Görüş Bildir
Haberler
Çağın En Güçlü Silahı Onlar: Dünyanın En Etkili Hacker Gruplarıyla Tanışın!

Çağın En Güçlü Silahı Onlar: Dünyanın En Etkili Hacker Gruplarıyla Tanışın!

Don't mind me
17.04.2019 - 13:15

Artık eskisi gibi çok iyi kılık değiştirerek ve çok gizli bir şekilde düşman hatlarına sarkarak bilgi toplayan casuslar kalmadı, bu işleri hackerlar devraldı! Arkasında gizli para babaları ve hatta devletler olan bu bilgisayar korsanları ekipleri yıllar içinde sansasyonel saldırılara imza attı. İşte en büyük hacker grupları ve yaptıkları inanılmaz şeyler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bureau 121

Bureau 121

Kuzey Kore denilince, Güney yakanın aksine teknolojiden oldukça uzak bir ülke geliyor. Ancak dünya çapında çalışan 1,800'den fazla bilgisayar korsanı ile bu konuda oldukça ilerlemiş bir ülke. Ülkenin Otomasyon Üniversitesi'nden özenle seçilen bu ekip pek çok illegal olaya da karışmış.

Özellikle Güney Kore bu ekipten çok çekiyor, bankaların kayıtlarını yok ediyorlar, cumhurbaşkanının sitesini çökertiyorlar. En bilinenlerinden biri de Sony'ye 15 milyon dolara mal olmuş saldırıları! Bunla da kalmayıp Amerika'nın ulusal güvenlik kuvveti NSA'i hackleyerek 300 bin cihaza zarar vererek 4 milyar dolarlık zarara neden oldular!

Chaos Computer Club

Chaos Computer Club

En eski hacker gruplarından biri olan CCC, 1981 yılında kurulmuş, Alman korsanların ağırlıkta olduğu bir grup. Şaşırtıcı şekilde, diğer hacker grupları gibi agresif saldırıları değil, halkın ve basının takdir edeceği işleri var.

Grup Almanya'nın federal posta ofisinin güvenlik sağlayıcısı tarafından fazlasıyla güvenli olduğu iddia edilen sistemini hacklemeyi başarıp 134 bin Mark çalmayı başardılar ve ertesi gün parayı iade ettiler.

Morpho

Morpho

Wild Neutron ismiyle de bilinen bir grup 2011'den bir yana yatırım, teknoloji ve ilaç sektöründe onlarca firmanın sistemlerini kırmayı başardı. Kim tarafından sağlandığı bilinmeyen yüksek bir bütçeye sahip olan korsanlar, Microsoft, Apple, Facebook ve Twitter gibi sitelere keşfettikleri özel yazılımlarla saldırarak zor durumda bıraktı. 

Arkalarında iz bırakmayan ve birkaç kişilik bir grup oldukları düşünülen Morpho'nun en bilinen özelliği diğer korsanları çıldırtacak derecede üst düzey kod ve yazılım bilgileri.

Syrian Electronic Army

Syrian Electronic Army

Suriye'nin yanı sıra İran ve Hizbullah sempatizanlarının oluşturduğu bu grup yıllar içinde geniş alanlarda saldırılar gerçekleştirdi. Genel hedefleri batı dünyasının bilinen haber siteleri oldu, örneğin bir içerik paylaşım sitesi olan The Onion'a zararlı yazılımlarla saldırdılar.

Ayrıca Amerika'nın önemli basın organlarından biri olan AP'nin Twitter hesabını kırarak Obama'nın Beyaz Saray'da gerçekleşen patlamalarda yaralandığı hakkında tweet attılar. Yaptıkları işler ve batılı sayılabilecek espri anlayışları bu grubun kimliği hakkında soru işaretleri yarattı, örneğin New York Times, grubun muhtemelen İranlı olduğu hakkında bir haber yaptı.

Anonymous

Anonymous

Anonymous belki de dünya çapında en tanınan korsan gruplarından bir tanesi. 2003'te meşhur 4chan sitesinde organize olan grup o günden bugüne devasa bir ilerleme katetti. Her ne kadar pek çok üyesi tutuklansa da gizliliklerini yıllar içinde korumaya başardılar. Bu süreçte dünya çapında kendilerine sempati besleyen bir kitle de yarattılar.

Direniş hareketleri, çocuk istismarı karşıtlığı, Bilim Kilisesi, gibi eylemlere odaklanan grup ayrıca taktıkları Guy Fawkes (V for Vendetta) maskesiyle de adeta kahraman konumuna geldiler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tarh Andishan/Ajax

Tarh Andishan/Ajax

İran, ülkesinin ve nükleer silahlarının güvenliğini sağlamak adına siber alandaki yetkinliğini arttırma amacıyla girişimlerde bulunuyor. Bu alanda devlet tarafından yönetilen Tarh Andishan ve Ajax isminde bir aktivist hacker grubu ile birlikte çalışıyorlar. Güney Kore, Sudi Arabistan ve Pakistan gibi ülkelerin hava yolu geçiş sistemleri kırarak insanların kişisel bilgilerini ele geçiren grup, petrolden telekomünikasyona pek çok endüstriye de saldırdı.

Dragonfly

Dragonfly

Rusya ve Doğu Avrupa tarafından finanse edildiği düşünülen bir başka grup olan Dragonfly, bu ülkelerin Amerika'da ve Avrupa'daki enerji endüstrisini, elektrik şebekelerini ve diğer kontrol sistemlerini koruması için geliştirilmiş bir şebeke.

APT28 (Fancy Bear)

APT28 (Fancy Bear)

APT yani 'geliştirilmiş kalıcı tehditler' grubu Rus kökenli ve Dragonfly ile aynı şekilde finanse edildiği düşünülüyor. Tüm hedefleri Rusya devletinin ilgi duyduğu alanlar. NATO, Polonya ve Gürcistan devletinin siteleri, Avrupa İşbirliği ve Güvenlik Teşkilatı gibi sistemleri kırarak büyük işlere imza attılar.

PLA Unit 61398

PLA Unit 61398

Tabi bu listede bir başka Uzak Doğu ülkesi olan Çin'den bir ekip yer almasa şaşırırdık. Çin 2015'te bir siber savunma ekiplerinin olduğunu kabul etse de de bu ekibin yaptıklarından bahsetmeyi atlamıştı. 

Çin destekli olduğu düşünülen PLA Unit 61398, 2006'dan 2011 yılına dek, 5 yıl içinde 70 global şirketi, hükumetleri ve kar amacı olmayan organizasyonları hedef alarak sistemlerinden bilgi çaldı. Hatta bir başka iddia da ekibin 2014 yılında İsrail'in sistemlerine girerek, füze savunma sistemi hakkında sayısız bilgi çaldığı!

Bonus: Ayyıldız Tim

Bonus: Ayyıldız Tim

E bizimkilerden bahsetmeden olmaz! Ayyıldız Tim 2002 yılında Yeni Zelanda'da kurulduğundan bugüne faaliyetlerini sürdürüyor. Grup, ismini Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı'nın İnternet sitesini hackleyerek duyurdu ve diğer ülkelerin sistemlerine, resmi sitelerine ve veritabanlarına saldırmaya devam ediyor.

Peki sizin düşünceleriniz neler? Bu gruplar insanlar ve ülkeler adına tehlikeli mi? Yoksa faaliyetlerine devam etmeliler mi? Yorumlarda buluşalım!

Kaynak 1 Kaynak 2

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
61
40
35
16
14
12
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kerem Kafaf

Ayyıldız Tim İçin Geldk!!!

Murk Row

ayyildiz tim götüne don alsın :D

YURA İletişim

YU-RA iletişim - Konak, 896. Sk No:2, 35670 Konak/İzmir - 0 555 327 32 71 - 0 232 489 28 90 - iphone, xiaomi, samsung, lg, huawei telefonlar hakkında bilgile... Devamını Gör