Görüş Bildir
Haberler
Canlı Türlerinin Yok Olma Hızı 100 Kat Arttı

Canlı Türlerinin Yok Olma Hızı 100 Kat Arttı

Onedio Medya
19.06.2015 - 23:30
İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD’nin Stanford ve Princeton üniversitelerinde yapılan araştırmaya göre canlı türlerinin yok olma hızı 100 kat arttı. 66 milyon yıl sonra ilk kez birden çok canlı türü yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.

ABD’de yayınlanan yeni araştırmaya göre yeryüzünde birçok canlı türü kitlesel olarak nesil tükenme riskiyle karşı karşıya. Araştırmacılardan Stanford Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Paul Ehrlich, “Araştırma sonuçları yeryüzünün altıncı büyük kitlesel yok oluş evresine girdiğimizi gösteriyor” dedi.

İnsan türünün de yok olmakla karşı karşıya olduğunu ifade eden diğer araştırmacı Gerardo Ceballos “Bu şekilde devam etmesine müsaade edilirse nesli tükenen canlıların yeniden türemesi milyonlarca yıl sürer” öngörüsünde bulundu.

Araştırma sonuçlarına göre karada ve suda yaşayan canlı türlerinin yüzde 41’i, memelilerin de yüzde 29’u neslinin tükenme tehlikesiyle karşı karşıya.

Araştırma, kurbağa, kaplan, sürüngenler ve fosillerin iskelet yapılarında değişim ve tarihi kayıtlarına dayanıyor.

Raporda göze çarpan başka bir ayrıntı ise insanın yeryüzündeki yaşamı ‘domine etmeye’ başlamasıyla diğer canlı türlerinin daha büyük bir hızla yok olma eğilimine girdiği yönünde.

Araştırmaya göre türlerin riske girmesinin nedenleri arasında iklim değişikliği, çevre kirliliği ve ormanlık alanların azalması yer alıyor.

Kaynak: AFP

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Resul Şentürk

Para=Güç. dünyanın sonunu kaynaklarını her şeyini mahvedecek. pislikler.

Therewasauser

Kendi uydurduğu saçmalık yüzünden ölecek

Therewasauser

Bi bizimki artmadı

Ferit

Bizimkide yakın..

narobb

Bindiğimiz dalı kesiyoruz doğal dengeyi yaratılan düzeni bozarak kendi kuyumuzu kazıyoruz biraz daha para kazanabilmek için :( çok yazık!!!