Görüş Bildir
Haberler
Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı

Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı

ATKN
14.04.2016 - 11:33 Son Güncelleme: 14.04.2016 - 14:39

'Bugün 23 Nisan / Antidepresanla Büyümeli İnsan' | Kanat Atkaya | Hürriyet

Çocukları çok seven bir ülkeyiz biz...

Belki de bu yüzden, hep etrafımızda olmalarını istediğimizden milyonlarcasını evde, tarlada, sanayide, sokakta çalıştırırız!

Utanmadan köle gibi çalıştırırız; ya hiç para ödemeyiz ya da boğaz tokluğuna ömürlerini törpüleriz ki yoksulluğa idmanlı olsunlar.

Çocuklarının iyi eğitim almasını önemseyen bir ülkeyiz biz...

Belki de bu yüzden onları sınavdan sınava koştururken temel eğitimin yapısını, müfredatı vb zırt pırt değiştiririz ki her duruma hazır olabilsinler...

Bir yabancı dil olsun öğretemeyiz çoğuna ama neticede “Tek dil” demişiz, sözünün eri büyükleriz biz...

Kaynak: http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/k...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan'ın Konuşma Metni | Mehmet Tezkan | Milliyet

Başbakan her gün en az bir toplantıda konuşuyor.. Bazen iki, bazen üç oluyor..

Hemen her konuda konuşuyor.. Teknolojiden mimarlığa, şehircilikten enerji yatırımlarına, dış politikadan çevre sorunlarına kadar.. Uzun uzun anlatıyor..

Bazen öyle sözler sarf ediyor ki; zannedersiniz ki daha dün iktidara geldiler.. 

Eleştirdiği işler, artık olmayacak dediği karşı çıktığı işler, kendi yaptıkları işler!.

*

Mesela TOKİ evleri.. TOKİ Mucizesi diye övünüyorlardı ya.. Başbakan dün TOKİ’nin kentlerin özgün mimarisine aykırı binalar inşa ettiğini ima etti.. ‘Bizzat görmediğim hiçbir TOKİ projesi hayata geçirilmeyecek’ dedi..

Haksız mı demeyin!..

Haklı olmasına haklı ama o binaları diken kendileri..

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/basbakan-i...

Cevap verin | Özgür Mumcu | Cumhuriyet

Dünkü Cumhuriyet’in manşeti, kendine saygısı olan herhangi bir ülkede yayımlanmış olsaydı kelimenin tam anlamıyla yer yerinden oynardı. Kemal Göktaş’ın haberi, devletin Ankara Gar katliamını önceden bildiğini gösteriyor. Hem de bombacının adına kadar. 

Göktaş’ın haberi Mülkiye başmüfettişi ve polis başmüfettişlerinin hazırladığı bir rapora dayanıyor. Buna göre IŞİD’in mitinglerde çok sayıda canlı bomba eylemi yapacağına dair bir istihbarat raporu var. Ankara katliamından 25 gün öncesine ait bu rapor. Ancak nedense Ankara Emniyet Terörle Mücadele C Şubesi Müdürü Hüseyin Özgür Gür, söz konusu bilgiyi üstleriyle paylaşmamış. Sebep? Müfettişlere bakılırsa “değişik saiklerle” ya da “en azından ihmal suretiyle”. Teftiş raporu, saldırının gerçekleştiği günün sabahı gelen bombacının adının bile yer aldığı istihbarat bilgisinin de kale alınmadığını ortaya koyuyor.

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/koseyazi...

Hakan Fidan'ın Gizemli Moskova Seferi | Amberin Zaman | Diken

Geçtiğimiz günlerde ve muhtemelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olaylı ABD gezisinin az öncesinde MİT müsteşarı Hakan Fidan güvenilir kaynakların iddiasına göre Moskova’ya gitti.

Sebebi malum..

Türkiye’nin Kasım ayında Rus uçağını düşürmesiyle birlikte şapa oturan Türk-Rus ilişkilerini düzeltmenin yollarını aramak için. Aynı kaynaklara göre Fidan muadilleriyle değil, Rus dışişleri bakanlığı yetkilileriyle görüştü.

Fidan’ın Moskova seferini Erdoğan’ın talimatı üzerine gerçekleştirdiğini ve cumhurbaşkanından Vladimir Putin’e özel mesaj ilettiğini varsayabiliriz.

Peki Fidan gerçekten Moskova’ya gitti mi? Gittiyse eğer eli boş mu döndü?

Birinci soruyu olayın muhataplarına yönelttim.

Kaynak: http://www.diken.com.tr/hakan-fidanin...

IŞİD, El Nusra, ÖSO... | İbrahim Varlı | BirGün

Suriye’de IŞİD kontrolündeki bölgelerden fırlatılan füzeler dün de Kilis’i vurdu. Üç gündür üst üste yaşanan saldırılar halkı isyan ettirdi. Saldırının hemen ardından Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan Kilis’e giderek incelemelerde bulundu. İki kişinin yaşamını yitirdiği önceki günkü olayla birlikte son bir yıl içerisinde Kilis’e düşen roket ve bombalar nedeniyle çok sayıda kişi yaşamını yitirdi, onlarcası yaralandı.

Saldırıların ardı arkası kesilmezken gözler güneyimizdeki “yeni komşular”a çevrildi. AKP iktidarının kışkırttığı Suriye’deki “kirli” iç savaşın “de facto” olarak yarattığı devlet dışı aktörlerden oluşan “yeni komşular” Türkiye’nin güvenliğini de tehdit eder konumda.

Kaynak: http://www.birgun.net/haber-detay/yen...

"Seçim Denetimlerini Ortadan Kaldırmak İçin İftira Atıyorlar" | Füsun Sarp Nebil | T24

Bir haftadır -işin uzmanları neredeyse 10 yıldır- kişisel verilerin nereden sızdığını soruyoruz[1]. Bir zamanlar e-maillerle sunulan kişisel veriler varken, bugün 50 milyon Türk vatandaşının ya da seçmeninin verileri internet üzerindeki bir sitede yer alıyor. Türk hükümeti derhal bir erişim engelleme kararı aldı ama 'devekuşu' misali veriler orada bütün dünyaya açık duruyor, sadece biz Türkiye'den -VPN yoksa- ulaşamıyoruz.

Bu verilerin sızmış olmasının yol açacağı ya da şimdiden açmış olduğu tehlikeler bir yana, hükümetin hala konunun ciddiyeti çerçevesinde davranmadığı görülüyor. Hükümet bu verilerin sızmış olması konusunda sorumluluğunu kabul etmek yerine, geçiştirmeye yönelik cevaplar veriyor. Başbakan Davutoğlu, en son 'siyasal partiler' ve hatta bir partiyi işaret ederek 'CHP İzmir' dedi ama devlet bu verileri şuna ya da buna verse de, gerekli önlemleri almak zorundadır. Bu ilk sorumluluğun devlette olmasını değiştirmez.

Kaynak: http://t24.com.tr/yazarlar/fusun-sarp...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Halk Oyunları Zina mıdır? | Yılmaz Özdil | Sözcü

19 Mayıs töreninde öğrencilerine Atatürk portreli tişörtler giydiren öğretmene soruşturma açılıyor ve maaş kesme cezası veriliyorsa… Yobaz öğretmenin tarikatçı vakıf yurdundaki erkek çocuklarına senelerce tecavüz etmesi ve bu tarikatçı vakıfla “gurur” duyan aile bakanının “bir kerecik” demesi anormal midir?

*

Öğrencilerine Turgut Özakman’ın Şu Çılgın Türkler kitabını, Attila İlhan’ın Gazi Paşa kitabını tavsiye eden tarih öğretmenine, sakıncalı kitaplar tavsiye ettiği gerekçesiyle soruşturma açılıyorsa… Yobaz öğretmenin velilere cep telefonuyla mesaj atıp, “çocuklarınızı mezuniyet balosuna göndermeyin, hap alırlar, eroine alışırlar, uyuşturucuyla tanışırlar, fuhuş yaparlar” demesi şaşırtıcı mıdır?

*

Öğrencilerine Atatürk’ün Gençliğe Hitabe’sini anlatan Atatürkçü ilkokul öğretmeni, Gençliğe Hitabe’deki “iktidar” kelimesi yüzünden sürülüyorsa…

Kaynak: http://www.sozcu.com.tr/2016/yazarlar...

'On Yıl Barışı Beklemek, Bir Gün Savaşmaktan İyidir' | Orhan Miroğlu | Star

Erbil'e çok yükseklerden bakan tepelere kurulmuş Masif'te, Mesut Barzani'nin misafirleriyiz.

Sayın Barzani'yi dinlediğinizde, aklınıza barıştan, kardeşlik ve dostluktan başka bir şey gelmiyor.

Güven, samimiyet, alçakgönüllülük, büyük bedeller pahasına kazanılmış ve yüzyıla uzanan bir tarih içinde oluşmuş siyasi ve askeri tecrübeler.. Karşınızdaki Kürt liderin size düşündürdüğü bunlar oluyor.

Barzaniler, aile ve aşiret olarak romanlara, filmlere, konu olacak kadar büyük bir tarihe sahipler ama maalesef bu alanda henüz yeterli bir külliyat oluşmuş değil.

Bunda Kürtler'in yazıyla aralarının pek iyi olmaması, yazıya fırsat bulamamaları bir sebep belki ama bu coğrafyada savaşların bir türlü sona ermemesi, hayatın hep devam eden bir kabus gibi yaşanması da bir başka sebep..

Kaynak: http://haber.star.com.tr/yazar/on-yil...

Çeyiz Hesabı Kemal Sunal Filmi Gibi | Süleyman Yaşar | Taraf

Çeyiz hesabı yönetmeliği hafta başında yürürlüğe girecek. Yönetmelik Resmî Gazete’de 16 Aralık 2015’te yayınlandı. Ve dört ay sonra yürürlüğe gireceği belirlendi. Ayın 16’sı Cumartesi gününe denk geldiğinden Pazartesi günü evlenmek isteyenler çeyiz hesabı açtırabilecekler. Çeyiz hesapları Türk Lirası mevduatı ya da katılım fonu olarak açılacak. Ayda en az 100 lira en çok 1000 lira yatırılabilecek. 

Çeyiz hesabına 36 ay boyunca aksatmadan ödemelerini yapanlar, devletin yüzde 20’katkı payını alabilecek. Yani şöyle; ayda 100 liradan 36 ay para yatıran genç 3600 lira biriktirmiş olacak. Evlenmek istediğinde gencin biriktirdiği bu 3600 liraya, devlet yüzde 20 katkı payı olarak 720 lira ilave edecek böylece üç yılın sonunda 4350 lirası olan genç evlenebilecek. Hesabın çalışma şekli böyle. Bir de devletin katkı payının her hâlükârda beş bin lirayı geçemeyeceğini belirtelim.

Kaynak: http://www.taraf.com.tr/ceyiz-hesabi-...

IŞİD Kilis'e Roket Atarak Ne Yapmak İstiyor? | İhsan Çaralan | Evrensel

Dün sabah Kilis’e üç Katyuşa roketi daha atıldı.

Suriye topraklarından Kilis’e atılan roketlerin sayısı ve sıklığı giderek artıyor.

Nitekim son beş günden beri her gün birkaç roket atılıyor Kilis’e! Önceki gün atılan roketlerden iki kişi daha öldü, 6 kişi de yaralandı.

Son birkaç aydır atılan bu roketlerle ilgili genel kanı; bu roketlerin Türkiye topraklarını hedef alarak değil, tesadüfen düştüğü biçimindeydi!

Ancak roketlerin giderek sıklaşması, hedef gözetildiğine dair kuşkuları artırdı. Önceki gün Kilisliler, Valiliğe yürüyerek can güvenliklerinin sağlanmasını istediler. Dün de Genelkurmay Başkanı, MİT Müsteşarı ve Savunma Bakanı Kilis’e giderek, sınırda incelemeler yaptılar.

Peki, Türkiye topraklarını bombalamada, IŞİD’in nasıl bir amacı (çıkarı) olabilir?

Kaynak: http://www.evrensel.net/yazi/76425/is...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın