Görüş Bildir
Haberler
Cesaretin Kralını Gösterip 50'sinden Sonra Doğum Yapan Dünyanın En Yaşlı Anneleri

etiket Cesaretin Kralını Gösterip 50'sinden Sonra Doğum Yapan Dünyanın En Yaşlı Anneleri

Analık zor zanaat... Hele bir de yaşınız çoook ilerlediyse! Hamile kalmanın ve doğum yapmanın dertleri bir yana, artık enerjiniz de bir çocuk büyütmeye yetmiyor. Ancak onlar kimsenin cesaret edemeyeceği bu yola baş koyup 50'lerinden sonra çocuk sahibi oldular. İşte, dünyanın en yaşlı anneleri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Daljinder Kaur (72 yaşında)

1. Daljinder Kaur (72 yaşında)

Daljinder Kaur, 2016 yılında Hindistan'da bir erkek bebek dünyaya getirdi. Daljinder, doğum tarihinden kesin olarak emin değildi; çünkü elinde resmi bir evrak yoktu. Ancak o sırada 79 yaşında olan kocasından yaklaşık yedi yaş daha küçük olduğunu söyledi. Tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi olan çift, bunun için isimsiz bir donörün yumurtasını kullandı.

2. Omkari Panwar (70 Yaşında)

2. Omkari Panwar (70 Yaşında)

Omkari Panwar, tüp bebek yöntemiyle hamile kalmadan önce iki kızı çocuğu annesiydi ve beş torunu vardı. Ancak Omkari'nin kocası, ailenin mülklerini devralması için bir erkek çocukları olsun istiyordu. 2008 yılında, çiftin ikiz çocukları dünyaya geldi. İkizlerden biri kız biri erkekti. Aile, tüp bebek tedavisi için biriktirdikleri tüm parayı kullandı, hatta bankadan kredi çekti.

3. Rajo Devi Lohan (69 yaşında)

3. Rajo Devi Lohan (69 yaşında)

Hindistan'ın Hisar Köyü'nde yaşayan Rajo Devi Lohan, ilk ve tek çocuğunu tüp bebek yöntemiyle 2008'de dünyaya getirdi. Naveen adını verdiği kızı doğduğunda, Rajo 69 yaşındadı ve doğum sonrası komplikasyonlar yüzünden neredeyse ölecekti. O dönemde yaşadığı tüm zorluklara rağmen kızı için hayata tutunan anne, 2012'de yapılan bir röportajda Naveen'in ona bahşedilmiş bir armağan olduğunu söylemişti.

4. Adriana Iliescu (66 yaşında)

4. Adriana Iliescu (66 yaşında)

Adriana Iliescu, çevresinin 'büyük ayıp' ve 'bencillik' olarak nitelediği bu kararı aldığında 57 yaşındaydı ve hamile kalabilmek için dokuz yıl boyunca tedavi gördü. Iliescu, tedavi sonucunda üçüz bebeklere hamile kaldı ancak bebeklerin ikisi karnında öldü. Neyse ki, kızı Eliza sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi. Iliescu, verdiği kararın arkasında olduğunu ve Eliza gibi enerji dolu ve neşeli bir çocuğu dünyaya getirdiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

5. Maria del Carmen Bousada de Lara (66 yaşında)

5. Maria del Carmen Bousada de Lara (66 yaşında)
pics.ru

Maria Bousa, 2006 yılında 66 yaşındayken ikiz çocuklarını dünyaya getirdi. Üstelik bunun için İspanya'dan Amerika'ya gidip orada tüp bebek tedavisi gördü, tedavi masrafı 35 bin dolar tutsun diye yaşı hakkında da yalan söyledi. Bousa, yaşına bağlı olarak tartışmalı olan prosedüre geçme kararını ailesine de bildirmemişti. Bebekler dünyaya geldikten sonra 2009 yılında Bousa'ya kanser teşhisi kondu ve ne yazık ki, bir süre sonra yaşam mücadelesini kaybetti. Çocuklar şimdi ailenin diğer bireyleri tarafından yetiştiriliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Elizabeth Adeney (66 yaşında)

6. Elizabeth Adeney (66 yaşında)

66 yaşında, bir fabrika sahibi ve başarılı bir iş kadını olan Elizabeth Adeney, İngiltere'de doğum yapan en yaşlı kadın. Tüp bebek denemeleri yıllarca başarısızlıkla sonuçlanan Adeney, 2009 yılında hamile kalmayı başardı. İngiltere'deki klinikler 50 yaş üzerindeki kadınlara tüp bebek tedavisi uygulamadığı için Ukrayna'ya gitmek zorunda kalan Adeney, burada gördüğü tedaviye yaklaşık 15 bin dolar ödedi. İkizleri dünyaya geldikten sonra, yapılan eleştirilere sessiz kalmayarak bu olayın çocukları ile kendi arasında olduğunu ve kimseyi ilgilendirmediğini söyledi.

7. Harriet Stole (66 yaşında)

7. Harriet Stole (66 yaşında)

1999 yılında Kuzey Londra, İngiltere'den Harriet Stole 66 yaşındayken doğum yaptı. Ancak Stole'un bu yaşta böylesi bir maceraya kalkışmasının nedeni; anne olma isteği değil, torunu için taşıyıcı annelik yapmaya gönüllü olmasıydı. Harriet Stole'un oğlu Ross ve karısının çocukları olmuyordu, bu nedenle Stole onların yerine tüp bebek yöntemiyle Henry Thomas adında bir erkek bebek dünyaya getirdi.

8. Annegret Raunigk (65 yaşında)

8. Annegret Raunigk (65 yaşında)

13 çocuk annesi Annegret Raunigk, 65 yaşındayken dördüz doğurdu. Tüp bebek tedavisi gören Raunigk, hamile kalabilmek için 25 yaşındaki torununun spermlerini kullandı. Doktorlar, bu kadar çok çocuğu taşımasının bedeni için sağlıksız olduğunu düşünse de Raunigk'in bebekleri sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi. Yaşadıkları basında geniş yer bulan Raunigk'in yapılan eleştirilere cevabı ise 'çocuklarının onu genç tuttuğu' şeklinde oldu.

9. Haya Shahar (65 yaşında)

9. Haya Shahar (65 yaşında)

Haya Shahar ve kocası Shmuel, 46 yıllık evlilikleri boyunca doğal yollardan çocuk sahibi olmaya çalışsalar da maalesef başarılı olamadılar ve tüp bebek yöntemine başvurdular. 65 yaşında doğum yapan Shahar'ın tedaviyi nerede gördüğü ise bir muamma, çünkü İsrail'de 54 yaş üzeri bir kadının bu prosedürden geçmesi yasadışı olarak kabul ediliyor.

10. Memnune Tiryaki (64 yaşında)

10. Memnune Tiryaki (64 yaşında)

35 yıldır anne olmaya çalışan Memnune Tiryaki'nin bu dileği 64 yaşında gerçekleşti ve bir erkek bebek dünyaya getirdi. Bir donörün yumurtasının Tiryaki'nin rahmine enjekte edilmesi ile çocuk sahibi olan çiftin, işlem için rüşvet verdiği ve yasadışı yollardan bu tedaviyi gerçekleştirdikleri iddia ediliyor. Yine de bu durum, Tiryaki'nin en yaşlı annelerden biri olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
228
77
62
54
24
15
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın