo’nun da giderleri var ve bu giderleri karşılaması için de oyun içi deneyiminizi yükseltecek VIP üyelik ve kredi paketlerini, satın almak isteyen kullanıcılar için satışa sunuyorlar. Yine de her kullanıcı Popmundo’ya her daim ücretsiz olarak erişebilmekte.

Peki size bu 12 madde boyunca oyunu anlatan kim? Ben Anthony McDonald (2630740) ve yaklaşık 6 senedir Popmundo dünyasındayım. Hangi konuda olursa olsun, ne kadar kalabalık olursak o kadar fazla eğlenebileceğimizi düşünüyorum ve bu yüzden sizleri de Popmundo’ya bekliyorum! Kaydolmak için: www.popmundo.com adresini ziyaret etmeniz ve kullanıcı adınızla mail adresinizi girmeniz yeterli. Gerekli bilgiler size mail yoluyla gönderilecektir. Yeni alternatif dünyanızın keyfini çıkarın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
64
22
11
6
4
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Song Yi Chun

oyun ilk çıktığı zamanlarda oynadım :) şimdiki haline bin basar.

re life ku

popomundoydu bu ilk çıktığında hey gidi heu

Gözde Yılmaz

popomundo olarak başlamıştım bu serüvene. karakterimi öldürmüş olmanın bırakmanın acısını hala bazen çekiyorum... :( geri dönmeye cesaretim olsa yeniden başl... Devamını Gör