Görüş Bildir
Haberler
Çanakkale 116. Jandarma Er Eğitim Alayı Nerede ve Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çanakkale 116. Jandarma Er Eğitim Alayı Nerede ve Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Uğur Kaçan
19.11.2018 - 14:25

Çanakkale tarihi bakımından hem insanımız hem de Türk Silahlı Kuvvetleri için büyük öneme sahip bir şehirdir. Kurtuluş savaşında destan yazan atalarımız bu destanı Çanakkale’de taçlandırmış ve Türk adını dünya tarihine altın harflerle yazdırmıştır. Askerliği bu Şehre çıkanlar kişiler tarihi böyle büyük kahramanlıklarla dolu bir şehirde askerlik yapacakları için çok şanslıdırlar.

Genel Bilgiler:

Askerliğiniz Çanakkale 116. Jandarma Er Eğitim Alayına çıktıysa biliniz ki siz artık bir Jandarma olacaksınız ve Cezaevlerinde görev yapacaksınız. Askere gideceklerin çoğu jandarma olmak ister çünkü jandarma kışlaya bağımlı değildir. İş durumuna göre şehre gider, hastaneye gider, tutuklu, yükümlü naklinde görev alır. Yani günleriniz çok sıkıcı geçmez ve jandarma olarak askerlik yapanların yatma, kalkma, yeme, içme zamanları düzenlidir. Jandarma olarak görev yapan kişiler genel olarak rahattır. Uyku sorunu yaşamazlar. Genelse sabah 7’de kalkılır, kahvaltı yapılır ve saat 8:30 gibi eğitimler ve çalışmalar başlar. Genelde akşam 7 gibi de paydos yapılır. Yani jandarma olarak görev yapan askerin işi biraz da memurluk gibidir. Yaşamınız, yapacağınız işler bellidir ve düzenlidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çanakkale 116. Jandarma Er Eğitim Alayına Ulaşım

Çanakkale 116. Jandarma Er Eğitim Alayına Ulaşım

Bu şehre gelecek kişiler genellikle özel araçlarıyla yada otobüslerle gelirler. Normalde deniz ve kara yoluyla Çanakkale’ye ulaşmak mümkündür. Ülkenin dört bir yanından Çanakkale’ye doğrudan otobüs kalkmaktadır. Eğer otobüs kalkmayan bir yerden gelecekseniz Ankara, İzmir yada Bursa üzerinden aktarma yaparak bu şehre otobüsle rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Şehre ulaştığımda kışlaya nasıl gideceğim diye de endişe etmeyin. Otobüsler zaten askere alım dönemlerinde asker adaylarıyla doludur ve muhtemelen otobüsteki kişilerin çok büyük çoğunluğu sizinle aynı yere gidecektir. O nedenle kışlaya nasıl giderim diye dert etmeyin. Hem zaten otobüs kışlanın kapısının hemen önünden geçmektedir. Yani eğer isterseniz otobüs sizi kışlanın hemen önünde indirir. Eğer yok ben hemen teslim olmayacağım, otogarda inip akşama kadar şehri gezeceğim ve sonra teslim olacağım derseniz bu da mümkün. Fakat askere alım dönemine otogar ve çarşıda askeri inzibatlar gezmekte ve askerlik için gelen gençleri alıp kışlaya götürmektedir. Doğrudan çarşı yerine kışlaya gitmeniz faydanıza olabilir. Çarşı izinlerinizde şehri zaten bol bol gezebilirsiniz…

Kışladaki komutanlar genellikle çok neşeli insanlardır. Alaya geldiğinizde sizi güler yüzle karşılayan komutan ve çavuşlar bulacaksınız. Bu kışlamızda asker komutan ilişkileri gayet samimi ve güzeldir. Bu kışlada askerlik yapmak nispeten rahattır.

Askere Giderken Yanınıza Almanız ve Almamanız Gerekenler

Askere giderken genellikle bir belirsizlik hali vardır ve insan hangi eşyalarını yanına alacağını bilemez. O da gerek olur mu, bu da lazım olur mu diye düşünürken bir de bakarsınız ki koca bavul dolmuş. Buna hiç gerek yok. Temel ihtiyaçlarınızı karşılayacak kadar malzeme almanız yeter. Şöyle anlatayım. Çarşı izinleri dışında sivil kıyafet giymek yasaktır. Askeriyenin size verdiği kamuflajı giymeniz gerekmektedir kışla içinde her zaman. Çarşı izinleri de haftada 1 gün olduğuna göre haftada 1 gün giyecek şekilde sivil eşya almanız yeterli…Diş fırçasını, macununu, tıraş bıçağını yanınıza almalısınız. Bu tür özel eşyalarınız size gerek olacaktır. Fazla eşya alıp kendinize boş yere eşya taşıtmayın…

Siz kışlaya geldiğinizde askerlik boyunca kullanacağınız kamuflajlar, bot, parke, pantolon, gömlek, çoraplar, iç çamaşırları, diş fırçası, diş macunu, banyo havlusu, yüz havlusu, ayak havlusu, traş kutusu, sabun kutusu, spor elbiseleri, spor ayakkabısı, ayakkabı boyası size bir çanta içerisinde set halinde verilecektir. Sizin bu kıyafetleri giymeniz ve alay içerisinde askeri kıyafet dışında kıyafet giymemeniz istenecektir. Kışla içerisinde kantin bulunmaktadır. Bu kantinlerde iğneden ipliğe, bisküviden çikolataya kadar her malzemeyi bulabilirsiniz. Kantin fiyatları da dışarıdaki fiyatlardan çok daha uygundur. Yiyecek ve giyecek ihtiyaçlarınızı buradaki kantinden giderebilirsiniz.

Çanakkale 116. Jandarma Er Eğitim Alayı Sosyal Olanakları

Alayın her yerinde kola, icetea, fanta gibi soğuk içecekler ve çay kahve gibi sıcak içecekler veren elektronik makineler bulunmaktadır. Bozuk para ile çalışan bu makinelerden istediğiniz zaman içecek alabilirsiniz. Ayrıca bisküvi, çikolata içinde bu tür makinelerden var. Kışlada 2 adet internet kae bulunmaktadır. Alay içerisinde bir çok yerde dinlenebileceğiniz küçük park ve dinlence alanları vardır. Bu alanlarda dinlenip arkadaşlarınızla sohbet edebilirsiniz…

Usta Birliğim Neresi Olacak? Dağıtımlar Nereye Yapılıyor?

Çanakkale 116. Jandarma Er Eğitim Alayı cezaevleri için asker yetiştirmektedir ve ülkenin de hemen hemen her yerinde cezaevleri bulunmaktadır. Burada askerlik yapanlar şu cezaevine gider diye bir bilgi yoktur. Burada askerlik yapan kişiler rastgele ülkenin her bölgesine dağıtılmaktadır. Usta birliğinizin nereye çıkacağı tamamen şanstır. Hangi bölgeye çıkarsa çıksın jandarma olarak askerliği yapacak olmanız ve cezaevlerinde görev yapacak olmanız nedeniyle nispeten rahat olacaksınız askerliğinizi yaparken.

İletişim Bilgileri

ÇANAKKALE BANDIRMA KARAYOLU 

Telefon numarası : (0286) 212 31 61

Daha fazla bilgi ve görseller için 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
8
6
4
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın