Görüş Bildir
Haberler
Bu Kadınların Yoluna Çıkmayın! Korkutan Hikayeleriyle 17 Kadın Gangster

Bu Kadınların Yoluna Çıkmayın! Korkutan Hikayeleriyle 17 Kadın Gangster

Luna N.
29.09.2017 - 15:18 Son Güncelleme: 16.12.2021 - 13:14

'Kadın gangster, çete reisi olur mu?' demeyin! İçeriğimizde sizler için silah kaçakçılığından kara para aklamaya birçok farklı suçu işleyen kadınların hikayelerini derledik. 

Sizi şöyle alalım. 👇

Kaynak: http://all-that-is-interesting.com/fe...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bonnie Parker

1. Bonnie Parker

Kadın gangster deyince aklımıza gelen ilk isim belki de Bonnie ve Clyde ikilisinin Bonnie Parker'ı. Bu meşhur ikili 1930'lu yılların başlarında Amerika'yı terörize ettiler ve 1934 yılında öldürüldüler.

2. Kathryn Kelly

2. Kathryn Kelly

George 'Makineli Tüfek' Kellly ile evli olan Kathryn, petrol kralı Charley Urschel'in ünlü kaçırılma hikayesinin arkasındaki isim. Kelly, kocasından çok daha vahşiydi. (Bazılarına göre kocasını suç dünyasına iten de bizzat kendisiydi.) Petrol kralı için ödenen 200,000 $ fidyeyi aldıktan sonra bile Urschel'i öldürmek istemişti.

3. Mary O'Dare

3. Mary O'Dare

Barrow Çetesi, O'Dare'e Çamaşırcı Kadın diyerek onunla dalga geçmişti ama O'Dare girişimci bir gangster sevgilisiydi. Bir çete üyesi olan Raymond Hamilton'ın sevgilisi olarak uyuşturucu işine sürüklendi ve hatta Bonnie Parker'ı Clyde Barrow'u ilaçla uyuşturması için ikna etmeye çalıştı ancak Bonnie tarafından reddedildi.

4. Arlyne Brickman

4. Arlyne Brickman

Sicilyalı suç kartelinde ayak işlerini yapan Brickman, aynı zamanda uyuşturucu satıcısı ve tefeciydi. Brickman, Yahudi olmasının onun mafya içerisinde yükselişini yavaşlattığını fark etmişti. 

Daha sonra bir tefeci kızını tehdit edince muhbir oldu ve şahitliği gangster Anthony Scarpati'nin hüküm giymesini sağladı.

5. Ma Barker

5. Ma Barker

Kötülüğüyle ün salmış Barker Çetesi'nin başı olan Ma Barker, kocası ve dört oğluyla 1920-1930 yıllarında Orta Amerika'yı terörize etmişlerdir. Sonunda, FBI Barker'ın sığınağına baskın yaptığında bir oğluyla birlikte FBI tarafından öldürüldü. FBI'ın belirttiğine göre cesedine ulaştıklarında hala elinde bir silah vardı. 

FBI'dan J. Edgar Hoover'ın belirttiğine göre Ma Barker o yılların en korkunç, tehlikeli ve becerikli çete lideri olarak kabul ediliyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Phoolan Devi

6. Phoolan Devi

Çok fakir bir ailede doğan Devi, küçük yaştayken bir çete tarafından kaçırıldı. Bir süre sonra çete lideri ile aralarında romantik bir ilişki başladı ve kendi konumunu güvence altına aldı ancak çete lideri bir kavgada öldürülünce diğer çetenin üyeleri Devi'ye tecavüz edip onu ölüme terk ettiler. Devi sonrasında güvenebileceği adamları topladı ve kendisine saldıran 22 adamı kurşuna dizdirdi. Bu olayın ardından Hindistan'da Bandit Queen olarak anılmaya başladı.

7. Blanche Barrow

7. Blanche Barrow

Barrow, birkaç polis memurunun öldüğü ve Barrow çetesinin büyük ölçüde yok edildiği bir silahlı çatışmada sol gözünde kalıcı görme kaybı yaşamış olmasına rağmen Bonnie ve Clyde gibi meslektaşlarının aksine 30'lu yaşlarını görebildi.

8. Billie Frechette

8. Billie Frechette

Frechette, ilk kocasının hırsızlık suçundan hapse girmesinin ardından gangster John Dillinger ile tanıştı. Frechette ile Dillinger, soygunlardan ve birkaç silahlı çatışmadan canlı çıkarak ülke boyunca suç cümbüşüne devam ettiler. 

Frechette, en sonunda kaçakçılığa yataklık etmekten 2 yıl hapis cezası aldı.

9. Judy Moran

9. Judy Moran

Moran pek bilinen bir suçlu değil aslında ama Avustralya'nın çok ünlü bir suç ailesinin reisi. 2009 yılında yer altı dünyasına kendi eniştesini öldürme emri verdiği için 21 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

10. Helen Gillis

10. Helen Gillis

Helen Wawrzyniak, 16 yaşındayken Bebek Yüzlü Nelson olarak da bilinen Lester Gillis ile evlendi. 20 yaşındayken iki çocuğu vardı ve polis tarafından aranıyordu. Nelson'ın kurşunlanarak öldürüldüğü Barrington Savaşı'nda da yer aldı. Gazeteler o zamanlar Helen Gilles'ten halk düşmanı olarak bahsediyorlardı. Sonunda yakalandı ve meslektaşlarının aksine uzun yıllar yaşadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Mae Capone

11. Mae Capone

Al Capone ile evli olan Mae, aslında gerçek bir gangster değildi. Hatta oğluna: 'Babanın yaptığını yapma, o benim kalbimi kırdı.' demişti. Suça doğrudan karışmasa bile Al Capone'nin birçok suçunu örtbas etmesine yardımcı olmuştu.

12. Edna Murray

12. Edna Murray

Amerikan halkı tarafından Kissing Murray olarak bilinen Edna Murrey, bu lakabını soygun sırasında erkek kurbanlarını öperek kazanmıştı. Murray aynı zamanda Rabbit olarak da bilinirdi. Bu lakabını ise hapishanelerden kaçma becerisine borçluydu. Barker çetesine katıldı ve 1935 yılında yakalandı. 1940 yılında ise şartlı olarak tahliye edildi.

13. Pearl Elliott

13. Pearl Elliott

Elliott, gangsterlerin genelde saklandığı Indiana'da bir genelev işletiyordu. Aynı zamanda John Dillinger'in mali işleriyle de ilgileniyordu ve bu durum adının federallerin öldürülecekler listesine girmesine neden oldu ama hayatını alan kurşunlar değil, kanserdi.

14. Virginia Hill

14. Virginia Hill

Flamingo olarak da bilinen Hill, zenginliğe ve şöhretine gangster sevgilisi Bugsy Siegel sayesinde ulaştı. Hatta Virginia Hill kumarı sevdiği için Siegel, Hill'in şerefine oteline Las Vegas Flamingo Hotel ismini verdi.

15. Cheng Ping

15. Cheng Ping

Suçu kişi başı 40,000 $'a 3000 kişiyi Çin'den New York'a kaçak olarak götürmek olan Cheng Ping, mahkum edilirken hamile bir federal savcıya: 'Anne olduğunda beni anlayacaksın.' demişti. 35 yıl hapis cezası alan Ping, 2014'te hapiste ölmüştü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Mary Kinder

16. Mary Kinder

Helen Gillis gibi Mary Kinder da halk düşmanı ilan edilenlerden. Dillinger çetesinin bir üyesi olan Kinder, aynı zamanda yine bir çete üyesi olan Harry Pierponts'un sevgilisi olarak da biliniyor. Çetenin Indiana Eyalet Hapishanesi'nden kaçmasına yardım etmesi de önemli bir ayrıntı.

17. Sandra Beltran

17. Sandra Beltran

Pasifik'in Kraliçesi olarak bilinen Beltran, güçlü bir Meksikalı uyuşturucu kartelinin başıydı. Medyanın ilgisini ise pahalı kıyafetleri ve savurgan hayat tarzıyla çekmişti. Sonrasında uyuşturucu kaçakçılığı, kara para aklama ve yasa dışı silah barındırma suçlarından tutuklandı ve Amerika'ya teslim edildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
73
48
16
13
12
12
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın