Görüş Bildir
Haberler
Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı

Bugün Mutlaka Okumanız Gereken 10 Köşe Yazısı

ATKN
08.12.2014 - 11:25 Son Güncelleme: 31.05.2022 - 16:29

Mahalle Baskısı Derken... | Aslı Aydıntaşbaş | Milliyet

Yavuz Bingöl’ün Ahmet Hakan’a verdiği röportajda Berkin Elvan ve annesinin meydanlarda yuhalatılmasıyla ilgili sarf ettiği sözler, kırıcıydı. Hele de Alevi kökenli ve daha düne kadar CHP’ye yakın duran bir sanatçının, Berkin’in acılı annesinin yuhalatılmasıyla ilgili, tavır değil adeta mazeret sunması, sosyal medyada bir öfke patlamasına neden oldu. Aslında gazete, Bingöl’ün o sözlerini başlığa çıkarmamış, haberin içine gömmüştü. Ancak kamuoyu, affetmedi.

Ailesi bile Yavuz Bingöl’ü duyarsızlığından dolayı eleştirdi.

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/mahalle-ba...
İçeriğin Devamı Aşağıda

YSK'nın Yayımlanmayan Kararları Yürürlüğe Girer mi? | Tarhan Erdem | Radikal

1961'den 2007 yılına kadar YSK kararlarının Resmi Gazete'de yayımlanmadan yürürlüğe girmeyeceği kuralı uygulanmıştır.

Dünkü gazetelerde bir haber yayımlandı: Yüksek Seçim Kurulu (YSK), önümüzdeki seçimlerde, yurtdışı seçmenlerin randevu alarak oy verme yöntemi kaldırıldı. Önümüzdeki seçimlerde, konsolosluk seçmen listelerinde adı olanlar, o konsoloslukta veya kiralanacak yerlerde oy verebileceklermiş.

Bu karar varsa, yayımlanmadan açıklanması bir ayıp, karar var da yayımlanmıyorsa başka bir ayıptır! Beş altı yıldan beri, bazı kararlar yayımlanmadan uygulandığı için, bir kuralı teyit etmek için bu yazıyı yazıyorum.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/yazarlar/ta...

TOKİ’den Özür Dilerim | Özgür Mumcu | Cumhuriyet

Cumhurbaşkanı açıkladı. Sarayının 1000 değil 1150 küsur odası varmış. Teşekkür ederim. Binaya şöyle bir bakıp engin mimari bilgimle “kesin 1000’den fazla odası var” diyerek iddiaya girmiştim. Sayesinde bir yemek kazandım. İşte terleyen cumhurbaşkanı budur. Bir açıklamasıyla dahi vatandaşa fazladan bir öğün yemek kazandıracak kadar hayatlarımızda etkin.

Fakat cılız da olsa bir itirazım var. Sarayın maliyeti konusunda da iddiaya girdim. Ne var ki bir türlü o hususta aydınlanamıyorum. Bakanlara bakarsanız bir milyon üç yüz bin lira. Cumhurbaşkanı onlara kızıp 500 milyon dolar diyor.

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/koseyazi...

Yaşasın! Memet Ali Alabora'ya Af Çıktı | Ahmet Hakan | Hürriyet

MÜJDE Memet Ali Alabora müjde!

Devletin en tepesinden bir ses yükseldi.

Ve yükselen o sesle birlikte…

Özgürlüğünü yeniden kazandın Memet Ali. Artık ülkene dönebilirsin Memet Ali…

Yeniden her türlü eylemin içinde yer alabilirsin. Yeniden uzatılan mikrofonlara konuşabilirsin.

Vurulmaktan, sövülmekten, öldürülmekten korkmadan yeniden özgürce koşturabilirsin.

Bitti artık malum kâbus. Bitti artık…

O ölüm tehditleri, o mahkeme tehditleri, o “sana buraları dar ederiz” tehditleri.

Çünkü… Ülkenin en tepesindeki Cumhurbaşkanı, sana ve senin gibi tüm sanatçılara güven, cesaret ve itimat telkin eden çok mühim bir konuşma yaptı.

Kaynak: http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/a...

Hala Çakma Nişantaşılısın Ama, Tetikçinin Hası Oldun Ahmet!... | Hikmet Genç | Yeni Şafak

Daha önce yazmıştık, hatırlatalım;

Başbakan ya da cumhurbaşkanı olmuş hiç fark etmez, sanatçı dediğin Erdoğan’ı sevmemeli... Mümkünse kin kusmalı, nefret etmeli... Halkın adamı olmuşsa da bunun önemi yok!... Zira halka ‘mâl’ olmak değil, halka rağmen ‘mal’ olmaktır bu sanatçı müsveddelerinin hedefi!...

Erdoğan’a “Adam gibi adam” diyen Sinan Çetin’e etmediklerini bırakmadılar...

Kaynak: http://www.yenisafak.com.tr/yazarlar/...

İtibardan Tasarruf Olmaz! | A. Turan Alkan | Zaman

-Üstâdım, sarayı niçin hazmedemiyorsunuz, bakın diyor ki, “Burası benim sarayım değil, milletin sarayı. Milletin sarayını hazmedemiyorlar”. Siz de bu milletten bir ferd değil misiniz? Buyrun cevap verin.

-Peki Çekirge. Burada kilit kelime “Millet”tir ve söyleyenin millete verdiği anlam çerçevesine göre ben bu milletin kapsamına girmiyorum çünkü kasdedilen, başka bir mânâdır burada; nitekim Milli Görüş hareketi ortaya çıktığında aynı tartışma yaşanmıştı.

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/ahmet-turan-a...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Eğitimde Yeni Döneme Dair Maruzatımdır | Fehmi Koru | HaberTürk

KIDEMLİ bir aile reisi olarak uyarımı baştan kayda geçiriyorum: Henüz ergenlik çağına varmamış, oyun dönemini sürdüren sabi-sıbyana, belli bir eğilime doğru yönlendireceğim diye, ne olur fazla yüklenmeyin; amacınızın tam tersi bir durumla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Geçmişte Milli Eğitim Şûrası, bırakın gazetecilere kapılarını kapatmayı, delegeleri arasında eli kalem tutanlar bulunmasına itina gösterirdi. Aylar öncesinden davetiyeler alır, katılmamız için en üst düzeyde ikna çabalarına muhatap olur, şûranın çalışmaları sırasında katkıda bulunmamız teşvik edilirdi.

Kaynak: http://www.haberturk.com/yazarlar/feh...

Seçime Erken Tahminler | Okay Gönensin | Vatan

Seçim araştırmalarının ilk sonuçlarından birini Başbakan Davutoğlu açıkladı. Buna göre AKP yüzde 48.5-51.5 bandında görünüyor. Bu sonucu veren araştırmalarda CHP yüzde 25, MHP yüzde 14 dolayında görünüyor.

CHP ve MHP’nin seçim kampanyaları aşağı yukarı bellidir ve bu oy oranlarında ‘anlamlı’ bir artış beklentisi iki partinin de yönetici ve seçmenlerinde görünmemektedir.

AKP ise siyasetin en doğal ve meşru yöntemlerini kullanmaya başlamıştır. Vergi affı, elektrik borcu affı, bedelli askerlik gibi kararların seçmen tercihlerini etkileyeceği kesindir. Esnafın banka borçlarıyla, emeklilere tanınacak yeni imkanlar da gündemdedir.

Kaynak: http://www.gazetevatan.com/okay-gonen...

Medya Kendi Kalelerini Yıkıyor!.. | Belma Akçura | Milliyet

Türkiye medyasının karne notu uluslararası raporlara göre hızla düşüyor.

Türkiye, Sınır Tanımayan Gazeteciler Basın Özgürlüğü Endeksi’ne göre 180 ülke arasında 154. sıraya indi, Freedom House raporunda “özgür olmayan” “kısmen özgür” ülkeler arasına girdi. Son raporu Friedrich Ebert Stiftung (FES) hazırladı. Bu raporda genel durumumuz ise 5 üzerinden 2.1

Friedrich Ebert Stiftung raporunda Türkiye genelinde medyanın sansür ve oto sansürü nasıl olağan hale getirdiği, sıradanlaştırdığı, havuz medyasıyla derin bir kutuplaşma yarattığı ve medyanın ifade özgürlüğünün nasıl abluka altına alındığı anlatılıyor.

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/medya-kend...

Yıldız Savaşları'ndaki Ortadoğu Klişeleri | Alistair Crighton | Al Jazeera Turk

Hollywood yapımlarında Ortadoğulu, Asyalı vb. karakterler genellikle sinsi, sevilmeyen tiplemeler olarak yansıtılıyor. Ortadoğu ülkelerinin, ünlü filmlerin seti olarak kullanılması, turistik açıdan buraları cazibe merkezi haline getirse de, çekilen filmin kamuoyunda olumsuz imaj oluşturması halinde, çekimlerin yapıldığı ülke de bu imajdan payını alıyor.

Yıldız Savaşları (Star Wars) serisinin önceki filmleri, dramatik Ortadoğu lokasyonlarında geçen sahneleriyle bilinmekle beraber, bölgeye dair pek de hoş olmayan klişeler de içeriyordu.

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/gorus/yil...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0